Tajna i moć riječi amen 1. dio

Home / Duhovnost i mistika / Tajna i moć riječi amen 1. dio

Amen je vjerojatno najčešće izgovorena riječ u u ljudskoj povijesti. Toliko je sveprisutna, da je uzimamo zdravo za gotovo i nikad ne postavljamo pitanja o tome. Što to zapravo znači? Koja joj je svrha? Čemu služi? Što nas privlači u toj riječi? Što je to u našem podsvjesnom umu što privlači tu riječ na usnama, nakon toliko stoljeća?

Tajna i moć riječi amen 1. dio

Amen je univerzalan. Kršćani, muslimani, izraelci su koristili tu riječ u molitvi i razmišljanju tisućljećima. Najstarija poznata uporaba riječi amen je iz Starog zavjeta, Tore.

Na primjer, u knjizi Brojeva, stih 22 kaže: “a žena će reći: amen, amen”.

Kršćanstvo je usvojilo tu riječ prije 2000 godina, izgovarajući je na kraju molitve i pjesme. Danas kršćani diljem svijeta izgovaraju amen što češće mogu. Islam također koristi tu riječ za kraj njihove prošnje. Zašto bi jedna riječ bila tako daleko snažnija od onih koje izgovarate u stranicama i stranicama molitvi, afirmacija?

Najstariji zapisi

Ako provjerite Wikipediju ili bilo koji drugi izvor i naći ćete osnovne definicije amen. To kažu može značiti “uistinu” i “zaista”. Ponekad je definicija:” Tako je”.

Je li doslovna definicija riječi i razlog zašto je amen toliko moćan, prevladavajući i univerzalan? Zašto na taj način biva tako snažan, nadahnujuć, pokretački i smislen da je uspjelo ući u žargon velikih svjetskih religija, koristi se već tisućama godina,  do današnjeg dana?

Je li to stvaran razlog zašto je toliko popularan, moćan i dugovječan? Nije.
Neki tvrde da riječ potječe od egipatskog boga Amon-Ra. No, ne postoji objašnjenje zašto, niti da joj je Amon–Ra dao neku svrhu iza svoje uloge i funkcije.

Zohar kaže da oni koji nisu uspjeli razumjeti i izgovoriti amen uzrokuju zatvaranje vrata vrata u nebo, tako da ih  blagoslov ne može doseći. Rezultat je tama.

“… Tko je ikad čuo da je netko blagoslovio, a nije svom srcu meditirao na amen …… zatvoriti će mu se vrata … nema blagoslova za njega … jao njemu, jao njegovoj duši.”
-ZOHAR VOL. 22 07:36

Kako to jedna riječ ima moć da zatvori vrata u nebo i zaustavi svjetlost i zaustavi energiju koja zrači iz Stvoritelja?

Postoje odgovori na svako od pitanja koja sam postavila u ovom članku.
Odgovori su u mudrom Zoharu. Samo Zohar objašnjava svrhu i smisao riječi amen, a na taj način dokazuje da je amen čist i autentično Kabalistički; (tehnologije koja je temelj i osnažuje sve religije svijeta).
Čovječanstvo ne nalazi starijeg zapisa o tome osim objašnjenja u Zoharu. To dokazuje da je Kabala starija od same Tore.  Abraham je napisao jednu od prvih knjiga o Kabali stoljećima prije Mojsijeva vremena.

10 dimenzija

Ovo objašnjenje ipak zahtjeva neko predznanje. Ne možete  baš jednostavno razumjeti tehnologiju temeljne riječ amen bez razumijevanja nekoliko jednostavnih pojmova iz Zohara.

2000 godina prije  današnje znanosti , Zohar je učio da stvarnost postoji u deset dimenzija. Pojednostavljeno to su dimenzije kako je prikazano na shemi:

Postoji devet dimenzija koje su skrivene od nas, što mi nazivamo “stvarnost na 99%”. Stvarnost na 99%, se zove tako jer je 99% istinske stvarnosti većini nas skriveno. To područje, tih 99%, je stvarni izvor svih blagoslova, mudrosti, zadovoljstva, sreće i života. To je područje čiste uzvišene energije. Mjesto gdje ćemo naći pravo božanstvo i čuda.

Deseta dimenzija naš svijet. Fizička stvarnost. Ovdje ćemo pronaći samo 1%  stvarnosti zbog ograničenja naših pet osjetila. To je svijet tame i kaosa, boli i smrti. Tu je svjetlo u našem svijetu u obliku napretka, sreće, tehnološkog napretka, mira i prosperiteta, samo ako je naš svijet je spojen na izvor, ovu skrivenu (99% ) stvarnost.

Primjerice ako isključite žarulju s izvora  svjetlo prestaje sjati. Život funkcionira na isti način. Mi sami, trebamo se priključiti, u stvarnost od 99% kako dosegli mudrost, radost, duhovno svjetlo, uzvišenu energiju koja oživljava naš svemir i sve u njemu, uključujući i svaki atom koji postoji.

Zamislite kablove električne energije u nekoj zgradi. Sve instalacije, svi generatori su na mjestu i spremni za rad. Jedini način da doživite i manifestaciju te moćne konstrukcije i  njene moći je da pokrenete prekidač napajanja.

Ako je prekidač u položaju “isključeno”, neće biti svjetla, nema topline, nema klime, nema TV-a, ničega u toj zgradi.

To je uloga i funkcija amen.

Sve molitve koje smo izgovorili jednostavno govoreći su kabeli i žice. Amen je u tom smislu “prekidač” koji moramo pokrenuti  i na taj način da omogućiti svjetlo u našem životu.

Ok,  reći ćete, možda ima smisla, no što je dokaz tomu? I dalje nema svjetla u mojoj kući. Još uvijek ne postoji radna snaga. Ako je amen glavni prekidač života zašto Bog ne odgovara na moje molitve?
Koja je to čarolija  oko te riječi da ima toliku moć  i kako pokrenuti generator?

Odgovor je vrlo jednostavan i dokaziv, pročitajte ga u sutrašnjem nastavku

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Odgovori