Ulje avokada kao sredstvo za regeneraciju, podmlađivanje i zaštitu kože od sunca

Home / Ostalo / Ulje avokada kao sredstvo za regeneraciju, podmlađivanje i zaštitu kože od sunca

Ulje avokada mnogi koriste umjesto maslinovog. U odnosu na maslinovo čija je točka zagrijavanja 208°C, ulje od avokada ima točku zagrijavanja od 255°C.  Ulje avokada je gušće tako da je i njegova potrošnja manja.

Ulje od avokada sadrži visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina, odlično je za regeneraciju i pomlađivanje kože.

Zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina ulje avokada ima sposobnosti regeneracije i pomlađivanja kože.

Esencijalne masne kiseline sprječavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože.

U kožu prodire dublje od svih biljnih ulja i aktivne tvari nosi do unutrašnjih slojeva dermisa.

Njegova antibakterijska i zacjeljujuća svojstva čine ga idealnom bazom za kozmetičke tretmane rana, akni, dermatitisa i sl. Ublažava svrbež koji se pojavljuje kod ekcema i psorijaze.

Ulje avokada usporava pojavu znakova starenja jer potiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a njegov visoki sadržaj vitamina E pomaže u neutraliziranju slobodnih radikala.

Ima svojstva apsorpcije UV-zraka i idealan je dodatak za pojačavanje aktivnosti UV-A i UV-B apsorbera, zbog čega se smanjuje koncentracija umjetnih spojeva.

Ulje avokada kao sredstvo za zaštitu od sunca

Od svih biljnih ulja (bademovo, sezamovo, suncokretovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe, ulje od konoplje i dr.) pokazao se kao najučinkovitije sredstvo za zaštitu od sunca, štiti od pjegica nastalih od sunca i opeklina. Visoki udio lecitina i fitosterola utječe na laku razmazivost.

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Odgovori