Filmska recenzija: Ringe ringe raja, animirani, 91 min

Home / Kultura / Filmovi / Filmska recenzija: Ringe ringe raja, animirani, 91 min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Ringe ringe raja, animirani, 91 min

“Ringe ringe raja” je američko-kineski animirani film o gusanu Pengu koji zbog svoje tvrdoglavosti i nesmotrenosti izgubi svoje jato i postane zaštitnik dva mala pačića. Ovo je zabavan film za cijelu obitelj. Djeca će se nasmijati na scene kada recimo praščići ispuštaju vjetriće za vrijeme vožnje u prikolici ili kada to pačić učini Pengu točno u kljun.

Roditelji će se pak moći poistovjetiti sa situacijama kada mali pačić poludi jer nije dobio obrok kada je osjetio glad ili pak kada pokušava probuditi Penga u rano jutro. Kroz film se na simpatičan i zabavan način provlače teme poput zajedništva i brige za mlađe.

Također se ukazalo na važnost slušanja starijih zbog njihovog iskustva, ali i da djeca puno toga znaju i razumiju, ponekad i bolje nego odrasli. Film je sinkroniziran na hrvatski, te je primjeren i za manju djecu. Za veću djecu, film može poslužiti za razgovor o obiteljskim vrijednostima i kako se odnositi prema mlađim i starijim osobama.

KIDS FRIENDLY: RINGE RINGE RAJA, animirani, 91 min

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Dovoljno slapstick gegova i smiješnih doskočica.

Nasilje: Nasilje nije prisutno.

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi mogao biti zastrašujući mačak koji pokušava uhvatiti pačiće.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i manjoj djecu.

[osvrt Iva Brčić]

Odgovori