Duhovnost i mistika

Mjesec Raka

Rak simbolizira vodu i sjedište svih emocija je u ovom mjesecu. Kada je vođen ljubavlju, emocija koju Rak daje je ogromna, izvor je emocionalne topline, empatije, istine i ljubaznosti. Ali kada su motivirani strahom, ova emocija obično krene u drugom smjeru – u ljutnju ili tugu. Dobrodošli u mjesec Raka!

Mjesec Raka  2016. godine

Karakteristika ovog mjeseca je u tome što nam daje posebne mogućnosti za rast na duhovnom putu. Rakovi imaju urođenu sposobnost da se uvijek dobro drže, vide i doživljavaju svijet tako.

Kao i sam simbol ovog mjeseca, ljudi rođeni u ovom znaku često se vezuju za nešto – bilo da je to cilj, odnos ili ideja – i ne puštaju.

To je karakteristika koja za njih može biti velika prednost ali i nedostatak koji djeluje protiv njih samih. Općenito, rakovi su marljivi radnici koji takvim svojim djelovanjem uvijek pronađu svoj životni put. Osobne i obiteljske veze vrlo su im su važne.

rak-6

Dobar i udoban dom njihovo je utočište. Rak simbolizira vodu i sjedište svih emocija je u ovom mjesecu. Kada je vođen ljubavlju, emocija koju Rak daje je ogromna, izvor je emocionalne topline, empatije, istine i ljubaznosti. Ali kada su motivirani strahom, ova emocija obično krene u drugom smjeru – u ljutnju ili tugu.
U mjesecu Raka, posebno ove godine izazov za sve nas je upravo utvrditi i izdići se iznad naših strahova.
Često je strah ono što nas drži podalje od naših ciljeva, naše izvrsnosti, vizije i misije koju smo izabrali ostvariti na ovome svijetu.

No taj strah nas ne može zaustaviti u ispunjenju našeg sna, cilja, vizije može nas samo omesti dovesti u stanje kaosa iz kojeg treba što prije izići. Bojimo se da nismo dovoljno dobri, bojimo da nismo dovoljno pametni, bojimo da nismo dovoljno. Zaista, strah je moćna sila ali snaga Stvoritelja i  ljubavi je ipak mnogo veća.

Ovog mjeseca, Raka dana nam je mnogo veća mogućnost za izlječenje (posebno emocionalni balans), regeneraciju i potpuno novu snagu. Data nam je velika mogućnost za preokret u našu korist jer nisu samo rakovi podložni strahovima. Kada istinski uspijemo napraviti promjenu na bolje svi oko nas će to osjetiti također biti inspirirani za jednaki pomak.

Svi smo mi u tome

Evo nekoliko savjeta za ovogodišnji mjesec Raka:

1. Nastavite dalje, ne odusajte bez obzira na to što vam ovaj emotivni mjesec donese u životslava-mjeseca-raka

Rakovi često žive u prošlosti, prošlost im je sva poznata a budućnost neizvjesna. Energije će ovaj mjesec ovaj mjesec podržavati strah od neizvjesnosti, no nemojte podleći tome. Nepoznato nikako nije loše!

2. Otpustite sve, ne kalkulirajte kada je u pitanju davanje i primanje

Često kad nešto radimo motivirani smo načinom razmišljanja :“ Što ću ja time dobiti za uzvrat?“,  sumnjama: „ Hoće li mi se to ikad vratiti?“ ili  stajalištima: ” Ne vrijedi to tolikog truda!”. Ovog mjeseca posebnu snagu u naš život donosi sve ono što damo ili napravimo srcem. Bitno je vrednovati Svjetlost koju sada  tako primamo jer će ta Svjetlost sigurno potaknuti izlječenje i regeneraciju ili jednostavno puno veću životnu snagu za nove pothvate.

3. Rješavajte sve na svoj način, intuitivno

Prepustite se vlastitoj intuiciji. Tako zaustavite otpor koji imate prema nepoznatom. Koristite strah kao mogućnost da izgradite snažno povjerenje u sebi i Svjetlu. Shvatite da  je razlog straha da vas uzdigne, da srastete iznad njega, a sada je vrijeme  upravo za to! Rakovi, hodaju u stranu. Tako smo i mi skloni ponekad putovati kroz život, kada smo vođeni strahom.

Pokretljiv i bistar um, čišće srce i bliža veza sa Stvoriteljem

ljubavUkratko, neka ljubav  uvjek bude pokretač, barem ovaj ovaj mjesec.  To je važno. Svakome od nas potrebne su određene korekcije na životnom putu i svi negdje imamo svoga u stranu hodajućeg Raka. Postoji nebrojeno lekcija i iskustava za svakog od nas. Svi imamo sebične želje. Svi ponekad  radimo stvari na koje nismo baš ponosni. Iako se radi samo nekom o životnom propustu,  naša životna iskustva ne moraju biti prožeta boli i tugom. Pokretljiv i bistar um, čišće srce i bliža veza sa Stvoriteljem su radosti koje nam sljeduju.  Život s tim znanjem može nas prirodno uzdići, pomoći da manje osuđujemo i prosuđujemo, s lakoćom razumijemo, prihvatimo i kad nas neko povrijedi ili se odnosi prema nama na nama neprihvatljiv ili samo drugačiji način. To je samo zato što je svakom dana mogućnost za rast.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *