8 čestih seksualnih snova i njihova stvarna značenja

Home / Lifestyle / 8 čestih seksualnih snova i njihova stvarna značenja

“Samo zato što vi niste budni, to ne znači da i vaš libido spava”, kaže Susan Block, PhD, seksolog iz LA. Snovi su način da vaša podsvijest raspakira sve što utječe na vaš život, a snovi o seksu nisu baš doslovni.

Umjesto toga, oni mogu simbolizirati probleme, želje i nade u svim aspektima života. Držanje pozornosti na seksualnim snovima s vremenom može biti moćan način da dobijete ono što želite od svog života, kaže Lauri Loewenberg seksolog i autor knjige: “Otključajte svoje snove, promijeniti će vam se život”. Također autor savjetuje da jednostavno vođenje dnevnika i bilješki o snovima mogu znatno promijeniti naš život je time otkrivamo stvarnu poruku naše podsvjesni.

8 čestih seksualnih snova i njihova stvarna značenja

8 čestih seksualnih snova i njihova stvarna značenja

Seks s poznanikom

Ne, to ne znači da imate želju prevariti vašeg dragog ili dragu s nekim tko živi u susjedstvu ili s osobom s kojom pijete svoju prvu jutarnju kavu u obližnjem kafiću. Takav san samo znači da se sanjanoj osobi divite iz nekog razloga ili ta osoba posjeduje određene kvalitete koje vi želite sebi. Loewenberg kaže: “Seks je krajnji čin sjedinjenja između dvije osobe, pa kada imate seks s nekim u svojem snu, to može značiti da želite ono što ta osoba ima.”

Seks sa šefom

Da, taj san znači da želite bliži odnos sa svojim šefom, ali ne tako. Budući da je seks tako intiman, to znači prije svega da se osjećate osobito daleko od svog šefa, ideje ili načina njegovog upravljanja, pa možda morate smisliti način da se tome približite (suprotno vas može dovesti u situaciju da se jako zacrvenite kad osobu sretnete kraj kopirke!)

Sanjate kako pokušavate pronaći privatni prostor za seks s partnerom

Ako u snovima imate problem pronaći mjesto za seks s partnerom to često može predstavljati nedostatak bliskosti između vas i vašeg partnera u vašem svakodnevnom životu. Bacite pogled na svoj kalendar; jeste li pretjerano zauzeti za svog partnera većinu dana? Možda je došlo vrijeme da se zakaže neki datum po noći, kaže Loewenberg!

Jahati konja

Ljuljanje naprijed – nazad , vožnja biciklom i snovi koji predstavljaju fizičku veza između vas i konja pripadaju sličnoj kategoriji. Ovo je još jedan od onih snova koji simboliziraju rad i djelo. Oni također mogu biti znak da želite malo više opustiti u seksu, da trebate neke nove ideje i malo uzdrmati svoju rutinu.

Seks u javnosti

Kritički komentari su vaš problem. Izloženost pred drugima, pred svojim partnerom, obitelji ili prijateljima može izazvati ovakav neugodnu san. Svakako ste opterećeni osjećajem o tome kako drugi ljudi vide vaš život i vašu ljubav.

Letenje

Kada je u potpunosti besplatno, neopterećeno, dovodi u fizičku senzaciju … zvuči vam poznato? “Letenje u snu usko je povezano s orgazmom”, kažu psiholozi. San o letenju mogao biti pokazatelj frustracije u trenutnoj vezi ili u seksualnom životu. Jednostavno vaš um u biti igra svoju podsvjesnu igru slobode.

Seks sa slavnom osobom

I sam George Clooney može biti jedan od aktera u vašoj podsvijesti, ali san seksa s njim stvarno nije o njemu već o nekim vašim potrebama. To tvrde psiholozi dok se šarmantno ispričavaju popularnom glavnom akteru iz primjera. Seks u snu s nekom slavnom osobom kažu jednostavno znači da će te trebati i tražiti veću pažnju od drugih u nekom narednom periodu svog života.

Bivši partneri u snovima

Ako se to događa često, to jednostavno može biti vaš mozak filtrira svoj „mentalni hard disk“. Možda je uskoro rođendan bivših, ili ste možda vidjeli / čuli neku informaciju o njemu/njoj u skorije vrijeme. To svejedno kažu stručnjaci, ne znači da je ta osoba ona s kojom podsvjesno želite ponovo biti zajedno. Međutim, ako ste sanjali o osobi puno i uzastopno ili su ti snovi izazvali raspitivanje o osobi ili Google pretraživanja – to je ipak znak da postoje problemi u trenutnoj vezi za koje je  ipak potrebno neko adresiranje.

Izvor: prevention.com

 

Odgovori