Iscjeđeni ste od problema? Ono što iz vas izađe, je ono što imate u sebi.

Home / Biz & Tech / Iscjeđeni ste od problema? Ono što iz vas izađe, je ono što imate u sebi.

Kada vas stisnu vaši problemi, brige, strahovi, netko vas ogovara, uvrijedi, nanese bol i sl.  iz vas tada izlaze bijes, mržnja, prijezir, strah, ljutnja, zloba itd. Iako biste rekli  da je  vaša reakcija ili “to što je izašlo” iz vas stoga što vam je netko rekao nešto loše ili loše napravio, ali prava istina je  nešto drugačija.

Sok od naranče

Priznati stručnjak na polju ljudskih potencijala držao je predavanje. Nakon uvodnoga govora, on uzme naranču u ruke i zagonetno upita publiku:

“Ako stisnem iz sve snage ovu naranču, što će izaći iz nje?”

Neka mlada djevojka iz prvog reda dobaci:
“To vam je jako glupo pitanje. Ako stisnete naranču onda će iz nje izaći sok od naranče. To je ono što je unutra. Ne može ništa drugo izaći iz nje.”

Stručnjak reče:
“Točno! To i jest odgovor na moje pitanje. Razlog zašto će iz naranče izaći narančin sok je taj što je samo to unutra.”

A sad, ako proširimo metaforu i zamislimo da vas netko tako stisne: da vas stisnu vaši problemi, brige, strahovi, da vas netko ogovara, da vas neko uvrijedi, da vam nanese bol i sl. I iz vas tada izlaze bijes, mržnja, prijezir, strah, ljutnja, zloba itd.

Vi biste rekli da je to što je izašlo iz vas stoga što vam je netko rekao ovo ili napravio ono, ali prava istina je da ono što iz vas izađe, je ono što vi imate u sebi.

Upamtite, iz vas će uvijek i baš uvijek izaći ono što je u vama ako vas netko “stisne”.

Iz naranče nikada neće izaći sok od jabuke.

Isto tako iz vas nikad neće izaći ono što već nije u vama.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Odgovori