Duhovnost i mistika

Poruke Anđela -„Budi sada i ovdje! Pokušaj u svemu što se događa prepoznati skriven blagoslov!“

Anđeoska poruka za 17. tjedan (18-24.4.) 2016. godine 

 „Budi sada i ovdje! Pokušaj u svemu što se događa prepoznati skriven blagoslov!“

andjeli-17
Foto: Angels centar Zagreb, Sadašnji trenutak

Sadašnji trenutak

Koliko smo puta čuli ili pročitali poruku: „Živi sada i ovdje!“, u koliko duhovnih tehnika tražili savjet i pomoć pa dobili isti odgovor – važno je živjeti u sadašnjem trenutku!

U početku duhovnog učenja, mnoge taj savjet i rečenica zbuni, jer se čini da živjeti i možemo jedino u sadašnjosti, no snaga naših misli, vraća nas u prošla iskustva ili usmjerava na buduće planove, tako da nam stvari koje se događaju u sadašnjem trenutku, jednostavno mogu biti nezamjetne ili nevažne.

Prošla iskustva o životu često nas mogu blokirati i zaustaviti ako ih ne iscijelimo na ispravan način: sve negativne emocije iz prošlosti loše utječu na ono što doživljavamo u sadašnjosti jer djelujemo iz starih povreda.

Anđeoske kartice - naslovnica
Foto: Angels centar Zagreb, Anđeoske kartice

S druge strane, ako neprestano pravimo planove što ćemo i kako u budućnosti, bez korijena u „sada i ovdje“, može se dogoditi da potpuno izgubimo osjećaj za realnost i gradimo kule u pijesku, bez čvrste podloge.

Prošlost je izuzetno dragocjena, jer smo u njoj savladali važne životne lekcije i našli se na mjestu gdje smo sada. Slanje kreativne energije u budućnost izuzetno je moćno, jer po tome stvaramo svoj svijet i ostvarujemo svoje poslanje.

Ali jedino što stvarno imamo je sadašnji trenutak – u njemu živimo, postojimo i otvaramo vrata beskrajnih svjetova mogućnosti!

Ili kako sam napisala u jednoj pjesmi:

Prošlost je sjećanje,

Budućnost izmaglica,

A sadašnjost stvarnost

Koju treba proživjeti do kraja…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *