Lifestyle

Osjećajno make-up proljeće!

Valentinovo, dan zaljubljenih je često dan kada žene daju posebni «tretman» svom make-up za romantičnu večeru i izlazak. Osjećaji romantične ženstvenosti, profinjena romantičnosti i zavodljiva profinjenosti tog dana su iscrtani i oslikani na licu. Ta osjećajna make-up priča se nastavlja i ovo proljeće u trendu šminkanja lica. Zaljubite se ovog proljeća u svoje najljepše osjećaje i podijelite ih s nama kroz svoje maštovite make-up trendovske priče!

Foto: Izidor Tačković, Autor knjige: Marija Koprtla "Lice u ogledalu" - Osjećajno make-up proljeće
Foto: Izidor Tačković,
Autor knjige: Marija Koprtla
“Lice u ogledalu”

Romantična ženstvenost

Ne-boje: crna i bijela boja su ostavljene i ovaj trend za iscrtavanje i naglašavanje oblika očiju čime je ponovljena prošlost minulog trenda, ali «u tragovima», kada govorimo o svakodnevnom make-up-u.

Crna olovka za oči i sjenilo tamne tople smeđe boje čokolade su kratki pravci iscrtavanja oblika očiju, pogotovo kada govorimo o gornjem kapku. Glavnu igru ovog proljeća igraju nježne boje: bebi plava, nježna prozračna roza boja. Sve su to tonovi puni svijetla, puni bijele u odnosu na svoj osnovni ton.

Nježna romantika u bojama je nadogradila «kroki» ne-boja zavodljivosti samog oblika očiju.

Evo malih savjeta za šminkanje očiju ovog proljeća, a da trend bude preslikan.

Ako koristite crnu olovku za iscrtavanje gornjeg kapka, neka bude tanka crta, te ju lagano ponovite sa sjenilom boje čokolade. Drugi odličan savjet je da prije bojanja kapka na gornji kapak nanesite cijelu «podlogu».

Što to znači? Prije šminkanja očiju na kapak utapkajte malo svijetlog korektora ili svijetlog masnog pudera te lagano prepudrajte sa suhim puderom, to je puder u kamenu ili prahu. Najbolje što svjetlijom nijansom! Neka vam kapak bude kao slikarsko platno koje pripremate za boje. Zašto? Odgovor je – nježne nijanse sjenila će se pokazati u «najboljem svijetlu» u potpunosti svog nježno romantičnog pigmenta.

Možete na podlogu prije sjenčanja očiju cijeli kapak lagano osjenčati sa mat bijelim sjenilom te krenuti u šminkanje očiju bojama proljetnog make-up trenda.

Profinjena romantičnost

Sisley - trend proljeće 2016. godine
Sisley – trend proljeće 2016. godine

je osjećaj koji ćete istaknuti bojanjem obraza, rumenilom koji je ovo proljeće vrlo specifično i dalje taj glavni osjećaj make-up ovog proljeća . Osjećaj nježnosti, veselosti, profinjene romantičnosti.

Nježno rozo rumenilo, kao i način nanošenja rumenila skoro «nud rozo» daje glavnu točku ovom make-up trendu.

Osnovno make-up pravilo za strukturu boja je da suhe boje sjenila i rumenila nanose se na suhu podlogu, dok masne boje na masnu podlogu.

Zato da bi boja rumenila  koji je na dodir suh, što je najčešća struktura samog rumenila ide na suhi puder. Ako rumenilo nanosite samo na tonirajuću kremu ili koju drugu vrstu masnih podloga nikako ne možete dobiti  točan ton rumenila na licu u odnosu samog dekorativnog prozivoda koji koristite.  Boja rumenila na masnoj podlozi se za ton do dva pojačava zbog masnoće lica, a također boja se ne može raspršiti.  Ako Vam je rumenilo prejakog tona pomješajte pigment rumenila s malo bebi pudera i posvjetlite ga.

Mnoge žene nanose rumenilo uvijek na isti način i dosta nisko u odnosu na samu «crtu» jagodične kosti. Znajte da se rumenilo može nanositi ovisno o make-up priči i osjećaju koji želite dati licu.

Veselost, punoću, izduženost, «ispijenost» crta lica, ovisno o samom obliku lica biti će Vaša nit vodilja za obojiti obraze.

Taj kratki nježan potez ili kružno nanošenje boje rumenila na same obraze dati će romantičan i profinjeni izgled samom licu i cijelom make-up za ovo proljeće.

Zavodljiva profinjenost

može se jednostavno naglasiti samo bojama za usne koje se pojavljuju kao olovka za usne, različiti tipovi ruževa za usne po svojoj strukturi i sjajilo za usne. Što više preferirate ovisi i o efektu koji se dobiva na usnama.

Artdeco - trend proljeće 2016. godine
Artdeco – trend proljeće 2016. godine

A za ovo proljeće je dovoljno da nanesete podlogu za ruž  «nud rozu» boju na usne, ako želite da glavnu igru igra make-up očiju u cjelokupnom make-up lica. Ako želite zavodljivost naglasiti boja fuksije ruža za usne koji je po svojoj strukturi izrazito puteno kremasti onda je to Vaš pravi odabir. Znate da je najbolje sjajilo nanijeti samo na središnji dio usana, kao i malo bijele reflektirajuće boje, može i bijelo reflektirajuće kremasto sjenilo. A ako želite da imate sjaja, ali da vizualno prevladava struktura ruža za usne onda nanesite prvo prozirno sjajilo te ruž za usne. Sjaj će biti dugotrajniji, ruž za usne «drži» sjajilo za usne!

Uživajte u svojim osjećajima i razveselite sebe i druge ovog proljeća.

Pozdrav iz sve snage!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *