10 stilskih pogrešaka u odjevanju koje će vas postarati

Ne poznajem ženu koja će namjerno odjenuti nešto u čemu  izgleda deblja. Čak i ako nezna puno o tome.  No, to ne mogu reći za odabir odjeće koja ih čini starijima. Nije to samo stvar taštine,  već činjenice da se one sve redom osjećaju puno mlađima od svoje dobi ali to ne pokazuju odjećom i stilom odjevanja.

10 stilskih pogrešaka u odjevanju koje će vas postarati

Uvijek sam se pitala zašto se moje prijateljice (žene srednjih godina) i poznanice prikazuju starijima i zašto im je manje bitno izgledati u skladu sa svojom dobi ili nešto mlađom. Ovdje je moj popis ili top 10 svega onoga što će vas na prvi dojam postarati čak i da imate onaj sretni holivudski osmijeh:10 stilskih pogrešaka u odjevanju koje će vas postarati-3

1. Odjevni predmeti od tvida
Dok neke tkanine imaju mladenačku vibru (poput trapera), tvid je upravo suprotan tom efektu. Ta je tkanina definitivno povezana s „godinama“. Iako je tvid često korišten, čak i moderan vjerujte da ćete u njemu izgledati starije. Bez obzira radi li se o suknji, haljini kostimu ili muškom odijelu s vrlo modernim dizajnom.

2. Naočale za čitanje
Naravno, mnogima su neophodne. Ali – dali je žena ikada izgledala mlađe s malim naočalama za čitanje smještenim na rubu nosa? Posebno još s vezanim lančićem tako da su one uvijek pri ruci? Taj komoditet je navika koja vas čini puno starijom. Ako su vam naočale za čitanje neophodne neka one budu u nekoj boji zanimljive ili zabavne.

3. Sijeda kosa10 stilskih pogrešaka u odjevanju koje će vas postarati-2
Sad sam vjerovano u velikoj nemilosti posebno kod žena koje njeguju prirodni izgled i odluče se za sijedu/ sivu kosu, ali istina je da nas sijede lasi čine starijima. Mnogi posjede prije mirovine. Ne kažem da sijeda kosa ne može biti šarmantna ali u srednjim godinama sa sijedom kosom izgledat ćete puno stariji. U srednjim godinama još uvijek želite izgledati mladi. Osjećate se mladi. Sjede i siva nikad nisu ostavile dojam mlade ili osobe srednjih godina. Ako imate puno sijedih bolja je svjetlo smeđa ili boja kose u tonu kože. Danas su dostupne mnoge prirodne boje za kosu.

4. Kardigan
Osobno volim kardigan, nekako mi je  baš odgovarajući za tu neku našu srednju dobnu skupinu. Iako se čini kao idealni komad odjeće koji raslojava on je poprilično nezahvalan posebno za žene koje imaju čak i vrlo mali višak kilograma. Takav, bez čvrste strukture ističe neravnine i svaku nesavršenost koja dolazi s godinama. Bolji je izbor jakna ili sako s nekim fino krojenim rukavima. Također, što god da radite, nemojte vezati vestu oko struka, jer to nikada ne skriva bokove, samo ih čini većim.10 stilskih pogrešaka u odjevanju koje će vas postarati - 1

5. Čvrste i masivne ili tzv. udobne cipele
Želite uništiti savršeno dobar izgled? Nosite tzv. udobne cipele ili sandale. Postoji mnogo komotnih i lijepo oblikovanih cipela na tržištu koje nisu nezgrapnog izgleda.

6. „ Mama“ traperice
Hlače s visokim strukom – također poznate kao „mama“ traperice – su sada jako zastarjele. To je tako jednostavna stvar za promjenu.

7. Odijevanje u boje koje nam ne pristaju
Jedna stvar koja će vas odmah učiniti starijom je nositi boje koje vam me pristaju. Te boje su ponekad u trendu no ne pristaju svakome. Boja koja nam dobro pristaje može istaknuti našu kožu i jednostavno učiniti da izgledamo i vibriramo bolje. Pogriješimo li u izboru, izgledat ćemo umorno, ispijeno, isprano.10 stilskih pogrešaka u odjevanju koje će vas postarati - 4

8. Stara damska torba
Još uvijek nosite onaj stil od prije 15 godina? Torbe su pokretačka sila mode posljednjih deset godina. Budite malo ažurniji. Torba ne mora biti skupa neka bude barem malo u trendu ili zabavna. Opustite se.

9. Previše ili premalo šminke
Napadno rumenilo i ruž mogu vas postarati u sekundi. Isto djelovanje se postiže ako ste potpuno bez šminke. Ako niste sigurni što je dobro za vas zatražite pomoć stručnjaka. Omogućite si makeover s najnovijim proizvodima kojih je puno na tržištu. Saznajte što i kako je primjenjivo u vašem slučaju i biti ćete na pravom putu – sa savršenom šminkom u srednjim godinama.

10. Čarape i tenisice u kombinaciji s nečim drugim osim s odjećom za trening
Tenisice, čarape i Capri hlače? Joj. Bijele tenisice u toj kombinaciji su jednosmjerna karta za „starački“ izgled. Pokušajte to izbjeći jer ovaj zastarjeli izgled ne odaje osobu koja se kreće s lakoćom kroz život i trendove, otvorena je ili uživa u životu. Izaberite neku elegantniju sportsku obuću ili modernije (primjerenije) tenisice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *