Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Home / Biz & Tech / Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Najljepši reli na svijetu kako je za Nikola Tesla EV Rally rekao LA Times, vozio se kroz Hrvatsku od 01-05.06.2016. Stotinjak sudionika iz čitave Europe vozilo se rutom dugačkom cca 1.200 km kroz Hrvatsku, s ciljem promocije e-mobilnosti, zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije.Nikola Tesla Rally Smiljani spomenikVlasnici tvrtke E.v.a. Blue iz Zagreba, koja je i organizator relija ponosni su što su na reliju sudjelovali: hrvatska tvrtka Rimac Automobili s Concept One i Concept S, hrvatska tvrtka Dok-ing s Loox vozilom, te preko 40 vozila Tesla Model S.

Specifičnost relija je što je to prvi reli isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe te jedini na svijetu tog tipa.

Rutom dugačkom 1.200km preko 100 gostiju iz Francuske preko Finske, Belgije, Nizozemske, Austrije i Njemačke, Kanade, Amerike i Južnoafričke Republike imali su priliku upoznati Istru, Nacionalne parkove Paklenica, Krka i Plitvička jezera, vidjeti poznati Zadarski pozdrav suncu, prošetati starom jezgrom grada Šibenika, posjetiti Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, te završiti svoje putovanje na glavnom zagrebačkom trgu bana Jelačića. Zanimljivo je što su na reliju sudjelovali i osobno g.Mate Rimac, g.Vjekoslav Majetić vlasnik tvrtke Dok ing te g.Krešmir Macan, ugledni hrvatski PR stručnjak i vlasnik tvrtke Manjgura kojemu je ovo bilo prvo iskustvo vožnje Tesla vozila, no zasigurno ne i posljednje.

Nikola Tesla PulaRuta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala”, jer glavne su odrednice projekta promocija hrvatske turističke ponude i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, prethodno reliju u svibnju postavili smo i svečano otvorili još dvije za Valamar Rivijeru d.d.

“Ponosni smo što imamo priliku kroz ovaj inovativni koncept pokazati Hrvatsku kao turističku zemlju koja posjeduje golemi potencijal upravo u privlačenju ovakve vrste turista, ekološki osviještenih te više platežne moći, te otvaramo prostor kvalitetnim gostima kakve hrvatski turizam priželjkuje.” izjavili su Tina i Igor Kolovrat, Organizatori relija I uskoro najavljuju nove ekstenzije relija koje će predstaviti u iduća dva mjeseca.

05.06.2016. s početkom u 10.00 sati, započeo je program Ispitom točnosti kojeg su odvozila sva vozila, te se po završetku i dobivanju konačnih rezultata u 12.00 sati (podne) pod voditeljskom palicom g.Zlatana Zuhrića-Zuhre, svim prisutnima obratio Organizator relija, g.Igor Kolovrat zahvalivši se prisutnima i Gradu Zagrebu na podršci te predao mikrofon g.Marasu, Pročelniku Ureda za energetiku Grada Zagreba koji se također obratio prisutnima.

Nakon govora, uslijedila je svečana ceremonija proglašenja pobjednika te dodjele nagrada.

TeslaPobjednici 3. po redu „Nikola Tesla EV Rally  Croatia 2016“ su:

  1. MJESTO: Ivan Cvetković – vozač Kia Soul vozila
  2. MJESTO: Ville Nakhuri – vozač Tesla vozila
  3. MJESTO: Mario Neugartner – vozač Tesla vozila

Izvor: www.nikolateslaevrally.com.hr

Autor: MH

Odgovori