Tajna i moć riječi amen 2. dio

Home / Duhovnost i mistika / Tajna i moć riječi amen 2. dio

Prema Kabali Bog nema doslovno ime. Ime je šifra za formulu ili određenu osobinu i atribut značenja Boga.
Drugim riječima, ime Božje je broj, simbol i tehnologija koja donosi protok energije u našu fizičku stvarnost. Različita Imena Boga služe različitim funkcijama, na isti način različiti uređaji koriste električnu energiju na različite načine. Peći stvaraju toplinu. Hladnjaci će stvoriti hladno. Sasvim suprotno iz istog izvora energije.

Dakle, različita imena Boga donose različite energije, ponekad i suprotno svojoj svrsi, u naš svijet. Ponekad moramo probuditi milosrđe. Ponekad moramo probuditi presudu. Ponekad nam je potrebno iscjeljenje. Ponekad prosperitet.

Oči i usta

Prema Zoharu (Pinchas), ime Boga koje se odnosi na  99% stvarnosti zove Tetragram. To je naš „kabel“ i „vod“ za područje u 99%  duhovne stvarnosti, gdje je beskonačan i beskrajan tok. Sastoji se  od četiri slova (čitati s desna na lijevo).
Ta hebrejska slova nazivaju se Yod, Hei, Vav i Hei.
Nikada izgovaramo to Božje ime. Samo smo ga skeniramo, pogleedamo svaki put naiđemo na ime tijekom molitve ili konekcije.

Razlog za to je jednostavan: Ovo ime je iznad naše fizičke stvarnosti. Ono je u carstvu čiste svjesnosti i energije.
Na primjer, u našem fizičkom svijetu (1%), ne znamo komunicirati i dobro razumjeti se s nekom osobom osim ako se izražavamo riječima. Usta i govor su povezani s našim fizičkim svijetom. Iz tog razloga govor se smatra nižom razinom  od uma, misli i svijesti.

Oči, veliko ogledalo duše

I tako da bi uskladili naše veze  s višim područjem svijesti i Božanskom misli, 99% stvarnosti, možemo samo napraviti vizualnu vezu s ovim konkretnim imenom Boga.

Postoji još jedno ime Boga koje je izgrađeno od četiri slova. Ovo ime Božje Ime zove se Adonai i predstavlja našu fizičku stvarnost, odnosno područje na 1% stvarnosti, ili materijalni svijet. Ovo je područje govora.

Tisućama godina, židovi su bili poučavani kako treba izgovarati samo Božje ime Adonai prilikom čitanja i molitve. Tisućama godina, i do današnjeg dana, praktički svaki Izraelac i čak rabin (osim ako je bio kabalist) nije imao pojma zašto je to činio.

Ipak, odgovor je bio u Zoharu dvije tisuće godina.
Oni koji bi se usudili pitati dobivali bi uobičajeni odgovor: „ Božje ime poznao kao Tetragram je jednostavno previše Sveto za izgovarati.
To je samo djelomično točno, jer je opet samo doslovno tumačenje.
Istinit odgovor je da se sve temelji na visokoj tehnologiji. Običan i jednostavan.
Oči odgovaraju području 99%. Dakle, kada gledamo u ime Boga – Tetragram, mi se povezujemo, naše tijelo i dušu na duhovnu razinu, 99%. Priključujemo, da tako kažem. Ono se  u osnovi ne razlikuje od priključivanja žarulje na izvor struje.

Ljudska usta odnosno područje govora, pripadaju fizičkom svijetu postojanja(1%) gdje se naša svijest, um i misli manifestiraju snagom našeg govora i riječi.

Slova i riječi tako se prenose pa se naši nevidljivi moždani valovi i misli mogu se prezentirati i prenijeti na drugo ljudsko biće.

Kada naše oči vide Tetragram, mi smo povezaniji i  s energijom u 99%. Kad naša usta govore, donosimo tu energiju u ovaj fizički svijet, tako se izražavamo kroz govor.

