S druge strane šanka: kokteli, smješajte svoj BBC koktel

Home / Lifestyle / S druge strane šanka: kokteli, smješajte svoj BBC koktel

Kada govorimo o koktelima, odmah prisjetimo se koktela Pina Colada ili Mojito, dva  svjetski vrlo poznata koktela.  Ali, kako su kokteli mješavine raznih pića,  postoji mnogo različitih vrsta poznatih koktela, bezalkoholni i alkoholni. Ali, hajdemo se zadržati na alkoholnim koktelima. Jedan vrlo ukusan, BBC koji možete napraviti jednostavno kuće, donosim i recept.

S druge strane šanka: kokteli, smješajte svoj BBC koktel

S druge strane šanka, kokteli, recept za BBC koktel, smješajte svoj BBC koktelIako kokteli već odavno postoje, nekako su bili u sjeni dugi niz godina. Pa tko se ne sjeća starih Hollywoodskih filmova, gdje se Bloody Mary spravlja nakon svakog party-a i tuluma.

Unazad nekih 15 godina, pojavila se i nova vrsta koktela, došle su nove generacije, kojima je svrha zabaviti se što žešće i pri tom se što žešće opiti. Na njihovu žalost, i žalost njihovih novčanika, nitko se još do sad nije uspio opiti od samo jednog koktela.

Dok tamo neki barmen, ili vlasnik kafića zadovoljno trlja ruke, budimo svjesni da su kokteli kao pića, pića s vrlo malo alkohola, jako puno leda te s zgodnim (privlačnim) dekoracijama.

Kokteli

Ljudi su inače vizualni, a dobar izgled prodaje robu, u ovom slučaju piće. Vrlo atraktivne dekoracije, zgodne čaše – da ih se sa zadovoljstvom može držati u rukama … i eto zgodnog koktela.

Nisu to pića, poput Votke, Whiskeya ili Gina, gdje ćete nakon jedne mjerice već polako zaplitati jezikom, već vrlo zgodna i atraktivna pića s vrlo simpatičnim imenima.

Koktel “Sex on The Beach” ili “White Russian”, atraktivni su zbog svojih imena. Koktel “Tequila Sunrise”, izgleda vrlo zgodno, kada gledate da vam u časi postoji zalazak Sunca.
Sve su to finese koje su izmislili ne bi li vas privukli u barove.

Smješajte svoj BBC koktel

Nedugo sam i sama popila jedan zgodan koktel. Koktel BBC. Koktel koji me je privukao zbog svog sastava…  koktel koji sadrži obožavani Baileys!! Pa koja žena ne voli Baileys?
OK, vjerovano i postoji poneka, al’ te su žene u manjini, uvjerena sam. Dakle,  koktel BBC je vrlo zgodan, kremast koktel, koji se isto tako može lako spraviti kod kuće. Nije vam potrebna zahtjevna oprema, već samo blender koji u današnje doba ima svaki dom.

Sastojci za BBC koktel

Dakle  trebati će vam slijedeći sastojci:

  • Baileys, Malibu rum,
  • pire od kokosa,
  • pire od banane,
  • sok ananasa,
  • simple sirup (kao sto riječ govori, jednostavni sirup, koji dobijete kad prokuhate šećer s vodom, toliko gust da izgleda kao sirupte da se ne osjete komadići šećera ) i naravno
  • led

Izrada BBC koktela

Sve sastojke združite, pa smješajte, odnosno izmiksajte. Pronađite  zgodnu čašu te dekorirajte. Dakoracija je neizostavna: komadić ananasa koji ćete položiti na sam rub čaše.

Kako znam reći, neka vaš koktel izgleda brutalno dobro!

Što se tiče omjera- količine alkohola prije svega tu odlučite sami, kako vam najbolje odgovara.
Pretpostavljam da količina neće biti jednaka kao u baru, jer zaboga, ne morate kao ja zaduživati količine pred šefom lokala.

Što se tiče samog imena koktela, ne, nisam pitala kolegu barmena što on točno znači i ima li BBC neko značenje, pretpostavljam da mu je već muka odgovarati na to pitanje. I o tome kako postoje  različite varijacije…

OK, priznajem, koktel mi je bio toliko primamljiv i zanimljiv pa mi ni na kraj pameti mi nije bilo da se zabavljam sa značenjem imena u posluženoj mi varijanti.

Ako ste mišljenja kako nije baš tako teško napraviti koktel, nemojte se zavaravati, nije to baš tako jednostavno. Kućni blender  vas ne čini  miksologom ili koktel majstorom. Miksologija je znanost koja je dovedena do savršenstva, a za koktel majstora trebat će vam sati i dani, mjeseci, pa možda čak i godine da to postanete (osobno iskustvo 🙂 )

Moja preporuka, pustite druge da vam miksaju a vi blaženo uživajte u mirisima, okusima i atraktivnim izgledima koktela.

Pa za kraj … cheers !! ?

Odgovori