Što su Hashtagovi?

Home / Biz & Tech / Što su Hashtagovi?

Hashtag je riječ koja se pojavila zadnjih godina i to zahvaljujući društvenim mrežama. Prvo se pojavila na Twitteru a zatim i na većini drugih mreža. Simbol za hashtag je “#”, na engleskom je poznat kao “pound” a u nas smo mogli čuti da ga zovu i rešetka, ograda itd. :-)))

Hashtak je u principu ključna riječ ili fraza napisana bez razmaka, sa znakom “#” ispred nje. Na primjer: #Internet2B, #Logo, #WebStranice…

Gdje se mogu stavljati hashtagovi?

Hashtagovi se mogu stavljati bilo gdje u objavama na društvenim mrežama: u naslovima, na početku, kraju, u sredini…

Funkcija hashtagova je da javne objave i konverzacije više različitih korisnika stave u jedan tok, do kojeg jednostavno možete doći ako kliknete na hashtag ili ga potražite (ili čak kreirate pa kliknete na njega).

Upotrijebi li se dobro, hashtag je dobar način za tvtrke ili pojedince da svoju objavu na društvenim mrežama učine vidljivijom.

Gdje se u principu najčešće koriste hashtagovi?

  • Hashtagovi se koriste često npr. za događaje,  kao: #svjetskoprvenstvo, #poplavaslavonija, #dandijabetičara…
  • Popularnim trendovskim pojavama, npr: #Pokemon, #Iphone…

Ključno je hashtagove koristiti oprezno, ne previše i jedino onda kada dodaju vrijednost. Koristite li ih previše, mogu biti zbunjujući, frustrirajući i na kraju nepoželjni.

Twitter i hashtagovi

Twitter hashtagovi stavljaju konverzaciju više korisnika u jedan tok. Korisnik Twittera koji nije u nekoj raspravi, a upotrijebi hashtag te rasprave, će se u njoj pojaviti.

Na vrhu će se pojaviti tweetovi onih korisnika koji imaju više pratitelja.

Hashtagove na Twitteru možete potražiti u njegovoj tražilici ili upisivanje direktnog URLa, na primjer: twitter.com/nekakavhashtag.

Facebook i hashtagovi

Kao i na Twitteru, hashtagovi na Facebooku stavljaju na jedno mjesto konverzaciju više različitih koriinika. Kod Facebooka je nešto drugačija situacija jer većina korisnika svoje objave ne postavlja javno, tako da i njihovi hashtagovi nisu vidljivi i pretraživi svima.

Izvor: Internet2b media

Save

Odgovori