Ljetna torta od malina

Home / Dom i vrt / Ljetna torta od malina

U bobičastom voću možete uživati i u mjesecima kada ga nema na tržnicama zahvaljujući mogućnosti smrzavanja. Za zadržavanje antioksidativnih svojstava i smanjeni gubitak boje bobice nebi trebalo držati u hladnjači duže od 6 mjeseci. Stoga uključite što više ovo sezonsko voće u svježem obliku.

 Ljetna torta od malina

Podloga za kremu od zobi:

1 i još pola šalice zobenog brašna, 1 vanilin šećer, 3 žlice maslaca, sok polovice limuna

torta-od-malina
Ljetna torta od malina

Foto i priprema: Laura Gežin

Krema od vanilije:

2 šalice mlijeka , 1 vanilin štapić, 1 vanilin šećer, 1 cijelo jaje, 2 žlice maslaca, 3,5 žlice gustina (cca 30-35 g), pola šalice šećera ili prirodnog zaslađivača eritritola

Dodatak kremi:

350 g  svježih malina, listići badema

Za početak zagrijte pečnicu na 180 °C. Pripremite tijesto od zobenog brašna, maslaca sobne temperature i soka limuna te dodajte 1 vanilin šećer. Stavite peći 15-20 minuta na 180 °C. Dok se podloga peče pripremite kremu od vanilije na način da pomiješate šećer/eritritol sa gustinom i dodate mlijeko. Izvadite sjemenke vanilije i umješajte u prethodno pripremljeno mlijeko, ubacite i ostatak štapića. Sve zajedno stavite kuhati na laganoj vatri dok se smjesa ne počne  ugušćivati. Cijelo jaje izmiksajte i dodajte u ugušćenu smjesu i nastavite kuhati 1-2 minute. Uklonite sa vatre, izvadite štapić vanilije i dodajte maslac, sve dobro izmiksajte. Kremu izlijte po podlozi od zobenog brašna te dok je još topla po površini bacite maline i listiće badema. Krema mora biti topla nebi li se maline učvrstile i tijekom rezanja ostale u torti. Za manje kaloričnu verziju umjesto šećera koristite eritritol.

U slast!

Ljetna torta od malina
Foto i priprema: Laura Gežin

 

Odgovori