Hrana i energetski sustav čovjeka: kako dolazi do narušavanja prirodnog stanja našeg tijela – bolesti?

Kada gledamo daleko u prošlost, možemo zaključiti da su naši preci živjeli puno zadovoljnije, kvalitetnije ali i jednostavnije, dok mi danas unatoč visokoj razvijenosti tehnologije nismo u stanju biti kvalitetni i zadovoljni, jer upravo ta razvijenost traži od nas  da ju pratimo, i iziskuje od nas sve više toga.

pravilna-prehranaUnosimo li onu hranu koja nam daje životnu energiju?

Naše fizičko tijelo je  sačinjeno da bi probavljalo hranu koja mu daje  snagu, vitalnost, održivost i energiju koja je od velike važnosti, jer sve je sačinjeno od energije. Prema tome tijelu moramo dati potrebnu hranu kako bi normalno funkcioniralo i kako bi ono obavljalo svoje dužnosti na fiziološki način.

Hrana koju unosimo sadržava životnu energiju i djeluje na naše čakre ili energetske centre i time nas čini zdravima i osobama čije tijelo funkcionira u savršenom skladu.

Kada se ne brinemo o našem tijelu, harmoničan rad prestaje i postajemo bolesni ili blokirani.

Tu od velike važnosti je pravilna ishrana koja djeluje na naše sve razine postojanja.

7 glavnih centara smještenih na žlijezdama s unutarnjim izlučivanjem

Osim ovog fizičkog tijela postoje i još druga tijela, koja su energetska i koja su na više razina, te energetski centri  koji nisu fizički, postoji 7 glavnih centara koji su smješteni na žlijezdama s unutarnjem izlučivanjem, koje  još nazivamo i kotačima energije ili vrtlozima.

bolovi-u-ledjimaNaša fizička tijela su obavijena energetskim omotačem ili aurom koja može biti različite boje, izgleda, finoće i veličine, što zavisi o našoj duhovnoj i fizičkoj higijeni.

Kako dolazi do narušavanja prirodnog stanja našeg tijela – bolesti?

Kako bi održali sve ove aspekte u pravilnom redu moramo se brinuti o sebi, što uključuje duhovnu aktivnost, tjelovježbu, kvalitetnu životnu sredinu i odgovarajuću ishranu.

Kada životna energija ne cirkulira kroz naše tijelo pravilno, dovodi do narušavanja prirodnog stanja i stvara se  energetska blokada, koju zovemo bolest.

Osobe koje se ne hrane na odgovarajući način i koje unose mrtvu hranu u svoje tijelo s vremenom postaju blokirani i stvara se određena blokada što može ozbiljno narušiti naše zdravstveno stanje.

Kada se vratimo u prošlost možemo zaključiti da su stare civilizacije živjele puno dulje nego mi danas, upravo zbog drugačijeg načina života, poštujući prirodu i uzimajući od nje samo onoliko koliko im je bilo potrebno.

Mrtva hrana koja je štetna za naše zdravlje

Mi danas uzimamo ne samo koliko nam nije potrebno, već i energente rasipamo i narušavamo prirodnu ravnotežu Zemlje.

Nemilice krademo i uništavamo prirodna staništa životinjama u prirodi kako bi izgradili zatvore za životinje ili farme, zagađujemo rijeke i jezera ispuštajući upravo iz tih farmi otrovne produkte, tovimo životinje hranom kojom možemo nahraniti gladne ljude, ubijamo ih i dobivamo ono što nazivamo «hrana».

Ta hrana koju konzumiramo je mrtva hrana, koja nema energetsku vrijednost u punom smislu  i koja osim što je štetna za nas po zdravlje čini nas emocionalno neosjetljivima i naša svijest ne može postići višu razinu, o kojoj god razini  govorili.

Meso – negativna energija!

Meso je nekoć bilo živo biće, koje je  ubijeno i koje prilikom trenutka svoje smrti otpušta velike količine straha, energija koje su skup borbe za život, razornih snaga bijesa braneći svoje postojanje tj. život. Sve to mi unosimo u sebe hraneći se takvom vrstom hrane i akumuliramo  i s vremenom postajemo «mrtvi».

Hrana koja je dobivena ubojstvom drugog živog bića nosi sa sobom svijest na određenoj razini koja ne može ići gore, sve dok ne postanemo «svjesni», a svjesni možemo biti tek tada kada informacije koje unosimo putem hrane su žive.

Konzumirajući mesnu hranu, mliječne proizvode dobivene od životinja, jaja i ostale produkte životinja koje za sobom nose informaciju «mrtvoga» čini nas energetski slabima, naši  centri ne rade pravilno, energetski omotač nema svoju puninu i kvalitetu te sva područja su narušena.

Meso primjerice samo po sebi ima jednu vrlo nisku vibraciju, što znači da ako mi jedemo meso da i vibriramo na vrlo maloj razini.

U nekim zemljama postoji zakonska zabrana konzumacije mesa, a upravo ta područja su duhovno najrazvijenija. Kod nas na zapadu to nije slučaj.

Dokazi iz konvenzionalne i alternativne medicine

U svojoj praksi rada s ljudima mogu zaključiti da iscjeljenja različitih oboljenja su brža kod osoba koje se isključivo hrane voćem i povrćem, ujedno isto tako većina osoba koje traže pomoć u vidu energetske terapije su osobe koje konzumiraju meso i čiji je unos voća i povrća vrlo mali ili nikakav.

Osim alternativne medicine ovo potvrđuje i konvencionalna medicina koja u svojim istraživanjima je dokazala da osobe koje se hrane isključivo veganski imaju 40% nižu stopu oboljenja od karcinoma, bolesti srca i krvožilnog sustava.

Svakodnevni unos  svježeg voća i povrća, reguliranje prehrane prema standardima veganskog načina života osigurava dulji i kvalitetniji život, te sva područja na fizičkoj i energetskoj razini funkcioniraju što je najviše moguće bolje.

Temelj svakog kvalitetnog življenja

Temelj svakog kvalitetnog življenja, i svake duhovne aktivnosti je potpuna ahimsa ili nenasilje mislima i djelima. Da bi to postigli moramo biti nenasilni prema svim živim bićima, ujedno  i hraneći se hranom koja to nije.

Miroslav Sebastijanović

Reiki majstor - učitelj, spiritualno savjetovanje pomoću tarota i vidovitosti koju je dobio sa rođenjem. Tel: +385 95 8218 244

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *