Proljetni make-up trend potpisujemo obojenim usnama

Make-up trendovi  ove  cijele godine su, na prvi letimični pogled, vizualne suprotnosti koje stvaraju make-up cijelinu. Miminalizam – maksimalizam, odbijanje i privlačenje – glavne su make-up teme vodilje make-up trenda do kraja  2016.godine.

Proljetni make-up trend naglašava osobnost crta lica i veliča osobnost

 Boja tvojih usana je tvoja osobnost! Trend je tvoj izbor! Poljubac je tvoj otisak osjećaja upućen nekome!
Boja tvojih usana je tvoja osobnost! Trend je tvoj izbor! Poljubac je tvoj otisak osjećaja upućen nekome!

Osobnost maksimalno ćemo istaknuti minimalnim korištenjem boja ali maksimalnim pigmnetom boje za stvarnjem glavne “točke” naglaska osobnosti. Tu usne na licu igraju glavnu ulogu u trendu make-up-a ovog proljeća.

Osobnost crta lica masimilizirati ćemo minimalnim naglašavanjem jagodične kosti izbijegavanjem rumenila (puder ga zamjenjuje, kao i brozner u ljetniom make-up trendu)  te minimalizirana podloga (masni i suhi puderi) kako u teksturi, tako i u količini.

Osjećaji  koji se ističu u svim make-up-ovima su jednostavnost,  putenosti, nježnost, odlučnosti, …a to mini-maksi make-up priču pričaju Vaše usne. Minimalno truda za maksimalni make-up učinak. Malo boje puno pigmenta! Usne i ruž na usnama dati će najjaču točku osobnost, spojiti mini-maxi točku u make-up trendu. Zato je najbitnije da se podsjetimo da;

Boja tvojih usana je tvoja osobnost!

Ton boje usana razlikuje se od osobe do osobe, što znači da se ruževi ponašaju kao parfemi – svakoj osobi daju drugačiju notu tona iste boje. Oni mijenjaju svoj ton u odnosu na podlogu, to jest na prirodan pigment usana.

Foto: Sanja Jakupec / Iz knjige Marija Koprtla: "Lice u ogledalu"
Foto: Sanja Jakupec, Iz knjige: Marija Koprtla  “Lice u ogledalu”, Model: Petra B. Midikenn modna agencija

Želimo li promijeniti ton ruža, napudrat ćemo usne tekućim puderom. Upotrijebimo li puder u kamenu ili prahu, naše će usne i ruž  dodatno dobiti mat izgled. Kombinacijom boja i preparata za šminkanje usana dajemo donjem okviru lica bezbroj novih nijansi i boja. Bojanjem im možemo dati prirodan, mat, kremast ili sjajni „štih“.

Trend je tvoj izbor!

Olovke i mat ruževi, koji su obično postojani te imaju jači pigment i veću pokrivnu moć, dat će usnama mat izgled. Prirodan izgled  usana malog naglaska postići ćemo ako na usne nanesemo samo olovku ili ako prstima nježno utapkamo neki ruž za usne.

Sjajila za usne sadrže mali pigment boje i lako se nanose, ali nisu jako postojani zbog svoje masnoće. Kremasti ruževi daju usnama mekan i privlačan izgled, a sjajila s jakim pigmentom boje i visokim sjajem daju donjem dijelu lica teatralan i dramatičan izgled.

Trend je puno boje , profinjeni sjaja, dobar I kvalitetan ruž za usne I olovka za usne glavni su “igrači” za trenutni trend. Sjajilo u tom slučaju samo u tragovima, ili ako je negirajuća boja za usne onda sjaj je pun pogodak. Igrajte se minimalno –  maksimalno, u boji ili sjaju!

Poljubac je tvoj otisak osjećaja upućen nekome!

Zato ćemo posvetiti punu pažnju šminkanju usana. Pa krenimo!

sisley-ruzSamo šminkanje usana započinjem iscrtavanjem i korigiranjem oblika usnica s korektorom i olovkom za usne koja se u potpunosti stapa s prirodnom bojom usana.

Drugi korak j je: pristupam izjednačavanju desne i lijeve strane usana, te donje i gornje usnice.

Treći korak: Obojim usne!

Četvrti korak: Izbor boja neka se prilagodi cijeloj temi i maksimalno jednostano  podjelite svoje osjećaje pomoć: japansko crvene, boje jagode, M.M. crvene, preko boje crvenog vina pa čak do nekih čokoladno toplih smeđih tonova boja za usne.

Također boje olovke neka uvijek bude istog i/ili nježnog svijetlog tona osnovne boje ruža s  koji ste poželji obojiti i naglasiti svoju putenost.

Kiss!

I bijelo, za kraj!

Bijela boja ili svijetliji ton sjajila u odnosu na boju ruža kojom ste obojili usne dati će efekt punijih usana.

Bijelo sjajilo na samoj sredini usana dati će vizualno povećanje usana.

Boje i teksture ruževa za usne odaberite prema želji izgleda usnica u cijeloj priči odabranog make-up-a.

Pozdrav iz sve snage!

Marija Koprtla

profesionalni make-up artist, autor, tel: +385 98 93 95 325, BLOG(EN): http://imebymarijakoprtla.wix.com/make-up-artist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *