6 strategija za zaštitu poslovnog profila na društvenim mržama

Home / Biz & Tech / 6 strategija za zaštitu poslovnog profila na društvenim mržama

Mnoge tvrtke troše sve više vremena i novca za oglašavanje na društvenim medijima a iskustva i statistike opasnosti na platformama društvenih medija su u porastu i nanose im velike štete. Prevare na društvenim medijima kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter u 2016. godini porasle su za nevjerojatnih 150 posto. U međuvremenu, novija izvješća ukazuju da broj prevara ne opada već raste a napadi postaju sve sofisticiraniji.

Korisnici, a posebno tvrtke koje ulažu u izgradnju svojih robnih marki na društvenim medijima smatraju da im je sigurnost ugrožena i važnija nego ikad. Donosimo šest jednostavnih načina za poboljšanje sigurnosti društvenih profila tvrtke.

Predlažemo da koristite snažne lozinke.

Primjerice ako vam je zaporka “Facebook Prijava 123”. Svoju zaporku pišite bez razmaka kao “FacebookPrijava123”. Vodite računa da zaporka treba sadržavati mješavinu brojeva, simbola, te kapitalnih i malih slova. Također, svakako promijenite lozinku najmanje jednom u svaka tri mjeseca. Kad god je to moguće, zahtijevajte autentifikaciju s dva faktora, tako da imate više od jedne lozinke koja će se nalaziti između vaših društvenih profila i potencijalnog hakera. Ne zaboravite se odjaviti kad god Facebook profil nije u upotrebi.

Nemojte se oslanjati na samo zadane postavke.

Kada izradite profil društvenog medija, on će se automatski postaviti prema zadanim postavkama. Problem je što većina tih postavki predstavlja najslabije sigurnosne standarde na bilo kojoj platformi društvenih medija. Zato je važno osobno prilagoditi postavke privatnosti računa društvenih mreža kako bi se povećala njihova sigurnost.

Ne povezujte osobne i poslovne račune.

To samo olakšava hakerima. Puno će lakše ciljati i vašu tvrtku i vaše zaposlenike, jer ako shvate i povežu jedan skup informacija za prijavu, imat će pristup višestrukim facebook računima. Stoga je važno održavati zasebnu zaporku i korisničko ime za svaki profil društvenih medija. Uz to svakako ograničite administratorske ovlasti samo onim zaposlenicima kojima je taj pristup neophodan kako bi obavili svoj posao. To vam pomaže pratiti ranjivosti ako bi vaš račun bio podvrgnut Cyber napadu.

Budite svjesni sadržaja kojeg dijelite na facebook stranici.

Objave o napuštanju tvrtke može se činiti poput bezazlene objave – ali najavljuje i poziv poziv kradljivcima. Ovo je samo jedan primjer načina na koji postovi na društvenim mrežama mogu nenamjerno ugroziti sigurnost vaše tvrtke. Da biste to spriječili, osposobite sve zaposlenike da posjeduju sigurnosno usmjeren način razmišljanja. Ako je potrebno zahtijevajte prije objave obaveznu verifikaciju posta od još jedne osobe (koja vodi računa o sigurnosti objave).

Zaštitite svoje podatke na fizički pristupnim točkama.

Dok se većina savjeta za društvene medije usredotočuje na odvraćanje od Cyber napada, vaši podaci također mogu pasti u ruke zlonamjernika koji će brinuti o vašim sredstvima rada, uređajima kojima obavljate djelatnost (npr. Tablete ili prijenosna računala). Da biste spriječili fizičku krađu predmeta i podataka (osjetljivih informacija), uložite u sigurnosni sustav svog ureda.

Riješite se facebok profila koji nisu u upotrebi.

Jednostavno nema smisla davati podatke o tvrtki potencijalnim hakerima kada račun društvenih medija ne pomaže vašoj robnoj marki. Ako ne redovito ažurirate određenu društvenu medijsku platformu, zatvorite profil tako da ne ostavljate potencijalno osjetljive podatke koji vise u sveri.

 

Primjenom prethodnih strategija, pomažete u održavanju sigurnosti društvenih medija Vaše tvrtke čak i dok hakeri povećaju svoje pokušaj da se probiju.

Izvor: I2B MEDIA

Odgovori