Arkanđeli balansa i četiri bitne zemaljske energije u našim životima

Home / Duhovnost i mistika / Anđeli / Arkanđeli balansa i četiri bitne zemaljske energije u našim životima

Oni koji slave postojanje i moć nebeskih anđela znaju da je Bog odredio četiri svoja arkanđela za četiri elementa u prirodi – zrak, vatru, vodu i zemlju. Upravo te arkanđele najviše prizivamo i molimo istovremeno jer upravo nam oni kroz svoje specifične vještine, mogu pomoći da usmjerimo svoju energiju kako bi stvorili ravnotežu u različitim aspektima našeg života.

Kada smo u stanju disbalansa, posebno u trenucima kada zatrebamo hitnu pomoć ili rješenje nekih svojih stanja pozvat ćemo i za pomoć zamoliti upravo ova četiri arkanđela. Oni koji ovo smatraju zabavom ili prilikom za brz ili jeftin dobitak vjerojatno će tražiti plitko,  instant rješenje nekog trenutnog problema, no oni koji prizivaju i mole s namjerom samorazvoja vjerojatno će tražiti i smjernice za život u budućnosti, kako bi im anđeli pomogli dugoročno.

Arkanđeli balansa i četiri bitne zemaljske energije u našim životima, Arkanđeli, Uriel, Garbriel, Rafael, Mihael

Bez obzira na potrebe, izbore i svijest, anrkanđeoska i anđeoska pomoć je uvijek uz nas. Oni će se odazvati na svaki naš poziv i bez prosuđivanja. Ono čega trebamo biti svjesni kad tražimo njihovu pomoć je da nam razrješenje određene situacije ili problema bude dugoročno. To često uključuje i nesebičnost (uzmite u obzir sve one koje situacija uključuje te njihovu slobodnu volju).

Arkanđeli balansa i četiri bitne zemaljske energije u našim životima

Svi imamo slobodnu volju, svi imamo iskustva i situacije uspjeha kada smo bili veliko oličenje svjetla ali i neuspjeha, ona neka djela i izbore koji su nas u nezadovoljstvo ili nevolju i doveli te na koje i nismo baš ponosni. Stoga je mudro ako ne želimo da nam se ista iskustva ponove zatražiti smjernice za samorazvoj, odnosno rješavanje nekog  problema jednako u uzroku i u posljedici kako bi i ostali u balansu koji nam ovi arhanđeli mogu omogućiti.

Svatko od nas, ponavljam, ima slobodnu volju, talente, sposobnosti, vrline i mane, snage i slabosti pa ako zatražite instant rješenje problema budite svjesni da će rješenje biti upravo onakvo kakvo ste tražili – Instant.

Bez obzira na to s koje razine vjerovanja tražite pomoć od ovih arkanđela budite svjesni svoje namjere. Nemojte biti sebični jer ova četiri važna arkanđela služe i predstavljaju četiri bitne zemaljske energije u našim životima.

Arkanđeli balansa i četiri elemenata su: Rafael, arkanđeo zraka Mihael, arkanđeo vatre Gabriel, arhanđeoska voda Uriel, arhanđeo zemlje

Rafael: zrak

Arkanđeo Rafael predstavlja element zraka u prirodi. Rafaelu se obraćamo za pomoć kada nam je potrebno zdravlje. Pozivamo ga u pomoć, i molimo se kada nam je potrebno zdravlje ili liječenje tijela, uma i duha. Neki praktični načini na koje nam Rafael može pomoći vam je: pomažući nam da se oslobodimo se nezdravih tereta, navika koji blokiraju napredak u životu, nadahnjujući nas i usmjeravajući nas ka svjetlu kako otkrili kako živjeti na zdrav način koje upravo naše tijelo treba te kako se osnažiti na našem putu ostvarenja svrhe našeg postojanja.

Mihael: vatra

Arkanđeo Mihael predstavlja element vatre u prirodi. Mihaelu je da tako kažem specijalnost istina i hrabrost. Bez istine i hrabrosti teško da ćemo pomaknut s mjesta gdje se nalazimo. Mudro je zatražiti vodstvo u smislu buđenja, te smjernice s obzirom na naše slabosti kako dosljedno živjeti istinu kako bi postali jači te oni koji doprinose i pomažu drugima a kako bi svijet postao bolje mjesto.

Gabriel: voda

Arkanđeo Gabriel predstavlja element vode u prirodi. Gabriel će nam pomoći da razumijemo božje poruke. Uz njegovu pomoć i nadahnuće počet ćemo razmišljati o svojim mislima i emocijama. Osim što nas može podučiti kako prihvatiti i razumjeti ono što nam Bog poručuje, otvorit će nam svjetonazore nadahnjujući nas razmislimo o svojim mislima i emocijama, radi kojih do nas pravovremeno ne dolaze Božje poruke, ili ih ne razumijemo.

Uriel: zemlja

Arhanđeo Uriel predstavlja čvrsti element zemlje u prirodi. Uriel je pomoć u znanju i mudrosti. Uriel može pomoći da dosegnemo utemeljena i pouzdana znanja i mudrosti koja dolaze od najviše inteligencije, Boga, te da njima doprinesete stabilnosti i pouzdanju sebi, situacijama u vašem životu te budete doprinos u okolini.

Odgovori