Stoga izgovorimo li ime Boga -Adonai povući ćemo i ovu „struju“ u našu materijalnu dimenziju, jer ovo je jedinstveno Božje ime predstavlja i utjelovljuje fizički svijet.
Prilično jednostavno zar ne?
Korištenjem naših očiju i usta, dva  Imena Boga, ujedinjujemo dva kraljevstva.
Dakle, zamislite Božje Ime poznato kao Tetragram kao nuklearnu elektranu – izvor. Božje ime Adonai  kao kabel kojim se distribuira energija od elektrane do naše kuće.
No, i dalje nema svjetla u našoj kući. Još uvijek ne postoji radna snaga. Zašto?
Ovo je mjesto gdje amen dolazi.
Amen  je rekli smo prekidač na zidu.  Amen je gumb napajanja na sustavu grijanja. Amen je daljinski upravljač koji se okreće na TV-u . gumb  kojim prebacujete vaš klima uređaj  na grijanje: omogućava da izrazite sve ove raznolike snage na praktičan način, stvaranje topline, hladnoće, ili zabavu.
To je razlog zašto Zohar kaže,  da oni koji izgovaraju riječi amen su veći od onih koji govore i recitiraju molitve. Zato amen ima dubinu.

Postoji još jedan dokaz  u prilog tome

Drevni Zohar objašnjava da Tetragram, ime Božje ima numeričku vrijednost 26 Dakle, broj 26 predstavlja duhovnu razinu ili 99% stvarnosti.
Božje ime poznato kao Adonai ima brojčanu vrijednost od 65 Dakle, broj 65 je broj koji se odnosi na cijeli naš fizički svijet.
26 je brojčana vrijednost imena Boga kojom se povezuje na 99%. Izvor sve svjetlosti i blagoslova.
65 je brojčana vrijednost našeg fizičkog svijeta, ili kaos.
Cijela svrha molitve neke je povezati se i ujediniti 99% i 1%. (Kako na nebu tako i na zemlji!).

Zato Bog ne odgovara na naše molitve. Bog je izvor čuda i blagodati, ali taj posao je i za nas.
Ne možete kriviti električnu energiju ako ste zaboravili priključiti žarulju.

To je razlog zašto  Zohar uči:
Bog ne kažnjava takvu osobu. Pojedinac se jednostavno odsijeca od Svjetlosti.
Ova tajna se nalazi u jednostavnoj aritmetici.
Ako ćemo ujediniti 99% i 1% – duhovni izvor s fizičkom stvarnošću – dobijemo broj 91.
Zašto?
Budući da je 26. (duhovne dimenzije) plus 65 (fizička stvarnost) iznosi 91.
Broj 91 može se sažeti dodavanjem 9 + 1 (od 91), koji je jednak 10. To odgovara ujedinjenju 10 dimenzija.
Dakle, sada kada smo usklađeni i povezani svih deset dimenzija i ujedinjeni još uvijek nešto nedostaje.
Sada nam je potrebno okretanje vlasti.
Unesite Amen.
Zaista ima brojčanu vrijednost od 91!

Kada izgovorite Amen (govor i usta predstavlju naš fizički svijet)  ujedinite dvije stvarnosti, okrenite prekidač.
To je razlog zašto izgovaramo amen.
Ova jednostavan analogija pomaže shvatiti: Molitve koje molite su kabeli i žice koje nas povezuju sa deset dimenzija i 99% stvarnosti. No, moramo okrenuti prekidač nakon što smo izgradili tu našu mrežu kabela. To  su mreže kabalista. I to su molitve ljudi svih navedenih religija.


Međutim, ako ne znamo što se događa, ako smo recitirali amen slijepo, bez ikakvog razumijevanja mreže božanske energije koja teče u tim dimenzijama i pokušava ujediniti i povezati sve, to je kao da i dalje sjedite u mračnoj sobi. Možemo moliti dan i noć za svjetlo ali ono se neće manifestirati. Trebamo obratiti pažnju na taj prekidač.
Sve ovo je  na temelju deset sefirota Kabale, ili popularnije prma  stablu života.

I ne moramo brinuti o negativnim židovima, zlim kršćanima ili radikalnim militantnim muslimanima. Njihove molitve se ne spajaju  sa 99% i tako su bez Svjetla što se vidi po njihovim djelima. Sve njihove akcije donose tamu.
Dakle, to je do nas i Kabale da damo Svjetlost u ovom svijetu. To je način na koji ostvarujemo Svjetlo protjerati mrak!
Tama je u našem svijetu samo zato što se smo uspjeli prebaciti na svjetlo. Ne zato što je Bog rekao “ne” ili zato što ne postoji Božanski izvor svjetla.

Odgovori