Pomoć i samopomoć kristalima i kristaloterapijom

Home / Duhovnost i mistika / Pomoć i samopomoć kristalima i kristaloterapijom

Kristali su poludrago kamenje koji se koriste za jedan od nastarijih oblika prirodnog iscjeljivanja. Kristali služe za odvođenje suvišne i negativne energije ili pak za dovođenje nedostatne energije organizmu, da bi se uskladili, stabilizirali ili „uzemljili“.

Kristali utječu na organizam i svojim bojama koje ih krase. Tako na primjer crvena boja na nas utječe na način da nas “grije”, a plava boja da nas “hladi”.

Jedan od najpoznatijih “Pomoć i samopomoć kristalima i kristaloterapijom, slikastarijih” kristala je Ametist. Ovaj kristal se primjenjuje i vrlo uspješno iscjeljuje glavobolje, te razna druga oboljenja i stanja.

To prekrasno kamenje, kristali, koriste se i kao eliksiri te kupke a u terapeutske svrhe.

Nesumnjivo su prirodni kristali lijepi i kao ukras, i često se koriste se kao dodaci nakitu. Kristale  možemo koristiti i kao osobne talismane, no za takvo što je ipak potrebno odraditi proces kojeg nazivamo kodiranje. Bez obzira kodira li se kristal ili ne on ima svoje djelovanje , on jednostavno “radi” svoje.

Masaža kristalima

Masaža je vrlo prirodan proces. Što ima prirodnije od dodira? Ako u  masažu ukomponiramo i kristale kao dodatno sredstvo, onda je  ona još kvalitetnija i efikasnija.

Proces masaže uključuje fizičko tretiranje određenog dijela tijela, odnosno određene akupunkturne ili akupresurne točke tijela određenim kristalom.

Kružnim pokretima lagano te laganim pritiscima u trajanju od po 3 minute masirajte akupresurne točke na glavi, a potom pređite do vratne kralježnice. Tretman „bockanjem“ po akupunkturim točkama određenim kristalima ne može biti dulje od tri minute po pojedinačnoj  točki, pogotovo kada je u pitanju kralježnica, jer se tu nalaze voljni centri koje treba pažljivo i pravilno tretirati.

kada-crystalNeke postupke možete pokušati i sami. Ovakvu vrst masaže od epifize do vratne kralježnice možete činiti kad  imate vremena. Recimo dok ste u kupaonici nakon teškog dana pokušajte otkloniti svoje napetosti i odbaciti stres. Nakon ovakvog tretmana možete sa sobom nositi kristal koji vam je kompatibilan.  Možete i spavati sa njim, staviti ga ispd jastuka.

Informaciju o tome koji vam kristal najbolje odgovara ipak prije toga zatražite od stručne osobe. Makar to učinili i putem telefona. Svakako je potrebna osobna konzultacija sa stručnjakom.

Kristaloterapija

Procesom kristaloterapije kristalima se tretiraju tjelesni energetski centri odnosno čakre da bi se dostigao željeni balans organizma, uklonila tjelesna bol ili napetost, posljedica stresa. Jednostavno, restiramo opterećn um tj. naš  „osobni kompjutera“. Obzirom da je naš um zapravo „naša baza podataka“ a u njemu  se tijekom vremena obradi i nakupi svega i svačega, pa zahtjeva povremeno „čišćenje“ i „ balansiranje“.

Time se treba dosta i dobro pozabaviti, mogli bi reći čak i svakodnevno ili barem u trenutcima kada sami osjećate da bi to trebali učiniti. Svakako  se vodite vlastitom intuicijom.

Kod terapije kristlima  uobičajeno se koriste takozvani mekani kristali poput bijelog Ahata, Ametista ili kvarca. Mogu se koristiti i drugi kristali, koji odgovaraju vašoj osobnosti i vašem organizmu, no izborie i spoznaju o tome koji je to kristal prepustite  ipak stručnjaku. Posebice su dobrodošli kristali koji su za vas pažljivo odabrani i upravo za vas kodirani. Rezultati rada sa takvim kristalima premašuju uobičajena očekivanja.

Kao dodaci  terapiji kristalima  mogu se koristiti i eterična ulja, biljke i čajevi. Možete napraviti i kupku sa kristalima i biljkama. Jedan poveći ametist i šaka lavande će učinit “čuda” nakon teškog dana .

Moć kristala je velika a terapija njima vrlo dostupna. Važno je za reći da nam rad sa kristalima u osnovi ne može naštetiti. Naravno, treba se držati određenih pravila, a o njima se uvijek možete konzultirati sa stručnjakom, kristaloterapeutom.

Odgovori