7 dobrih razloga za pisanje bloga (čak i ako ga malo tko čita)

Home / Biz & Tech / 7 dobrih razloga za pisanje bloga (čak i ako ga malo tko čita)

Sve je teže i teže pridobiti i zadržati novu publiku za čitanje. Pišete li osobni ili poslovni blog u svakom slučaju TO NASTAVITE RADITI. Evo 7 dobrih razloga za to…

1. Prednosti kod Internet tražilica

Internet tražilice daju prednost web stranicama koji imaju jedinstven, originalan i često obnovljivan sadržaj.

Postoji i podatak da web sajtovi sa blogovima imaju od 40 do 60% više posjetitelja od web sajtova koji nemaju blog.

Korisnici će vas pronaći na Googlu nakon što napišete objavu na blogu. Jendom napisan, vaš sadržaj će raditi za vas mjesecima i godinama poslije.

2. Osobni rast

Pišete li blog o nekoj temi morati čete o njoj istraživati, a samim tim ćete naučiti nešto više o tome ma kako poznavali tu temu. Pisanjem jedinstvenog sadržaja ćete postati pametniji. Nadograditi ćete se sa svakim novim blogom kojeg napišete. Blogiranje je vrijedno marketinško znanje. Što više pišete više ćete nadograditi svoje marketinške i komunikacijske vještine.

3. Pozivi na virtualnu narudžbu vaših proizvoda i usluga

Vaš blog će stalno podsjećati vaše sadašnje i buduće korisnike o posebnosti vaših proizvoda i usluga, te ih i pozivati na narudžbu istih.

4. Pojašnjenje

Blogiranje vas prisiljava da zauzmete poziciju o nekoj temi, te da objasnite zašto tako mislite. Na taj način ćete kristalizirati svoje viđenje stvari i prenijeti je čitateljima, te utjecati na njih – pojasniti im o svojim proizvodima i uslugama.

5. Iskoristivost sadržaja iz bloga

Pisanje velikog sadržaja u blogu se može iskoristiti na mnogo načina. Na primjer, možete na pitanja korisnika koristiti sadržaj iz bloga, koristiti ga u prezentacijama ili čak izdati upute ili knjigu.

6. Izgradnja novih proizvoda i usluga

Uspijete li zainteresirati korisnike proizvoda ili usluga sadržajem iz bloga, i uvući ih u komunikaciju, možete od njih dobiti i rješenje problema, te ideje za nove proizvode i usluge.

7. Odnosi sa javnošću

Objave na blogu, kao i objave za medije ili objave statusa na društvenim mrežama imaju mogućnost masivnog dosega, naročito u kombinaciji sa kombiniranim uslugama i platformama koje objavljuju sadržaj na drugim medijima (društvenim mrežama, drugim blogovima…).

 

Možete imati vrlo mali broj čitatelja ali možete imati veliki utjecaj nad njima. Da li ste sigurni koga možete dosegnuti svojim blogom? Nastavite blogirati!

Ne znate kako pokrenuti svoj blog? Prepustite nam tehnikalije i posvetite se sadržaju i cilju vašeg bloga – javite nam se ovdje.

Odgovori