Lifestyle

Maskara “Forever”!

Volim misao koja kaže kako sadašnjost traje koliko i vrijeme između dva treptaja oka. Potrebno nam je nekoliko treptaja da bismo nanijeli šminku na trepavice i time  lagano naglasili oblik očiju i istaknuli njihovu boju i naravno istaknuti vidljivost trepavica.

Maskara najprodavaniji proizvod dekorativne kozmetike

Upotreba maskare često označava početak odrastanja, pa mlade djevojke koje žele uljepšati svoja lica, posežu za njom kao za prvim dekorativnim proizvodom na svom putovanju prema tajnama šminkanja. Maskara je jedna od prvih masovnih dekorativnih proizvoda za široku potrošnju u svijetu.

make-upPriča povijesti maskare, koju danas znamo, ide tako da je brat za sestru koja se uljepšavala za izlazak s svojim odabranikom osmislio crnilo za trepavice  –  bilo je to krajem 19 stoljeća. Maskara je bila u maloj limenoj  kutijici i imala je malu četkicu kao češljić s kojim se nanosilo crnilo na trepavice. Kasnije je to postala najprodavanija maskara na svijetu. I danas je ta maskara ima svoje velike “fanove” (ljubiteljice), koje bez nje nemogu zamisliti svoj make-up očiju. Samo nije oko100 godina u limenoj kutijici već u ambalaži kao i sve današnje maskare. Njezina kutijica ( “tuba”) je izrazito roze boje  i “čep” izrazito kričavo zelene boje. Uvijerena sam da mnoge žene znaju koja je to maskara!

XYZ maskara

Klasičnu crnu maskaru najčešćie odabiremo za pojačavanje pigmenta i vidljivosti trepavica. Mnoge se maskare razlikuju po četkici, jačini pigmenta te količini smole i voska. Te razlike određuju njihovu kvalitetu i funkciju za različiti način naglašavanja trepavica. Neke nam četkice pomažu lakše uviti trepavice, dok pomoću drugih možemo jednim potezom nanijeti mnogo pigmenta maskare. Neke, pak, umjesto okrugle četkice imaju češljić. Maskare u boji mogu biti vrlo zanimljive, osobito kod žena svjetlijih očiju i puti, pa ih koristimo za postizanje posebnih učinaka u našim make-up pričama.mascara-xyz

Pri odabiru maskare u boji možemo se odlučiti za ljubičastu ili smeđu, pogotovo kada govorimo o dnevnom make-up-u za mlade djevojke, žene svijetle puti, plave kose, plavih očiju,  koje žele diskretan i/ili pomalo “pomaknuti” klasični make-up.  Trepavice možemo negirati pomoću bijele maskare.

Naravno maskare u boji pojave se najčešće kao make-up trend za jednu sezonu.

Ljubitelj sam maskra s klasičnom četkicno, ne previše gustom , niti s previše pigmenta na četkici. Što je maskara klasičnija to je bliža mom profesionalnom koferu. Razlog?  Ja upravljam pigmentom i naglašavanjem trepavica ovisno o temi make-up-a, tj. nema pogreške kao što je: preslikavanje maskare na gornji kapak, pogotovo kada je riječ o manjeim očima, ili kada šminkam žene zrelije dobi. Klasična dužina same četkice će mi omogućiti lakoću i sigurnost šminkanja trepavica neovisno o obliku i veličini očiju.

Kad spominjemo šminkanje trepavice, sjetim se kad sam pvu put  kupila uvijač za trepavice. Pomislih tada: “S ovom spravicom za mučenje ću si  iskopat oči. Ostati ću bez trepavica!” maskara(smijeh). Jedno vrijeme sam ga dosta upotrebljavala, danas sve to radim direktno s maskarom, točnije četkicom maskare kada nanosim pigmenat crne boje “na oči” modela.

Profesionalni make-up artisti često u koferu imaju i češljić za trepavice.

Razdvojit će “slijepljene” dvije ili više trepavica nakon nanosa previše maskare.

Prijedlažem dodatni potez šminkanja trepavica:  probate maskaru nanjeti s gornje strane trepavica, mislim na šminkanje gornje trepavice. U istom tom trenutku ih i uvijte. Jednostavno je! Znamo da ih najčešće šminkamo s donje strane u puno sitnih poteza.

Maskara “Forever”

Šminkanje je davno prije bio luksuz biranog drušva, a kroz povijest sve slike i fotografije dama iz visokog drušva prikazivale s naglašenim očima, obojenim u tamno sjenilo za oči, načešće crnog pigmenta.

Kaže se :”Oči su ogledalo duše”! Ponekad smo ozbiljne, a oči se i dalje smiju, također možemo se praviti da smo sretne “ali oči će nas otkriti”. Oči puno govore kada smo i zgonetno zamišljene i šutljive, ali neovisno o rasponu emocija, one  su vrlo često naš glavni “adut” predstavljanja naše ljepote promatraču.

Zato žene i sada, kao i u davnoj prošlosti, izdvojit će par treptaja kako bi kratkim potezima naglasile svoje oči bojanjem trepavica.

Zato će mlada djevojka prvo kupiti maskaru. Žene, čak i kada im se neda šminkati, ali svejedno, obavezno će nanjeti barem malo maskare na trepavice prije izlaska iz doma. Dame starije dobi kada koriste i manje šminke nego u nekim prošlim godinama također će se teško odreći maskare za trepavice. Maskara “FOREVER”! Pogled uvijek puno “priča “!

Pozdrav iz sve snage!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *