Luksuz prirodnosti: Nude makeup

Za početak… kada vidim odličan NUDE MAKEUP (što su pokazale mnoge glumice «na crvenoom tepihu» ovogodišnjeg Cannes-a) uvijek ispočetka sam oduševljena ljepotom makeup-a kao umijeća ulješavanja lica, te savršensvom ljepote samog lica.

Luksuz prirodnosti: Nude makeup

Nude makeup
Foto i makeup: Marija Koprtla, Model : Melanija

Rezultat veličanstvenog NUDE MAKEUP je sinergija potrebe za uživanjem u ljepoti vlastite osobnosti, koju pokazujemo drugima bez skrivanja iza «teške» šminke, ili pogleda koji se mukotrpno probija ispod umjetnih trepavica, kao sunce ispod oblaka.

Umjetne trpavice su pozdravljene s velikim BYE! Svijetlo stiže u bijeloj sjajnoj boji sjenila ispod obrve i osvjetljava luxuz jednostavnog trenda: NUDE MAKEUP-a! Matematički zbroj glasi 2+2=5!

Zašto je Nude makeup tako primamljiv?

Ističe naše zadovoljstvo s prirodnom ljepotom lica koje s ljubavlju pokazujemo drugima. NUDE MAKEUP je u službi veličanja ljepote osobnosti, s malo boje ali s
puno znanja u makeup tehnici. Kada se želimo prikazati drugima u punoj ljepoti obično iza toga stoji: samopouzdanje pozitivnih emocija, ljubav i ljubav prema
sebi. Lako se iz dnevne verzije «prebacuje» u večernju, glamurozniju inačicu.

Što je potrebno za Nude makeup?

Dobro «makeup čitanje» lica, kako bi s minimalno materije (boje) dobili maksimalni makeup rezultat ( istaknuta ljepota lica). Malo znanja oko tehnike NUDE MAKEUP , kao i umjeće šminkanja lica. Naravno i boje su tu! Koje izgledaju na licu prirodno, tako da se stapaju i «izviru» iz prirodnog pigmenta kože. Tako boje, točnije svi tonovi koje možete pogledom pronaći i definirati u svojoj voljenoj kavi s miljekom i šlagom jesu boje NUDE MAKEUP-a. Tonovi mogu biti hladni i topli, kao i kava.

Lice Nude makeup-a

Makeup «podloga» dovedena je do savršenstva, kao i zdravi izgled kože lica. Podloga se radi sjenčanjem više tonova osnovnog pigmenta masnih i suhih pudera jer se koristi malo boje rumenila. Korektor je ne izbježan za takvu podlogu, kao i modulatori. Podloga, masni i suhi puderi, savršeno se stapa s prirodnim pigmentom i tonom kože lica.

Nude makeup
Podloga se radi sjenčanjem više tonova osnovnog pigmenta masnih i suhih pudera jer se koristi malo boje rumenila.

Rumenilo je nježno i «školski» naneseno na obraze ( na samu jagodičnu kost) kako bi dalo šarm, nadopunio isticanje osmijeha. Boje su prozračne u odnosu na osnovne boje rumenila. Evo malog savjeta za dnevni NUDE MAKEUP obraza ako želite u potpunosti zaobići rumenilo. Ton pudera koji je žutog pigmenta i tamniji od vašeg osnovnog tona za koje 2-3 nijase ili neki svijetli mat bronzer mogu odlično poslužiti kao zamjena za rumenilo.


Boje na oči su prirodne i stapaju se s bojom kože, a istovremeno ističu ljepotu očiju. To su u NUDE MAKEUP-u , obično nježna boja: slonovače, kapućina, preko prekrasne boje marelice. Sjenila su u osnovi obično mat – nemaju sjaja. Smeđi tonovi su u sjeni i/ili izrazito sjenčani. Crna i bijela neboja klasika su svakog dobrog makeup-a.
Kremasti ruž po svojoj strukturi, te nježnih prirodnih boja usana biti će pun pododak za NUDE MAKEUP.

Trend  u Nude makeup-u!

Crna i bijela boja na očima naglait će sam oblika oka. Za dnevnu verziju NUDE MAKEUP-a nema crne, dok bijela je ne izostavna.
Sjaj je samo u kutovima očiju i prijesvega ispod obrve u, čime bijelo sjajno suho
sjenilo daje notu luxuza nadolazećeg trenda NUDE MAKEUP-a.

Maskara je u punoj snazi pigmenta, prije svega na gornjim trepavicama, dok doljnje trepavice lagano se naglašavaju.
Obrve su ostale naglašene, ali prilagođene bojama podređene nadolazećem trendu šminkanja.
Luksuzna varijanta NUDE MAKEUP-u ima dvije izrazito naglašene varijante šminkanja usana. Prva pridodaje proljetni trend usana koji je s punoćom crvene boje, svih putenih i hrabrih crvenih tonova naglasio ljepotu usana. Dok druga varijanta bojom potpisuje karateristike NUDE MAKEUP zakonitost tehnike, a to je boja kapućina s čistim sjajem.

I za kraj…Jednostavnost u životu može biti odličan luksuz.  Ljepotu lica izrazite NUDE MAKEUP-om!

Marija Koprtla

profesionalni make-up artist, autor, tel: +385 98 93 95 325, BLOG(EN): http://imebymarijakoprtla.wix.com/make-up-artist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *