Filmska recenzija: Stopalići, animirani film za djecu, 96 min

Home / Kultura / Filmovi / Filmska recenzija: Stopalići, animirani film za djecu, 96 min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. Filmska recenzija: Stopalići, animirani film za djecu, 96 min – kids friendly!

Film “Stopalići” je američki animirani film o selu jetija koje se skriva od pogleda iza gustih oblaka na vrhu planine. Svoja vjerovanja i znanja temelje na kamenju u koje je uklesano stoljetno znanje. Jedno od tih vjerovanja je da takozvani Stopalići ne postoje.

Filmska recenzija Stopalići, animirani film za djecu, 96 min

Međutim, igrom slučaja jedan od njih, Migo, doznaje da to baš nije tako i tada kreću velike promjene kojih se starješine boje. Upravo je to tema koja se provlači kroz cijeli film. Djeci, odnosno, mladima treba omogućiti da istražuju i proučavaju svijet oko sebe, te da se ne treba bojati promjena, već se treba prilagoditi novim situacijama.

Filmska recenzija: Stopalići, animirani film za djecu, 96 min

Kroz brojne smiješne situacije provlače se i druge pozitivne poruke poput vjerovanja u sebe, upornosti i neustrašivosti. Film je namjenjen za cijelu obitelj i u njemu mogu svi uživati bez bojazni od neprimjerenog riječnika ili naselja. Film je sinkroniziran na hrvatski, a prikazuje se u 2D i 3D formatu.

 

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja nema.

Zastrašujući prizori: Nema ih.

Rječnik: Riječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode

Tempo: Tempo je umjeren

Osvrt: Iva Brćić

Odgovori