5 razloga zašto je e-mail marketing bitan za vaše poslovanje

Home / Biz & Tech / 5 razloga zašto je e-mail marketing bitan za vaše poslovanje

Davno, kada je Internet postao novost za potrošače, svatko je volio e-poštu. Jedan od najboljih razloga prijavljivanja na AOL bio je spoznaja da će te već nakon nekoliko minuta dobiti radosnu obavijest: “Imate poštu!”

No, nakon nekoliko desetljeća “nigerijske sheme”, “španjolske loto prevare” i brda neželjene – spam pošte (koja nikada nije dobra marketinška taktika), pitate se kako se danas ljudi osjećaju kada prime e-poštu? Dali je to još uvijek dobra strategija za vlasnike malih tvrtki i trgovce? Treba li ju nastaviti?

5 razloga zašto je e-mail marketing bitan za vaše poslovanje

Jednostavan odgovor je da. Došli ste ovdje kako bite saznali zašto, pa donosimo 5 razloga za to. Evo što su istraživanja pokazala zašto je e-mail marketing  tako bitan za tvrtke svih veličina:

1. E-pošta je jednostavan način za dosezanje mobilnih korisnika.

Jedan od razloga zašto e-mail marketing ima vrijednost vlasnicima tvrtki jest to da je jednostavan način za početak dosezanja potrošača na mobilnim uređajima bez puno ulaganja u neku novu tehnologiju ili softver. Prema izvješću Pew Research Centera iz travnja 2017. , 52 posto vlasnika mobilnih telefona pristupa svojim e-porukama s telefona. E-mail marketing je također kompatibilan s drugim mobilnim uređajima. U srpnju je Forrester Research objavio studiju prema kojoj su 42 posto maloprodajnih poruka e-pošte otvorili potrošači na svojim pametnim telefonima, a 17 posto je otvoreno na tabletama. To znači da gotovo tri od pet poruka e-pošte marketinškog sadržaja udvostručuju produktivnost kod mobilnog marketinga.

Također, upotreba e-pošte postala je bolja i za mobilni marketing od SMS jer:

  • Radi na mobilnim uređajima osim telefona
  • E-poruke besplatne za potrošača (tekstualni dio SMS-a može biti naplaćen)
  • E-pošta ima puno više prostora za sadržaj nego tekstualne poruke, što omogućuje bolje marketinško djelovanje.

2. Vrlo je učinkovit način informiranja kupaca.

E-mail marketing nije nešto što marketinški stručnjaci rade samo zato što mogu i jer je to jednostavno. Strategija je vrlo učinkovita posebno u pomaganju vlasnicima tvrtki da ostanu povezani sa svojim potrošačima i korisnicima usluga. U stvari, potrošači često traže kampanje putem e-pošte od svojih omiljenih robnih marki i lokalnih trgovina. To nadilazi nagradne igre i prodaju putem popusta (kupona). Nielsen je izvijestio da se 28 posto na mreži pretplatilo na e-poštu kako bi ostalo informirano. E-mail marketing može se koristiti kao način za isporuku sadržaja potrošačima. još je studija iz 2013. godine zabilježila da trgovci koji dodaju videozapise u svoje kampanje e-pošte imaju prosječni porast prihoda od 40 posto. Postoji velika vrijednost u tome da ostanete povezani s korisnicima, a e-mail marketing to olakšava.

3. Popusti i kuponi poslani e-poštom nosioci su online i prodaje i trgovine.

Nielsenova studija koja je gore spomenuta također je utvrdila da se 27 posto kupaca na mreži pretplatilo na kupnju ili e-poštu proizvoda a kako bi uštedjeli novac. Ovaj zaključak potkrjepljuju nedavni podaci Deloittea koji su utvrdili da 65 posto potrošača kaže da su e-mail popusti i kuponi važni kada kupuju u online trgovini. Slično tome, Shop.org je izvijestio da je 64 posto internetskih korisnika koristilo popuste i kupone iz e-pošte. Iako potrošači žele uštedjeti novac, ovo može se pretvoriti u povećani prihod, posebno za maloprodaju. E-kuponi nagradne igre i popusti su veliki posao, a e-mail marketing je kupcima blizak. Procjenjuje se da će se broj upotrijebljenih mobilnih kupona udvostručiti tijekom sljedećih pet godina te uskoro doseći milijardu ljudi. E-mail marketing je dobar način za početak postizanja sve većeg broja on-line lovaca na cjenjkanje. Velike marke već koriste strategiju u tu svrhu. BIA / Kelsey izvještava da 36,6 posto nacionalnih tvrtki koristi e-mail marketing za lokalne promocije.

4. Jednostavno ga je prilagoditi i integrirati u druge marketinške strategije.

Svestranost e-mail marketinga je još jedan razlog da dobro postavljate strategije i koristite marketinške alate. Ovisno o veličini baze podataka e-pošte i vještinama poruke e-pošte mogu biti u rasponu od jednostavnih do vrlo složenih. E-poruke mogu biti personalizirane tako da uključuju ime korisnika i još više od toga. Jedna mala studija otkrila je da web stranice koriste nekoliko vrsta strategija personalizacije koje se lako mogu primijeniti na e-poštu. 

Gotovo polovica američkih trgovaca na mreži koristila je preporuke za personalizirane proizvode (44,9%), oko trećine je dodalo ime kupca i / ili jedinstvenu poruku dobrodošlice (31,5%), a četvrtina ispitanika navela je i dodala “podsjetnik” za košaru (27,6%) u sve svoje baze personalizacije. E-mail marketing se također može koristiti ravnopravno s bilo kojom drugom marketinškom strategijom, što ga čini važnim dijelom bilo koje integrirane marketinške kampanje.

5. E-mail marketing je jeftin.

To je zapravo sažetak ili najbolji razlog za upotrebu e-pošte u marketinsku svrhu: jednostavan je, učinkovit i jeftin. E-mail marketing kao i internet marketing općenito omogućuje vlasnicima tvrtki da dođu do velikog broja potrošača po sistemu – novčana jedinica po poruci, dakle ciljano i za nisku cijenu.  Za vlasnike malih tvrtki (koje imaju niski budžet za oglašavanje) upravo ga to čini najboljim izborom u odnosu na tradicionalne marketinške kanale kao što su TV, radio ili izravna tradicionalna pošta. Provjerite!

Za više informacija ili uslugu e -mail maketinga kontaktirajte naše stručnjake.

Internet2b media

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Odgovori