Tarot, moja velika ljubav

Home / Duhovnost i mistika / Tarot, moja velika ljubav

Uvijek sam voljela zagonetke tipa: Koje bi tri stvari ponijeli sa sobom na pusti otok? Što je to bez čega ne bih mogla? (Uvjet je da budu stvari, a ne ljudi!) Ako su bile tri stvari u igri, uvijek bi se zamislila, a odgovor se mijenjao svakih nekoliko godina. No, ako bi smjela ponijeti SAMO JEDNU stvar, to bi svakako bio moj najdraži špil Tarot karata! 

Tarot, moja velika ljubav

Priča o ljubavi između mene i Tarota je duga i bajkovita, počinje djedovim pričama uz pucketanje drveta u hladnim zimskim noćima, kada smo ga mi unuci slušali otvorenih očiju i usta, smrznuti u strahu od zlih sila, vila, vilenjaka, zločestih vještica i čarolija.

Djed je bio majstor pripovijedanja i nikakve se igrice, računala ili moderne naprave na mogu mjeriti s tim čarobnim svijetom koji je usadio u nas.

TROT

Sjećam se priče kad se djed kao mladi momak vraćao sa neke seoske zabave kasno u noći, a na livadi ga dočekale vile, prekrasne djevojke u bijelom, smijale se i htjele ga uvući u svoje kolo. Djed je znao da mu nema pomoći ako uđe u njega, pa se, iako teško, maknuo od njihova zova i uputio kući. Ne znam koje su priče bile izmišljene, a koje stvarne. Možda to nije ni važno! Bitno je da je djed naše male glavice otvorio za mitove, legende i duhovni svijet.

Uz sve navedeno, djed je bio šaman – bavio se ljekovitim travama, «skidanjem uroka» i sl. A mogao je vidjeti budućnost! Sjećam se nekih stvari koje je predvidio prije više od 30 godina! Još uvijek se ostvaruju! Neka njegova djeca (moja mama i jedan ujak) naslijedili su tu sposobnost, ali je, zabavljeni svojim obiteljima i poslovima, nisu koristili. Tek povremeni bljeskovi svijesti i poruke s one strane.

Još kao djevojčica shvatila sam da sam naslijedila taj posebni djedov talent jer sam u snovima mogla vidjeti budućnost. Naravno da sam bila potpuno prestrašena zbog toga , a strah me držao još godinama! U srednjoj školi počela sam proučavati filozofiju, psihologiju i razne druge stvari, a na fakultetu je došla na red astrologija, duhovnost, religije. Nakon primljenih tehnika meditacije put me je doveo do mog prvog Reiki učitelja koji je odgovarao na sva moja znatiželjna pitanja i na kraju presjekao čvor s kojim sam bila svezana. Jednom sam mu prilikom rekla: «Znaš, ja ne želim vidjeti budućnost!» A on me nasmiješeno pogledao i mudro rekao: «A zašto bježiš od onoga što ti jesi?»  Iza toga odgovora bila sam potpuno oslobođena!

Kroz Reiki sam puno naučila, otvorila su mi se vrata mnogih znanja, i duhovnih kultura, ali samo i ta jedna, jedina rečenica bila je posebno dragocjena!

Nakon toga slobodno sam se posvetila proučavanju duhovnog svijeta, a Tarot karte su me opet spojile s djedom i njegovim čarolijama, iako ga već dugo nije bilo među nama.

Trebalo je desetak godina učenja, čitanja i jedan poseban mentor i učitelj da bi se uopće usudila reći da znam nešto o Tarotu! Najkraći opis bi bio: duhovno-filozofska disciplina koja ujedinjuje nekoliko velikih univerzalnih učenja (astrologija, mitologija, simbolika, psihologija, Kabala itd.) pomoću koje razvijamo intuiciju, stupamo u kontakt s onostranim i jednim dijelom možemo vidjeti budućnost.

Tarot mi pomaže da u slikama prepoznam svoje osjećaje i znam koji je put dobar za mene (ako sam u nedoumici). Ljudima koji k meni dolaze na savjetovanje radim analizu karaktera pomoću sudbinskih Tarot karata i slaganje s mogućim partnerom, tj. Ljubavni Tarot. To je uvijek nešto što ljude najviše zanima!

Naglasak je uglavnom na spoznavanju sebe i radu na duhovnosti, nikako proricanju «sigurne» budućnosti jer Tarot i ostale tehnike proricanja pokazuju MOGUĆNOSTI. Kad netko kaže da vidi sve 100% i da je vidovit 24 sata, nema šanse da mu iza te rečenice vjerujem ni riječ! Ne zaboravimo da su ljudi slobodna bića i da njihova slobodna volja i izbor  znači presudnu stvar u tome kako će se bilo čija budućnost odvijati.

I na kraju, važno je naglasiti: moći nisu nešto za što bi se trebali vezati, već usputni darovi na putu do prosvjetljenja i sjedinjenja s Bogom.

Prema Tarotu se, kao i prema Anđeoskim karticama, odnosim s puno ljubavi i poštovanja jer su mi savjetima pomogli na mom duhovnom putu, no svaku svoju životnu lekciju morala sam odraditi sama!

 

Save

Odgovori