Promjene

Svako ljudsko biće ima pravo stvarati svoju sreću za sebe, jer stvaranje sreće je put ka uspjehu koji nažalost nije uvijek lak.  Na žalost ili na sreću svaka osoba može unutar sebe pronaći svoje izvore sreće, kao i sve na svijetu i sreća ovisi o nama. Ne možemo se trajno veseliti niti trajno plakati i tugovati.  Kao i većina emocija i ona je kratka je u pokretu. Sa srećom treba znati.

Pozitivne i negativne promjene

Ništa na ovom svijetu nije stalno i sve iziskuje promjenu, na nama je koju će mo promjenu pokrenuti u svojem životu i kuda želimo ići .
Život je život . Pa se tijekom našeg života dese mnoge neugodne stvari koje nas obilježe za cijeli život. Stradalnici Domovinskog rata su doživjeli mnoge negativne promjene. Stradali su mnogi očevi, majke, djeca. Čak i rastava braka koja je sporazumna koji puta kod partnera okrene mjesto u pozitivnom u negativnom smjeru. Kada nam se nešto loše desi jednostavno zablokiramo i stvaramo sebi a i drugima oko sebe negativnu promjenu. Uspjeh ne dolazi sam po sebi, za njega se valja izboriti.
Albert Einstein: „Svemir nam ne šalje očaj da bi nas ubio, već da bi nov život u nama probudio“.

promjenePrimjeri negativnih promjena

1. Sada više ništa ne očekujem od budućnosti.
2. Ne vjerujem nikome .
3. Zbog rata i nevolja život mi je izgubio svaki smisao samo me nevolje okružuju.
4. Više ne vjeruje da se dobro nagrađuje, a zlo kažnjava.
5. Jednostavno nije mi stalo do drugih ljudi. Radije bih ostala sama.
Međutim kad se jedna vrata zatvore druga se otvore. Trebamo rasti i razvijati se. Kao što rekoh ništa nije stalno samo ovisi kuda želimo ići.

Primjeri pozitivnih promjena

1. Najvažnije je usprkos svemu,važno je ostati dobar čovjek.
2. Raduju me stvari koje prije nisam niti primjećivala da postoje.
3. Vjerujem da trebam djecu učiti da uvijek postoji ljudska dobrota.
4. Uz pomoć bližnjih, sve mogu preživjeti.
5. Kao da sam progledala.

Tek sada uviđam koliko me je stvari prije moglo izbaciti iz takta, uzrujavalo bi me a sada mi to nimalo nije bitno, čak mi je i smiješno.
Neuspjeh može biti i te kakav korak do uspjeha. Ljudi sebi postavljaju svakodnevno u raznim područjima ciljeve nekada je to uz mnogo napora al nekada uz manje.
Životne okolnosti su te koje nas čeliče, ohrabruju, otvaraju oči i ponekad i najteže životne okolnosti koje na nas utječu zapravo budublagoslov.

 

Valentina Štefanić

Duhovni učitelj, energoterapeut, Tarot majstor - učitelj, utemeljitelj i osnivač Festivala Alternative i Udruge Plava ptica +385 98 192 4294

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *