Kako do savršene makeup podloge za tvoje lice

Neovisno koji je makeup trend, te da li se pripremate za predstojeću maturalnu zabavu ili svaki dan prije izlaska se šminkate, sigurno uvijek započinjete s stvaranjem podloge za lice. Što podrazumijevamo kada kažemo makeup podloga? Te, kako izabrati savršene pudere za lice? Tema je koja je uvijek “in”.

“In” makeup podloga

Kako do savršene makeup podloge za tvoje lice
Foto i make-up: Marija Koprtla, model Marina Jakšić, JPG

Izbor boja možemo promijeniti, tehniku šminkanja nadograditi, ali podloga za lice je stalnost u vašem makeup izgledu. Podlogu nanosimo na kožu lica kako bismo osigurali postojanost dekorativnih proizvoda (boja) na licu, te daje savršeni izgled kože lice.
Mnoge žene bez pudera ne izlaze u javnost ili iz kuće. Danas ćemo mu posvetiti punu pažnju jer stvaranje makeup podloge je početak puta stvaranje savršene puti (kože lica).

Savršena put

Podlogu u profesionalnom smislu, kada se sporazumijevaju make-up artist, čine u osnovi: baza, može i neutralna krema, masni puder, korektor, suhi puder. Odabir svega navedenog ovisi o karakteristikama lica, starosnoj dobi i temi šminkanja. Uzmite sve to u obzir u odabiru podloge koji će vam

omogućiti da postignete šminkanjem savršenu put za najbolju vašu makeup priču dana i iznenadite sve.

Baza

Uvijek se na čisto lice prvo nanosi baza, ili krema koja po svojoj teksturi je lagana i neutralna, tj. koju karakterizira vlažnost, a ne masnoća. Uvijek i uvijek  je prva krema, neovisno o tipu masnih pudera koji koristite. Masne kreme teže se upijaju u kožu te mogu izazvati promjenu tona masnih pudera, što nam daje «krivu sliku» originalnom tonu samog tekućeg pudera kao proizvoda.
Uvijek odaberite kreme prema tipu kože i starosnoj dobi.

Kako do savršene makeup podloge za tvoje liceMasne podloge

Masne podloge su: svi tipovi tonirajućih krema, tekući puderi, kompaktni masni puderi. Kako izabrati masne pudere? Odabir će ovisiti o temi makeup-a, ostarosnoj dobi te o tipu kože lica. Tonirajuće kreme su male pokrivne moći, namijenjene licu koji nema puno potrebe za korigiranje crta lica, nepravilnosti na koži i/ili izjednačavanja tona kože lica.

Tekući puderi odličan su izbor najširoj skupini žena jer ga krasi srednja pokrivna moć, te odgovaraju svim tipovima kože i vole ga sve generacije.
Kompaktne masne podloge su najjače pokrivne moći, lako prekrivaju sve nepravilnosti na koži.

Kako izabrati odgovarajući ton i pigment masnih pudera?

Nanijeti puder na vrat ako ste već našminkani, a želite kupiti novi puder. Kako biste izabrali najbolji ton masnog pudera bilo bi preporučljivo da ga nanesete na tzv. »T-zonu», pošto je ona najmasnija u odnosu na cijelo lice.

VAŠ IDEALNI MASNI PUDER je onaj koji se potpunosti stopa s vašim tonom kože lice, tako da ne možete primijetiti razliku gdje ste nanijeli puder a gdje ga nema na koži lica. To je to kad je riječ o tonu pudera, dok boju pudera birate prema svom pigmentu kože.

Kako do savršene makeup podloge za tvoje lice

Žene našeg podneblja u velikoj većini su više žućkastog pigmenta kože, dok manji postotak je lagano roskastog pigmenta. To su obično žene jako svijetle puti ili često žene prirodno riđokose, dok obično sve ostale su prvog tipa
pigmenta. Što potvrđuje i make-up tržište tako da imamo veći izbor tonova masnih podloga žućkastog pigmenta, dok možda 2-3 maksimalno imamo pudera koji su savršeni za lagano rozi pigment kože.

Osim pigmenta, teksture, masne podloge razlikujemo prema tipu kože, te su neki namijenjeni isključio ženama u najboljim godinama.

Suhi puderi

Kako do savršene makeup podloge za tvoje liceOsnovno školsko makeup pravilo je sve suhe boje makeup-a idu na suhu podlogu. To znači kako kako bi ste dobili najbolji prijelaz boje, nap. rumenila, ili da bi ste lakše mogli sjenčati kapak sjenilom za oči najbolje je da je podloga
suha na dodir. Puderi mogu biti transparentnog karaktera, što znači da se prilagođavaju tonu masne podloge, a također ih biramo prema tonu i pigmentu boje kože. Nije bitno dali će biti u prahu ili kamenu, ali će ostaviti drugačiji trag na licu ako ga nanesete plišanim tupferom ili kistom.
I za kraj, namjerno sam ostavila, korektor jer

Korektor zlata vrijedi!

Žene ili ne nanose ili pretjeraju s korektorom. Korektor je najjači «igrač» u prekrivanju svih nepravilnosti na koži, kao i isticanje pojedinih dijelova lica, Mnogo toga možete korigirati s korektorom.

Hladni tonovi korektora te oni koji lagano ima zeleni» ton najlakše će prekriti crvenilo. Najsvjetliji skoro bijeli većini žena odgovara!

Kako do savršene makeup podloge za tvoje liceKorektor boje slonovače je odličan skroz svijetloj puti, dok bijeli koji u sebi imal malo narančaste prekrit će odlično crtu samog podočnjaka.

Korektori su neizostavni proizvod ako želite savršenu podlogu. I ne zaboravite pri odabiru korektora da tekući ima manju pokrivnu moć od kompaktnog korektora, koji se je najčešće, u «sticku». Njime ćete sakriti umor, «skinuti» godine, «ispeglati» maksimalno crte na licu koje vam smetaju, ili istaknuti nap. novi oblik usana. Oni su «točka na i» savršenoj makeup podlozi. I… I kraj!

Marija Koprtla

profesionalni make-up artist, autor, tel: +385 98 93 95 325, BLOG(EN): http://imebymarijakoprtla.wix.com/make-up-artist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *