Glavni trendovi makeup-a za jesen 2016

“Makeup trendovi ove cijele godine su, na prvi letimični pogled, vizualne suprotnosti koje stvaraju make-up cjelinu. Minimalizam – maksimalizam, odbijanje i privlačenje – glavne su teme šminkanja, vodilje makeup trenda do kraja 2016. godine.” – najavila sam već u proljetnom makeup trendu.

jesen-2016---make-up-trend
Minimalizam možete odlučno istaknuti samo jednom bojom

Jesenja glavna i najtraženija makeup izvedba potaknuta je osjećajem profinjene odlučnosti, naglašene prirodnosti, direktne putenosti. Zadanu temu osjećaja makeup će potpisati s naglašavanjem samo očiju, ili usana, te isticanjem savršene ljepote lica s minimalno boje na licu ali s potpuno našminkanim licem. Zakoračimo u top jesenji makeup trend ove sezone!

Profinjena odlučnost

Jesenji trend šminkanja očiju u izboru boja i makeup potezima šminkanja vizualno je opisan osjećajem odlučnosti i istovremeno profinjenosti. Boje su u mat ili “glitter” verziji, u tragu tuša ili olovke za oči. Boje su minimalizirane u smislu da se koristi jedna boja ili maksimalno dva tona osnovne boje. Tako je smeđa boja čokolade, mat verzija sjenila za oči glavni trendi boja ove makeup jeseni. Naravno, ako se odlučujete za sjenčanje, osnovnu smeđu boju nadogradite je tonovima koje proizlaze iz nje : oker, boja kapučina, boja pijeska, bakrena,… Crna i bijela kao ne boje uvijek su u trendu, pa tako i za nadolazeću hladno vrijeme.

Minimalizam možete odlučno istaknuti samo jednom bojom i jednim potezom. Što se tiče maksimalnog naglašavanja očiju ta jedna boja “prekrit” će cijeli gornji kapak, mislim na donji dio gornjeg kapka. Grafičko iscrtavanje bez sjenčanja, ali proizašlo iz tehnike šminkanja očiju kao što su : “smoky eyes” i “talijanka” te su osnovni potezi za boje kao što su: plava ,zelena, ljubičasta, te bebi roza, bebi plava, boja lavande ili marelice, ako se želite maknuti od šablone toliko česte smeđe boje. Da, i te boje se ubrajaju u glavni makeup trend.

tjesen-2016---1
U slučaju da su oči naglašene, trend kaže da su usne negirane u vizualu cijelog izgleda makeup lica.

Dualnost mini-maxi pigmenta boje, te isticanjem očiju a maksimalnim zanemarivanjem boje na usnama ( ili obrnuto) je glavna makeup tema u predstojećim danima i mjesecima.

Evo savjeta želite li grafički iscrtavati samo crte na očima ili koristiti jednu boju u svojoj punoći za obojiti cijeli gornji kapak. Isprobajte sljedeće: koristite mokro mat sjenilo. Točnije rečeno aplikator ili kist prije nego uzmete boju neka bude namočen u vodu. Tako vam vaše standardno sjenilo za oči “glumi” tuš, boja je puno postojanija i izražajnija u svom pigmentu i tragu koji ostavlja na koži. To se sve dešava samo jer ste smočili boju sjenila za oči.

Isprobajte, razveselit će vas i dati mnoge nove mogućnosti u šminkanju očiju. Ove jeseni usne izgledaju mat ili sjajno. Boja je crvene, boja patlidžana, ili čak crne ne boje naći će se u svom punom pigmentu na usnama.

U slučaju da su oči naglašene, trend kaže da su usne negirane u vizualu cijelog izgleda makeup lica. Zato najbolji izbor sigurno će “pasti” na nježno bebi rozi kremasti ruž za usne. Možete jednostavno usne našminkati s podlogom za ruževe, pogotovo ako vas krase svjetliji ton usana, I to je to.

Naglašena prirodnost

Jesen-2016--3
Osnova je trenda u šminkanju usana da ruževi budu puni pigmenta boje, kremasti i mat.

Makeup trend jeseni izbacuje rumenilo iz trenda. Suhi puder, puder u prahu ili “kamenu” koji je za ton tamniji od boje kože lica neka bude trendi rumenilo. Lice se u svom središnjem djelu je ustavljeno “golo”, u potpunoj prirodnosti.
Rumenilo može biti samo nježno naznačeno kao sjena boje na obrazima. Jedino ako ste naglasili usne s nekim od boja “gotike” rumenilo će dotaknuti obraze.
Boji pudera pridodajte trag bebi-rozog rumenila tako da boja pudera dobije samo lagani “štih” topline rumenila i dotaknite bojom obraze i jagodičnu kost. Da stavimo točku na obraze: tek-toliko naglasite obraze ili ih jednostavno zaboravite obojiti i top makeup trend je maksimalno prikazan minimalnim.

Direktna putenost

Treća makeup top jesenja varijanta je naglašavanje usana kao glavnu temu makeup lica. Boje su crvena, fuksija, koraljna, sve maksimalno zasićene u osnovnom tonu. Mat izgled usana su trend! Boje “gotike” – tamna boja patlidžana, smeđa, boja vina, crna ove jeseni su neizostavne. Odlične za pune usne. Naravno standard i uvijek u trendu su svi jaki tonovi crvene. Osnova je trenda u šminkanju usana da ruževi budu puni pigmenta boje, kremasti i mat.

Bez puno sjaja. Ne zaboravite da isprobavate ruž na usne na jagodici prsta prilikom kupnje novih ruževa za jesenji makeup trend. Zanimljivo da je iscrtavanje oblika usana za ove jake boje vrlo bitan. Nek vam je mirna ruka, oblik iscrtavanje maksimalno podsjeća na iscrtavanje usana iz 50-tih godina prošlog stoljeća. Ovdje kada ističemo usne oči su bez boje. I obrve su stavljene u drugi plan, prvi plan je u potpunosti dat usnama. Minimalno na očima, maksimalno na usnama, ističe u potpunosti ljepotu i putenost svemu što kažete.
I za kraj jesenji trend kojem će mnoge žene izabrati je izgled “No-makeup” koji je i ovu jesen izrazito zanimljiv.

No-Makeup trend jeseni 2016

No-makeup  je uvijek u trendu, ali i taj način uljepšavanja lica podliježe trendu iz sezonu u sezonu. Ovaj put trend No-makeup u daje sljedeće smjernice. Smeđa boja čokolade sjenila biti će sigurno najviše izabran za isticanje ljepote očiju. Bijelu olovku za oči uvijek je dobro koristiti kao “unutarnju crtu ispod oka”, pogotovo u ovoj verziji šminkanja i praćenja trenda.

Maskara je daje naglašenost trepavicama u točkama boje. Što to znači? Ne morate sve trepavice isto naglašavati crnim pigmentom maskare. Možete naglasiti samo pojedine trepavice. Veselo se poigrajte i maksimalno budite u trendu.

Usne su nježno naglašene, skoro bez boje. Usne izgledaju neutralizirano. U ovoj makeup izvedbi trend predlaže obojite usne lagano bijelo-roskastim ruževima za usne. Ti ruževi najčešće su po svojoj strukturi kremasti i prigušenog i samozatajnog sjaja. Rumenilo je boja pudera, i/ili s dodatkom bebi-roze u tragovima u osnovnoj boji pudera. Sve u svemu, cijelo lice izgleda da nije našminkano. Sve je jako prirodno i samo se naglašuje prirodnost samog lica: malo boje na očima, malo na trepavicama, malo na usnama.

Skoro je sve ništa i ništa je sve. Lice je vizualno potpuno prirodno, izgleda skoro ne našminkamo, a u potpunosti je našminkano.

Marija Koprtla

profesionalni make-up artist, autor, tel: +385 98 93 95 325, BLOG(EN): http://imebymarijakoprtla.wix.com/make-up-artist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *