Reiki energija i kućni ljubimci 2. dio

Tko god živi u zajednici s kućnim ljubimcima, a prakticira bilo koju vrstu duhovne prakse, sigurno je primijetio kako naši dragi četveronošci odlično reagiraju na duhovnu glazbu, meditaciju, iscjeljivanje dodirom itd.

U ovom trodijelnom serijalu opisat ću vam moja iskustva s različitim vrstama životinja, iako najviše prakse imam s mačkama i psima, ljubimcima koje smo imali u kući ili stanu.

Najviše iskustva definitivno imam s macama, jer su cijelog života živjele sa mnom kao članovi obitelji. Kako sam ukućane najprije liječila Reikijem, isto tako su i mace bile na terapiji kad je to bilo nužno.

Iscjeljivanje, Foto: Angels centar Zagreb

Iako sve mačke nisu baš oduševljene kad se dira u njihovu auru, tijelo i osobnost, imala sam sjajna iskustva s ruskim plavim mačkom Đurom, jedne godine kada sam ljetovala na Silbi.

Nakon što sam mu prvog dana dolaska odradila tretman trbuha, cijelo me je vrijeme slijedio kao slatki, bucmasti psić!

Jednako dobro je Reiki tretmane prihvaćala plava ruska princeza Lara, maca moje prijateljice iz Zagreba.

Najzabavnije Reiki iskustvo sa životinjama doživjela sam kod kumova u Puli. Imali su starog, mrzovoljnog, pretilog mješanca kojeg sam zvala Medo, a kojemu sam prvih par dana tako očito išla na živce!

Kako sam radila tretmane ukućanima, kuma me pitala mogu li pomoći Medi oko problema s donjim dijelom leđa. Rekla sam da možda mogu ako Medo to dopusti.

Iscjeljivanje, Foto: Angels centar Zagreb

Krenula sam s terapijom i procijenila da se radi o išijasu u donjem dijelu leđa. Kod ljudi zna biti strašno bolno, a očito i kod životinja. Siroti Medo se trzao, stiskao, ali i junački izdržao!

Radila sam ga 15-ak minuta nakon čega je otišao leći kraj svoje kućice odakle je i inače samo nezainteresirano promatrao.

Sljedećeg jutra kad sam sjela na terasu popiti kavu s domaćinima, Medo se ustao, došao do mene i spustio mi glavu na koljeno. To je bila ujedno i zahvala i molba: “Radi me još!”.

Počela sam tretirati mjesto koje sam radila jučer i na koje me vlasnica upozorila, energija je išla bolje i brže, a i nije bilo tako bolno.

Za pet minuta Medo se okrenuo i namjestio prednju nogu (lopaticu) na moju ruku. Začudila sam se – i tu je postojao išijas!

Vlasnici su znali za donji problem, ali samo je Medo znao za ovo drugo bolno mjesto i pametno mi ga pokazao!Zgodne su se stvari događale s prijateljicom koja me pozvala da pomognem miševima i zamorcima u jednom pet centru u Osijeku.

Foto: Angels centar Zagreb

Ona je dogovorila tretmane s vlasnikom, a ja sam joj trebala kao savjetnica i pomoć.

Miševi su super reagirali na našu energiju kroz staklo, neki stari koje nitko nije htio kupiti i koji su samo drijemali, počeli su skakati na iznenađenje prodavača!

Zamorci su bili uglavnom zdravi, osim jednog kojeg smo nosili kući i iscjeljivali. Iako mi je to bio prvi kontakt s tom vrstom, držeći ga u dlanovima skoro sat i pol shvatila sam da je stanje ozbiljno, jer ta količina energije je više nego dovoljna za odraslog čovjeka! Tretirali smo ga svaki dan 2-3 puta, bilo je malo poboljšanja, bolji apetit, ali to je bilo kratkog vijeka – uginuo je za osam dana… Tješim se da smo mu bar ublažili bolove i olakšali prijelaz…

Imala sam i super iskustvo s ribama – čitala sam i slušala o jatu riba ili ptica koje djeluju sve kao jedna. Znala sam to i shvatila razumom, ali iskustvo je bilo nešto prosvjetljujuće!

Stala sam s otvorenim dlanovima ispred akvarija sitnih blistavih crveno-plavih ribica kad su sve, u jednom djeliću sekunde pojurile na staklo koje je dijelilo moje ruke od njih.

Foto: Angels centar Zagreb

Nevjerojatno – ne samo da su osjetile Reiki, već su krenule u istom trenutku kao jedno biće! To se zove kolektivna svijest…

Ribe su se genijalno ponašale i jednom zgodom na Plitvičkim jezerima kad smo im Dan i ja bacali mrvice kruha – hodali smo uz rub jezera, a cijela jata riba su nas slijedila – baš kao Sv. Franju! Poseban doživljaj!

Jako dobra iskustva imala sam u iscjeljivanju male Tije, mini maltezerice i dva prekrasna labradora Olafa i Timija, koji su dolazili na poziv i pripremi šapu koja boli…

Životinje su prekrasne, zahvalne i pune ljubavi – potpuno svjesne koliko im je iscjeljujuća energija pomogla. Od njih sam dobila puno zahvalnih vlažnih poljubaca po cijelom licu i ušima. Stvarno su divni i jako ih rado iscjeljujem!

Save

Save

Save

Željka Tokić

Duhovni učitelj, savjetnik i terapeut

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *