Međunarodni dan žena u znaku pomrčine Sunca

Kao i svaki novi mjesec, pomrčina Sunca predstavlja kraj jednog ciklusa i početak novog, no ovu koja je baš na Međunarodni dan žena kabalisti astrolozi posebno tumače. Ona je znakovitija i kompleksnija za sve nas. Pomrčina Sunca u utorak 8. ožujka 2016 (na 18° 55′ Riba) donijeti će veliku potrebu za fokusiranjem na ozdravljenje dubokih rana i boli  svakog od nas (djelovanje Hirona).

O čemu točno govorim? O staroj ili novoj boli koja utječe na tijelo, um ili duh. Boli koja raste radi izazovnog aspekta Jupitera i Saturna gdje samo Pluton pomaže oporavak. Zapravo o  mogućnosti oslobođenja od boli  koja omogućuje duhovne preobrazbe – evoluciju.

Značenje pomrčine Sunca

Najjači i najvažniji aspekt prema svim oblicima astrologije je Sunce u konjunkciji s  Mjesecom. To znači da su sve mogućnosti otvorene i da se s pravom mogu u prvi plan  staviti svi novi planovi za budućnost.

Stare navike, ponašanja i uvjerenja biti će preispitivani i tražiti ćemo nove i inventivne načine kako bi potakli svaki napredak. Ovo je idealno vrijeme za mnoga pitanja te listu novih početaka, sasvim svjesno i namjerno. Vrijeme je dakle za izraditi plan osobne promjene sa vizijom i ciljem.djecji-tricikl Impulzivno oduševljena priroda pomrčine Sunca ukazuje da svi novi projekti neće uspjeti sa lakoćom, međutim i na to da unatoč tome ne treba posustati u nastojanju da se pokrenemo još jače.

Horoskop za novi mjesec ili pomrčinu Sunca je kao rupa u vremenu, ali nekako slična onoj starinskoj tehnici razvijanja fotografija, treba vremena da se slika razvije. Ova pomrčina Sunca će ostati aktivna do sljedeće pomrčine Sunca u rujnu 2016. Kako ciklus napreduje, planetarni aspekti do stupanja pomrčine će označiti više aktivnih događaja koji se odnose na pomrčinu i sa dosta utjecaja.  Najjači od njih je Merkur na stupnju pomrčine;  15. ožujka i Venere 27. ožujka.

Ova pomrčina Sunca 8. ožujka (18 ° 56 ‘Ribe ) ne sadrži velike fiksne zvijezde ili asteroide. Astrološka se interpretacija oslanja samo na planetarne aspekte. Pomrčine Sunca u zviježđu Vodenjaka pokazuju na događaje vezane uz zrakoplovstvo, poplave rijeka i njene  utjecaje na poljoprivredu. Revolucije i ratovi će se nastaviti, ali s većim naglaskom na nove pravce humanitarnih organizacija. Izgleda, drage moje, da moramo biti aktivnije i  veći doprinos suprotnom  svaka od nas na neki svoj način.

Pomrčina Sunca u konjunkciji sa Hironom  je najjači pokazatelj onoga što su naši ciljevi, naš novi fokus za sljedećih šest mjeseci.

Razmislite o pomoći svim iscjeljujućim tehnikama i prirodnim lijekovima (Chiro – grčka riječ za ruke), odnosno onima koje se rade rukama. Svejedno je da li su to masaže, Reiki,  tehnike Access Consciousness-a, Kabala… Sve prirodno biti će vam od velike koristi slijedećih dana i u narednom periodu.

Hiron je za Grke bio mudar Kentaur koji je donio astrologiju čovječanstvu. Čak i čitanje  iz dlana zato nazvano hiromantija.

Za kršćane je to Isus Krist mudrac i učitelj koji je brojao  zvijezde i nazivao ih imenima. Oboje su bili iscjelitelji ranjenih duša i bića, koristili prirodne metode poput iscjeljivanja rukama, biljem i snagom uma.

Sve u svemu

lipstickKako slučajnosti nema, pomrčina Sunca baš na Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2016, odnosi se na duboku povredu u našoj duši, biću. Emocije su tako bitne a ljubav nije baš lak “posao”.  Astrologija kaže da to može biti neka postojeća fizička ili emocionalna bol, ali isto tako može značiti novu. Bol može biti i iz prijašnjeg života ili nastati za vrijeme  ove pomrčine.

I još…

Jupiter  poručuje kako je potrebno da kroz sve kroz što prolazimo u ovom periodu prihvatimo sa lakoćom. Zato nemojte pretjerivati, pitajte, razmislite, osjetite i dajte sebi vremena za ozdravljenje.

Saturn ukazuje na borbu, bol i strah koji su uključeni.  Zato budite strpljive, mudre, samodisciplinirane i preuzmite odgovornost. Oprostite sebi  i drugima (naročito “njima i nekima”).

Pluton ukazuje svoju snažnu volju za uspjehom i podupire oporavak i ljekovita svojstva svega što koristite u svrhu svog oporavka.  Koristite ovaj “vjetar  u leđa”! Ozdravljenje dovodi do duhovne preobrazbe i evolucije naših duša, bića. Ozdravljenje je uvjet za novu i širu svijest – evoluciju.

A Hironovo zlatno pravilo je slomljeno! Odnosite se prema drugima onako kako želite da se drugi odnose prema vama!

Sretno!

Sretan vam dan žena

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *