Uspješno upravljanje društvenim mrežama (Community management)

Home / Biz & Tech / Uspješno upravljanje društvenim mrežama (Community management)

Upravljanje društvenim mrežama je neophodno ako imate namjeru i potrebu da vaše poslovanje preživi konkurentno tržište.“Što radim krivo?” Pitanje je koje naši klijenti najčešće postavljaju. Bezbroj puta smo pokušali dati brzi i jednostavan odgovor.

U svom samostalnom  pokušaju vođenja društvenih mreža naši klijenti gotovo redovito i na sreću vrlo brzo shvate kako svojim neznanjem zapravo uskraćuju klijentima upravo one najbitnije informacije koje su ključne za poboljšanje njihovog poslovanja.

Društvene mreže bile su novitet prije desetak godina, do nedavno uglavnom služile za socijalizaciju i zabavu mlađih osoba. Posljednjih nekoliko godina a posebice danas stvari su se znatno promijenile pa se o njihovoj važnosti u poslovanju više ne raspravlja. Upravljanje njima je spoj mnogih struka; znanja i vještina.

Ozbiljne, ambiciozne i uspješne tvrtke shvatile su i iskoristile moć društvenih medija, te prihvatile da marketing društvenih medija treba biti dio njihovog marketinga i promocije. Vođenje društvenih mreža je u osnovi vrlo jednostavno.

Kad to kažem, želim naglasiti kao zaista nije potrebno jako veliko marketinško predznanje ili znanje. Znanje i određena stručnost, posebice ako želite polučiti uspjeh je naravno ipak potrebno, jer loše vođenje društvenih mreža, (posebice Community managementa) sa određenom svrhom jednakom brzinom može usporiti ili čak i uništiti vaše poslovanje kao i pokrenuti ga.

Velike i uspješne tvrtke sa svim svojim znanjima lako i jednostavno komuniciraju tim medijima koristeći kreativnost, spontanost, šarm i dobru volju. Stoga to i izgleda vrlo lako.

Ozbiljne, ambiciozne i uspješne tvrtke iskoristile moć društvenih medija, te prihvatile da marketing društvenih medija treba biti dio njihovog marketinga i promocije.

Upravo zato, toliko mnogo tvrtki ne uspijeva i brzo postaje frustrirano, a najčešće jer:

  • imaju osjećaj da gube svoje dragocjeno vrijeme (novac),
  • nemaju dovoljno znanja o izboru kanala,
  • bez osnovnih su znanja o kreiranju strategije i plana,
  • ne koriste ili neznanju koristiti alate,
  • prebrzo postaju opterećeni postizanjem rezultata.

Zapravo, devet od deset tvrtki tvrde kako njihovi zaposlenici nemaju potrebne vještine za korištenje društvenih medija kao poslovnog alata.

Posebice nakon iskustva, kada shvate kako onaj post “Kako povećati akciju na društvenim mrežama u 5 koraka” , njihov urođeni šarm ili znanje “susjedovog malog” nisu dali baš dobre rezultate.

Radi toga firme trpe; izgubljeno je dragocjeno vrijeme i novac, mnogobrojne prilike za poslovnim kontaktima, tvrtka postaje lošijeg ugleda nego ga u stvarnosti ima, a prodaja se ne povećava.
Paralelno postaju svjesni uspjeha konkurencije te se obraćaju za pomoć.

Oni koji nemaju svoj odjel marketinga ili trebaju početnu pomoć uglavnom zatraže naše usluge za vođenje mreža, no oni koji imaju traže edukaciju za svoje zaposlenike. Dugoročno gledano a u skladu sa statistikama, trendovima i općenito budućnosti razvoja društvenih mreža to je najbolja investicija.

U tu svrhu za organiziramo i vodimo seminare, radionice kako za naše klijente tako i za sve one koji se žele educirati profesionalno posvetiti vođenju društvenih mreža.

Potaknite pravu akciju sa svim potrebnim znanjima, postignite rezultate!

U pripremi je i priručnik, koji će biti objavljen sredinom rujna u tiskanom obliku.

Ukoliko ipak želite profesionalno vođenje mreža od strane naših stručnjaka kontaktirajte nas, pripremili smo povoljne polugodišnje i godišnje pakete za Vas!

Izvor

Save

Save

Save

Odgovori