5 svjetskih vinskih turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti

Home / Lifestyle / 5 svjetskih vinskih turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti
5 svjetskih vinskih turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti

Ovaj je post namijenjen onima koji vole putovati a obožavaju vino. Onima kojima nema boljeg predaha ili odmora osim uz čašu vina. Onima koji znaju da dobro vino uvijek ide uz dobru hranu i koje vole predivne prirodne i povijesne krajolike.  Ako ste to vi, hedonista tog tipa, sigurni smo već imate kilometarski popis destinacija koje želite posjetiti, mi ćemo vam malo olakšati, ovih vinskih turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti!

Putovanja su zabavna ali odlazak na svjetke vinske top  destinacije su zanimljiva i sadržajna iskustva koja će vas zasigurno ispuniti i kojih ćete se sjećati dulje vrijeme. Degustirati ćete ali i uživati u vrhunskim vinima, hrani i krajolicima, to može vaš odmor samo učiniti još i boljim.5 svjetskih vinskih turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti kao ljubitelja vina

5 svjetskih vinskih turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti

Predlažemo vam 5 destinacija, popularnih vinskih i turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti kao ljubitelja vina, gdje možete ali i ne trebate biti preveliki znalac. Uživat će vam sva čula, ako volite vino i sve što uz njega ide.

Dolina Douro, Portugal

Dolina Douro nalazi se u neposrednoj blizini grada Porto u Portugalu. Ovaj je prekrasni povijesni grad bogat je poviješću iz 18. i 19. stoljeća, a sama je dolina Douro preplavljena vinogradima i kamenim terasama. U tim se vinogradima još od trećeg stoljeća uzgajaju neke od najfinijih sorti grožđa te proizvode brojna vrhunska vina koja je jednostavno užitak i samo degustirati. Dolina Douro bogata je povijesnim vinarijama koje možete obilaziti kopnom ili brodom.

5 svjetskih vinskih turističkih odredišta koja će vas uistinu oduševiti kao ljubitelja vinaFranschhoek, Južna Afrika

Afrika nije poznata po vinogradima i osebujnim vinskim degustacijama, ali svakako Franschhoek je odredište koje biste trebali svakako staviti na svoj popis ako putujete u Južnu Afriku. Francuski hugenoti osnovali su grad davne 1688. godine. Sa sobom su donijeli znanje o vinu i stvorili prekrasno slikovito selo koje je okruženo kilometarskim vinogradima. Ovdje se dobivaju vina kao što su Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay i Sémillon. Uz raznoliku i zanimljivu hranu te vinske ture, ovdje se doista možete odlično odmoriti i zabaviti.

Ako namjeravate putovati u Južnu Afriku i ondje kušati ukusna vrhunska vina, rezervirajte svoje putovanje u periodu od rujna do veljače, na vrhuncu sezone za ljubitelje vina.

Saint-Émilion, Bordeaux, Francuska

Dali bi popis obaveznih odredišta za ljubitelje vina bio moguć bez odlaska u Francusku? Ovaj je prekrasni gradić smješten kao i većina povijesnih gradova smješten u regiji Bordeaux . Iskustva koje prenose svi turisti ljubitelji vina koji su posjetili Saint-Émilion su očaravajuća. Možete istražiti rustikalne vinarije koje su okružene samostanima iz 14. stoljeća, kušati vino u drevnim vinskim podrumima i posjetiti dvorce koji će vam oduzeti dah.

Najbolje planirati izlet u mjesecima od sredine srpnja pa do kraja kolovoza ako želite savršen ljetni bijeg. Također Francusku možete vrlo ugodno doživjeti i od travnja pa do studenog. No, lokalni stanovnici Saint-Émilion preporučuju najbolje vrijeme za nezaboravno vinsko iskustvo: između travnja i svibnja.

Napa Valley, Kalifornija

Najveći broj turista u Napa Valley su upravo stanovnici SAD-a. Ovo odredište ima neke svoje specifikume. Naime ako ste ljubitelj vina a pomalo neiskusni u umjetnosti degustacije ili imate premalo znanja o proizvodni i sortama grožđa dobiti ćete u svakoj vinariji edukaciju na više nego zavidnom nivou te otići kao vrsni poznavalac. Upravo to čini Napa Valley savršenim mjestom za mnogobrojne turiste iz drugih dijelova svijeta.

Sve o iskustvu degustacije i procesu proizvodnje, odnosno o stvarnom vinarstvu možete naučiti ovdje, sve kako bi i vam pokazali kako se sve može uživati ​​u čaši vina. Ovdje postoji mnogo vinarija koje možete razgledati a neke će vam ponuditi i preko dvadeset vrsta različitih vina za vaš potpun užitak degustacije.

Turistička odredišta za ljubitelje vina, vino

Vinski vlak Napa Valley vodit će vas od vinarije do vinarije, upoznati sve tajne različitosti i čarolije okusa i mirisa. Najbolje vrijeme za posjet Nappa Valley u Kaliforniji je od kraja kolovoza pa sve do kraja do listopada. Ako se odlučite na ranu jesen uživat ćete i u odličnim klimatskim uvjetima, naime bit će vam potrebna i dalje samo ljetna garderoba te neka vestica za svaki slučaj.

Pijemont, Italija

Ljubitelji vina znaju da je Italija nezaobilazno odredište i visoko na listi, posebno europskih putnika ljubitelja vina. Pijemont je poznat po svojim izvrsnim vinima a Italija je dom brojnih poznatih vinarija. Piemont je osobito poznat po proizvodnji nekih od najboljih crnih vina diljem svijeta. To su vina Barolo i Barbaresco. Možete uživati ​​u piknicima, obilnim ručkovima u nekim od vinarija ali i samo u degustaciji koje obično prate mesne i bogate plate sireva.

Ako planirate posjet Italiji, planirajte i Pijemont, uzbuđenje i brojni užici neće izostati. Najbolje vrijeme za posjetu je od travnja pa do polovice srpnja ili od kraja kolovoza do listopada. Tada kao ljubitelj vina možete očekivati doživljaj u svojojn punini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *