Tu B’av – veliki Dan ljubavi

Home / Duhovnost i mistika / Tu B’av – veliki Dan ljubavi

Na Tu B’av je  pun mjesec, a tradicionalno se slavi kao dan ljubavi i naklonosti. Te večeri primamo vrlo energičnu kozmičku podršku kako bi se poboljšala sposobnost da se spojite s drugima. Uključuje sve oblike ljubavi – partnerske, prijateljske, roditeljske, ljubav prema djeci, braći i sestrama… Posebno je bitan za one koji traže svoju srodnu dušu.

Tu B’av –  veliki Dan ljubavi

Petnaestoga dana hebrejskog mjeseca Av (astrološki znak Lava), snažna energija srodnih duša i ljubavi prožima svemir. Spajanje s ovom predivnom energijom na ovaj dan pomaže nam privući našu pravu srodnu dušu, ili ojačati naš postojeći odnos. Uključuje sve oblike ljubavi – partnerske, prijateljske, roditeljske, ljubav prema djeci, braći i sestrama… Ukratko, svi koji žele primiti ovu veličanstvenu energiju su obogaćeni ovog moćnog dana.ljubav

Rav Yehuda Brandwein, poznati kabalist koji je učio Rava Berga (koji je učenje kabale učinio dostupnim svima), rekao je da su na ovaj dan i sunce i mjesec „jednakog svjetla“, sjaje zajedno. Iz perspektive duhovnog svemira, to je jedini put kada su oba nebeska tijela su u vladajućoj poziciji, dijeleći svoju moć i utjecaj.

Doslovno značenje „Tu B’av“ je “15-i dan u mjesecu Lava.” Tu B’av u skladu sa kabalističkim kalendarom pada na 18. kolovoza (11:26:36 sati, četvrtak). Na Tu B’av je  pun mjesec, a tradicionalno se slavi kao dan ljubavi i naklonosti. Te večeri primamo vrlo energičnu kozmičku podršku kako bi se poboljšala sposobnost da se spojite s drugima.

Mnogi  Tu B’av  uspoređuju s Valentinovom zato se mnogi, posebno  izraelski parovi ( oni koji dosta rade s energijama ili drže do astroloških značenja)  vjenčavaju upravo na taj dan. To je toliko poseban prozor duhovnih i fizičkih dimenzija i zapravo se dosta razlikuje od Valentinova.

Energija je toliko snažna da se vrlo lako može osjetiti. Jedini je uvjet da ste voljni primiti. Daje savršen izraz istinske srodnosti u duhu, koji je vrlo izravan odraz smislu prave ljubavi.

Što je ljubav ako nije izraz jedinstva?

Dozvolite si otvaranje i primanje ove predivne blagoslivljujuće energije koja može pomoći  da svi vaši odnosi sjaje raskošno kao vedro sunce. To je razlog zašto Tu B’av kabalisti zovu Dan ljubavi.

I naši Anđeli ovoga tjedna, upućuju na ljubav, dakle nema slučajnosti.

Odgovori