Efikasna terapija kod pojačanog ili prekomjernog znojenja (hiperhidroze) uzrokovanom anksioznosti i emocionalnim problemima

Home / Zdravlje / Wellness / Efikasna terapija kod pojačanog ili prekomjernog znojenja (hiperhidroze) uzrokovanom anksioznosti i emocionalnim problemima

Za razliku od funkcionalnog koje nastaje kao posljedica fizičkih napora, premora, povišene tjelesne ili vanjske temperature, primarna hiperhidroza nastaje kao posljedica emocionalnih problema i anksioznosti.
Hiperhidroza, pojačano znojenje se može podijeliti na: fokalnu (kada su pretjeranim znojenjem zahvaćeni određeni dijelovi tijela, kao što su dlanovi, lice ili stopala) i generaliziranu (kada je pretjeranim znojenjem zahvaćeno cijelo tijelo). Primarna hiperhidroza je najčešće fokalna, dok je sekundarna hiperhidroza najčešće generalizirana.

Prema novijim istraživanjima, dokazano je da se hiperhidroza nasljeđuje, te da u 25- 50% slučajeva postoji poremećaj i kod članova obitelji.

Efikasna terapija kod pojačanog ili prekomjernog znojenja (hiperhidroze) uzrokovanom anksioznosti i emocionalnim problemima, prekomjerno znojenje

Efikasna terapija kod pojačanog ili prekomjernog znojenja (hiperhidroze) uzrokovanom anksioznosti i emocionalnim problemima

Prekomjerno znojenje pazuha

Prekomjerno znojenje pazuha nas ne smeta pri kontaktu s okolinom toliko kao hiperhidroza dlanova, ali estetska strana ovog oblika obolijenja je skupa s prekomjernim znojenjem glave ustvari ta najgora. Znojna odjeća, mrlje pod pazuhom i isto kao u znojnih nogu, neugodni miris. Moramo dodati  i mogućnost nošenja jedino tamne odjeće, koje može znoj na odjeći barem malo zamaskirati.

Prekomjerno znojenje dlanova

Prekomjerno znojenje koje se jako često pojavljuje na području dlanova također nazivano i palmarna hiperhidroza je najčešćim oblikom ovog oboljenja. Znojne žlijezde na dlanovima su jedine žlijezde u ljudskom tijelu koje možemo kontrolirati našom voljom i mislima. Ako bolujete od prekomjernog znojenja gubite sposobnost kontrolirati znojenje dlanova, i to i intenzitet i vrijeme. To uzrokuje potom socijalni ali i problem na poslu. Kada s ruku znoj doslovno kapa, teško je zadržati mir pri rukovanju a to još više produbi problem.

Prekomjerno znojenje nogu

Prekomjerno znojenje nogu se za razliku od spomenutog primjera može lakše sakriti. Ipak ako noge zatvorimo u nepropusne cipele izlažemo se visokom riziku napada kože raznim plijesnima i parazitima kojima vrlo pogoduje vlažno okruženje. Ako obučemo papuče ili sandale noge kližu a zbog znoja se brzo zaprljaju. K tomu, zbog razvoja bakterija u znoju stvara se smrad. Oštećena i podražena koža treba brzu reakciju.

Znojnje je vrlo bitan fenomen jer regeulira tjelesnu temperaturu i pomaže tijelu da se riješi toksina. Znoj se stvara u žlijezdama znojnicama, građenim od žljezdanog klupka u dubljim dijelovima kože i izvodnog kanala koji na površini kože završava sitnim otvorom (pora). Smatra se da na tijelu ima od dva do četiri milijuna znojnica, većinom smještenih na tabanima i u pazusima, a najrjeđe na koži bedara. Njihova aktivnost je pod kontrolom vegetativnoga živčanog sustava koji nije pod utjecajem naše volje.

Uz uobičajene probleme, zbog pojačana vlaženja kože mogu se javiti sekundarne komplikacije, kao što su sekundarne bakterijske ili gljivične upale kože. Pojačano znojenje na tabanima često je praćeno i neugodnim mirisom kao posljedicom bakterijske razgradnje znoja i površinskog sloja kože.

Efikasna terapija kod  pojačanog znojenja (hiperhidroze)

E Antiperspirant professional pomaže osobama koje boluju od hiperhidroze riješiti problem prekomjernog znojenja pa već za nekoliko dana tijekom kojih je obavezno provoditi terapije prema uputama.  Razdoblje u kojem se prekomjerno znojenje zadržava u normali je individualno i traje od nekoliko tjedana do mjesec dana. Čim opet dođe do neželjenog povećanog znojenja treba primjenjivati tzvEfikasna terapija kod pojačanog ili prekomjernog znojenja (hiperhidroze) uzrokovanom anksioznosti i emocionalnim problemima, prekomjerno znojenje. terapiju održavanja i napraviti nekoliko tretmana nakon kojih opet dolazi do dužeg perioda bez prekomjernog znojenja. Kod pridržavanja preporučene terapije može se riješiti problem prekomjernog znojenja na neodređeni period.

E Antiperspirant proffesional je pulsni uređaj koji kroz strujni krug  ione uvodi u kožu. Struja će na žlijezde znojnice djelovati njihovom privremenom “deaktivacijom”.   Ova metoda je pogodna za tretiranje žarišne hiperhidroze na rukama, stopalima i ispod pazuha.

Tretman je ugodan, bezbolan i traje svega 20-tak minuta.

Izvor: Beauty Cenatar Kozlinger

Odgovori