Elegantno žestoka, luksuzna Azio Retro Classic tipkovnica

Home / Biz & Tech / Elegantno žestoka, luksuzna Azio Retro Classic tipkovnica

Kada je Azio je predstavio MK Retro, lijepu mehaničku tipkovnicu inspiriranu pisaćim strojevima privukli su veliku pažnju, no ne kao kada su predstavili napredniji, luksuzniji i elegantniji model, Azio Retro Classic. Tipkovnica iako vrlo visoke cijene postala je pravi hit. Ona je spoj novih tehnologija i vrlo lijepog retro vintage dizajna. Dostupna u tri boje, šarmantna i jedinstvena jednostavno privlači  pogled i ruke.

Elegantno žestoka, luksuzna Azio Retro Classic tipkovnicaNa natpisnoj ploči tipkovnice piše: “Elegantno žestoka”. To nije pogrešno. Ne samo da je dobila zaista lijep i poseban izgled, nego je postala pristupačnija mnogim korisnicima, prije svega onima koji nisu u gaming filmu. Aziova Retro Classic (i MK Retro prije nje) dokazuje da u industrijskom dizajnu informatičke opreme još uvijek ima prostora za krugove i krivulje, usred trenda na mehaničkim tipkovnicama, koje su mahom grubo kvadratičnog oblika, i pune oštrih rubova.

Inspirirana staromodnim pisaćim strojem, luksuzno dizajnirana i opremljena, Azio Retro Classic, mehanička tipkovnica ima okrugli zaslon, pozadinsko osvjetljenje s pocinčanim je aluminijskim okvirom a posebno otmjenom je čini originalna kožna baza. Tipkovnica je presvučena u pravu glatku kožu, ugodnog mirisa i vrlo ugodnu na osjet. Oni neuredniji trebat će pripaziti.

Elegantno žestoka, luksuzna Azio Retro Classic tipkovnica

Aziova Retro Classic tipkovnica podigla je MK Retro koncept na višu razinu. Polirana plastična ploča zamijenjena je pravom kožom. Dizajnirani plastični okvir zamijenjen je s legurom od aluminija obloženim s bakrom, kromom te zakovicama za pričvršćivanje.

Ova poboljšanja i nadogradnje na MK Retro tipkovnici dovela su do toga da Azio Retro Classic dobije izgled i osjećaj luksuzne vintage tipkovnice. Tipkovnica je dobila na težini što još više pojačava doživljaj.

Elegantno žestoka, luksuzna Azio Retro Classic tipkovnicaVrlo solidna i čvrsta. Tome doprinosi okvir od pocinčanog aluminija, masivna i stabilna na širokim gumenim nogama koje imaju vrlo praktičan i inteligentan mehanizam na stražnjoj strani.

Legura koja se koristi za okvir tipkovnice neće hrđati, a uz normalnu upotrebu tijekom godina će biti manje podložna habanju.

Elegantno žestoka, luksuzna Azio Retro Classic tipkovnica

 

Tipke imaju element sjaja s prilagođenim mehaničkim prekidačima koji osigurava osvjetljenje. LED soft-white svjetlost ravnomjerno svijetli,  vrlo decentno tako da nema pretjeranog blještavila što doprinosi njenoj ljepoti i eleganciji.

Elegantno žestoka, luksuzna Azio Retro Classic tipkovnicaTipke Azio Retro Classic tipkovnice izgledaju ipak malo čudno,  lijepo, ali su plastične. Uz činjenicu da su na vrhunskoj koži i prekrasnom metalu, umanjuju opći dojam luksuza, pa iako ne djeluju krhko djeluju pomalo jeftino. Rješenje je trebalo biti s metalnim kapicama no to bi ozbiljnije skratilo vijek prekidača. Tipke su ugodne i relativno glatke. Jedinstveni dizajn garantira otpornost na prašinu. Tipke su imaju glatki rub i visoke su osjetljivosti.

Umjesto standardnog MX-kompatibilnog stabla,  imaju rupicu u sredini kako bi se omogućilo pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, te snažan sjaj kroz tipke.

Tipkovnica se može nabaviti u tri boje i s bloothhth varijantama, model koji predstavljamo, Posh je bakreno bijele boje.

Prilično skupa i u našim trgovinama još nedostupna, može se nabaviti po cijeni od 1200 -1600,00 kn.

Važno je naglasiti da je tipkovnica namijenjena za pisanje, nije idealna za entuzijaste koji vole gaming i naravno da je ljepota u oku promatrača, no nije zanemariva činjenica da su mnogi doslovno poludili za ovom elegantnom tipkovnicom.

 

Odgovori