Krasula za blagostanje i harmoniju u domu

Home / Duhovnost i mistika / Krasula za blagostanje i harmoniju u domu

Za neke biljke, kao sto je krasula, se vjeruje da donose sreću i novac u naše domove ako ih čuvamo i njegujemo. Prema Feng Shui-u krasula ima energiju metala. Koristi se kao jedan od “lijekova” kada treba u domu popraviti energiju novca.

Japansko drvo, drvo novca, porijeklom je iz Južne Afrike, uzgaja se i popularizirana je u Aziji kao “biljka pozitivnih vibracija”. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca. Pripada u sukulentne biljke – biljke mesnatih listova koje zadržavaju vodu. Može doseći  visinu do  tri metra, iako je to vrlo rijetko.

Iako brojni Feng Shui učitelji smatraju da se gotovo svaka zelena, vibrantna biljka se može smatrati “biljkom novca”, to u praksi bas i nije tako. Prema učenju, prisustvo biljaka doprinosi ukupnom blagostanju, a zelena boja utječe na mirnoću doma i nas samih.

Perma Feng Shui -u, krasula predstavlja energiju metala i pozitivno utječe na stabilnost i financije. Treba je držati kraj vrata, s desne strane, u sjevernom ili sjeverozapadnom dijelu kuće.

Krasula donosi domu blagostanje i utiče na harmoniju. Zbog obilja stimulativnih tvari koje, kako se vjeruje, ona aktivira umne i fizičke sposobnosti tako da ljudi u njenoj blizini postaju aktivni i optimistični, više rade i bolje su raspoloženi.  A čim krenu pozitivne misli, eto i novca!

S obzirom na njenu veličinu, praktična je i možete je držati bilo gdje pa i na poslu.

Drvo novca je vrlo praktično i zapravo ne zahtjeva preveliku brigu. Možete ga uzgajati u maloj posudi, ako ste ograničaeni prostorom. Ako želite da se biljka brzo razvija, čuvajte je u većim teglama.

Krasula je zahvalna biljka i lako se uzgoji. Stoga nije nužno da ju kupujete, možete ju uzgoiti sami. Ako neki od vaših poznanika ima krasulu dovoljno je da odrežete grančicu dugu od 5 do 15 cm.

Kada se rez osuši,  a nakon 2 do 3 dana posadite biljku; u kombinaciju zemlje i pijeska u jednakom omjeru. Zalijevajte je svaka četiri dana. Zemlja ne bi trebala biti natopljena vodom kako reznice ne bi istrunule!  Biljčica treba biti u hladu.

Već nakon mjesec dana biljčica će pustiti korijen, a nakon toga trebalo bi ju presaditi u kvalitetniju zemlju.

Osobno ne poznajem osobu kojoj ovo nije uspjelo, zato se hrabro primite posla želite li dobru energiju krasule u svom životnom ili radnom prostoru.

 

Save

Save

Save

Save

Odgovori