5 homeopatskih lijekova za šokove i užase

Home / Zdravlje / 5 homeopatskih lijekova za šokove i užase

Svi proživljamo različite šokove i užase. Kao terapiju protiv stresa i sličnih stanja ukoliko želite koristiti potpuno neškodljive homeopatske preparate donosim vam one najdjelotvornije u tu svrhu:

5 homeopatskih lijekova, slika 1Aconitum

(potencije C6 ili C30)

Izvrstan, djelotvoran lijek kod psihičkog ili fizičkog šoka preuzročenog strahom od smrti, npr. ako smo iskusili potres ili prometnu nesreću. Simptomi koji prate stanje su ubrzano disanje, osjećaj  stezanje u prsima, drhtanje ili nemir. Palpitacije sa znojenjem,  praćene velikom tjeskobom i strahom Aconitum je dobra terapija. Ako su simptomi prisutni odmah se i uzima lijek.

Liječenje: u ovisnosti od intenziteta stanja propisuje se potencija  a lijek se uzima  jednom, potom se uzimanje ponavlja  dva do tri  puta svakih 5 min. Čim je osobi bolje lijek se prestaje uzimati.

Stramonium

(potencije C6 ili C30)

Glavni je  lijek za napad nakon kojeg je osoba u užasu. U takvom stanju prije svega pomaže ukoliko osoba ima nekog vrlo bliskog da se priljubi uz nju. Također bi osoba u stanju užasa trebala imati upaljena svjetla upaljena i danju i noću, sve dok su simptomi aktualni.5 homeopatskih lijekova, slika 2

To su stanja nakon silovanja, porobljavanja, napada na njih od nekog mnogo snažnijeg, ako su držani na nišanu, zaplašeni smrću  iz bilo kojeg razloga blizu smrti. Npr .i ako osoba ima veliki strah od crnih pasa, sjećanja na neki napad.

Liječenje: u ovisnosti od intenziteta  propisuje se potencija , a lijek se uzme jednom, potom se uzimanje ponavlja dva do tri puta svakih 5 min. Čim je osobi bolje, lijek se prestaje uzimati.

 

Opium

(potencije C6 ili C30)

Koristi se suzbijanje stanja koji su posljedica prestrašenosti. Osobe mogu izgledati zbunjeno, mirno, “pijano”, sretno i izvan događaja. To je osjećaj kada osoba izađe iz tijela od silnog užasa.

Liječenje: u ovisnosti od intenziteta stanja propisuje se potencija ,a lijek se uzima jednom, potom se uzimanje ponavlja  dva do tri puta svakih 5 min. Čim je osobi bolje lijek se prestaje uzimati.

U praksi imala sam slučaj jedne pacjientice koja je u svojoj zreloj dobi proživljavala užas iz djetinjstva. U prometnoj nesreći poginula joj je sestra. Bila je dvije godine starija od nje. U kući se više ništa nije govorilo o tomu. Bilo je duboko potisnuto. Nosila je cijeli život taj užas, a tegobe je imala sa probavom (želudac i crijeva). Saznavši uzrok cijele priče ,propisala joj taj lijek.

Nakon kontrole pacijentica je prestala sa uzimanjem lijeka i nije imala tegoba.

Staphisagria  

(potencije C6 ili C30)

Koristi se za tegobe kod “šivanja”osobe koja je imala operativni zahvat ,na primjer kod operacije ženskih genitalnih organa. Moguće ga je koristiti i u slučaju napada gdje je osoba žrtva,  te protiv  napadaja snažne ljutnje (potisnute), kod osoba koje su proživjele veliko ponižavanje ili uvrede. Primjerice kada se osoba smije a zapravo  je jako ljuta, naravno pritom su vidljivi i drugi simptomi.

Liječenje: u ovisnosti od intenziteta stanja propisuje se potencija , a lijek se uzima  jednom, potom se uzimanje ponavlja  dva do tri  puta svakih 5 min. Čim je osobi bolje lijek se prestaje uzimati.

Carbo Vegetabilis  

(potencije C6 ili C 30)

Je lijek nazvan “tjelesni oživljivač” a koristi se kod  trovanja  hranom posebno školjkama, kod trovanja ispušnim plinovima i kod “morske bolesti”. kod takvih stanja pacijent obično ima hladan dah, hladan je na dodir dok mu je lice hladno i znojno. Koža pacijenta je lagano plavkaste boje, a on sam osjeća vrućinu iznutra. Pacijent može kolabirati i onesvjestiti se.

Liječenje: u ovisnosti od intenziteta stanja propisuje se potencija, a lijek se uzima  jednom, potom se uzimanje ponavlja  dva do tri  puta svakih 5 min. Čim je osobi bolje lijek se prestaje uzimati.

Save

Odgovori