9 lakih koraka da i vi postanete Tarot majstor

Tarot će privući mnoge ali će se samo za nekoga zaljepiti. Zato onome tko se ozbiljno zainteresira za učenje tarota savjetujem studij tarota.

Mala škola čitanja Tarota 1

Za ovu tehniku potreban je miran um. Uvriježeno je misliti da trebaš imati neki poseban dar za tarot. Možda. Ja kažem i za kuhanje! Neki tumači Tarota kažu  da da bi čovjek dobro upoznao tarot trebaš još više znanja. Ja kažem od viška glava ne boli!

Međutim ono što vam je potrebno da bi bili dobar tumač – majstor Tarot karata je definitivno vrlo miran um. To se postiže nekim od načina  kao što su primjerice meditiranje na tarot karte. Naravno, bilo bi mudro prethodno proći obuku i imati neko znanje. Kada pokažete  npr.nekome kartu  “Carice” ili “Snage” i pitate ga što mu karta govori zasigurno će početi pričati. Pokušajte, to je vrlo zanimljivo iskustvo. Karta može “pričati” i puno više nego u ovom jednostavnom eksperimentu.Tarot Majstor u 9 koraka, slika

9 koraka do uspjeha

Ma koliko da je tarot kompleksan on je istovremeno jedinstven i jednostavan alat u kome je sadržano sve.

Ako ste odlučili postati tarot majstorom (makar i za vlastite potrebe) slijedite ove kratke upute. Odgovori  koje zatražite vas neće zaobići, a s vježbom dobivati ćete ih sve više.

  1. Ambijent u kojem meditirate je bitan. Prvo operite ruke i lice, nekada i cjelu glavu. Da li je to potrebno ocijeniti ćete sami. Ako imate ometanja (pod nekim stresom ste), upravo to napravite, barem slijedeći puta kad meditirate.
  2. Udobno se smjestite a ako je to vaša soba ugodite sebi koliko najviše možete. Bitno je da se dobro osjećate.
  3. Upalite svijeću, uspite u jednu bjelu posudu vode koju ćete nakon meditacije baciti.
  4. Stavite ruke na svoj špil karata, zatim odaberite jednu kartu i uzmite je u svoje ruke.
  5. Koncentrirajte se, usmjerite pažnju, zagledajte se dobro u tu kartu.  Dopustite karti da vam priča o sebi, pitajte je, oživite scenu kao da se ovog trenutka dešava ovdje  i sada.
  6. “Uđite” u kartu maksimalnom dubinom. Karta ima i okvir neka vam on bude graničnik kojeg ćete preskočiti da bi ušli u neku drugu dimenziju. Bilo bi dobro da je karta nasumice odabrana. Kad “gospodin slučaj” upetlja svoje prste u vaš život shvatite da nije ništa slučajno.
  7. Pitajte kartu sve što želite znati.
  8. Izađite iz karte kako ste i ušli na isti način, potom pogledajte svijeću, bacite vodu: vodite bilješke, zapišite dobivene odgovore u svoje bilješke, naravno i popratna iskustva. Bilješke će vam biti od velike koristi dok ne uđete u praksu.
  9. Protrljajte lice i potom operite lice i ruke .

Mala škola čitanja Tarota 2

Postoje još neke tehnike kao meditacija pred san. Ovim načinom kroz snove dobivate odgovore. Taj vrlo moćan način često sam i sama prakticirala, dobivala vrlo zanimljive i opširne odgovore.

Kod primjene ovog načina također imajte pripremljenu olovku i bilježnicu kako bi mogli zapisati svoje doživljaje, podatke koje ste dobili.  Ne ostavljajte to za kasnije, svakodnevni  život i obaveze omesti će vas pa moguće da se kasnije u toku dana ne možete sjetiti ni onog najbitnijeg.  Učinite sve predradnje kao što ste učinili i u prvom načinu. Ne zaboravite, mentalna higijena i disciplina ove vrste je iznimno bitna u svakom radu pa i u radu sa Tarotom. Sretno!!!

Valentina Štefanić

Duhovni učitelj, energoterapeut, Tarot majstor - učitelj, utemeljitelj i osnivač Festivala Alternative i Udruge Plava ptica +385 98 192 4294

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *