Liposukcija i VASER lipo ultrazvučna liposukcija

Home / Zdravlje / Liposukcija i VASER lipo ultrazvučna liposukcija

Liposukcija je jedan od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji. Naziv znači:  upijanje (sukcija) i masti (lipo). Ova tehnika se koristi za preoblikovanje tijela trajnim odstranjivanjem nakupina masnog tkiva. Iako je liposukcija većinom odabir žena, ona je sve popularnija i među muškarcima koji žele oblikovati tijelo i kojima višak masnoća predstavlja značajan problem. Liposukcija je jedan od zahvata za koji se valja kvalitetno pripremiti kako bi rezultati bili što bolji, a rizik od komplikacija u potpunosti smanjen.

Liposukcija i VASER lipo ultrazvučna liposukcija

Cilj liposukcije je oblikovanje dijelova tijela, tako da poprimi vitak, proporcionalni izgled. Zahvat oblikuje tijelo, i čini ga mršavijim. Liposukcijski tretman, za razliku od drugih tretmana za mršavljenje, trajno uklanja potkožno masno tkivo. Liposukcijom se može i popunjavati neki određeni dio tijela, sa masnim tkivom iz drugog dijela tijela. Liposukcija jedina zateže kožu, za razliku od raznih tretmana u kozmetičkim salonima, i pozitivno djeluje na celulit.

Liposukcija  Liposukcija, ultrazvučna liposukcija, Što je to je liposukcija, a što VASER lipo ultrazvučna liposukcija i kako se izvode

Liposukcija je jedan od najpopularnijih estetskih zahvata kojim možete promijeniti najviše dijelova tijela. Izvodi se radi odstranjivanja masnoga tkiva aspiracijom uz pomoć negativnog tlaka. Ovom tehnikom možete ukloniti višak masnog tkiva s trbuha, stražnjice, leđa, grudi, udova i ostalih dijelova tijela. Iako je liposukcija većinom odabir žena, ona je sve popularnija i među muškarcima koji žele oblikovati tijelo i kojima višak masnoća predstavlja značajan problem.

Priprema pacijenta za liposukciju

Liposukcija je jedan od zahvata za koji se valja kvalitetno pripremiti kako bi rezultati bili što bolji, a rizik od komplikacija u potpunosti smanjen. Najbolji način za pripremu jesu konzultacije s kirurgom. Upoznavanje kirurga s poviješću bolesti, eventualnim alergijama i životnim stilom, pomoći će pri upoznavanju pacijenta s važnim informacijama. Prestanak pušenja i uzimanje lijekova poput Aspirina i Andola obavezna su praksa preoperativnog razdoblja. 8 sati prije zahvata se ne smiju konzumirati jela i pića. Vrlo je važno da očekivanja pacijenta budu realna. Liposukcija ne mora nužno smanjiti Vašu kilažu, već služi preoblikovanju dijela tijela s kojim niste zadovoljni. Ako su Vaša očekivanja realna, liposukcija će pomoći podizanju samopouzdanja, ali i doprinijeti poboljšanju zdravstvenog stanja.

Tijek zahvata liposukcije

Liposukcija se izvodi pod općom anestezijom, a duljina zahvata ovisi o površini tijela koju želite korigirati. zahvat je prilično jednostavan, a obavlja se tako da se najprije napravi kratki rez, a zatim se liposuktorom usisava višak masnog tkiva kroz kanile koje se koriste pri zahvatu.

Tijek oporavka kod liposukcije i korisni savjeti i korisni savjeti

Oporavak traje do 6 tjedana. Nakon operacije je potrebno nositi steznik i usku odjeću radi smanjenja oteklina i krvarenja.Upravo su otekline i krvarenja glavni problemi postoperativnog razdoblja koji mogu trajati i do nekoliko tjedana. Unatoč tome, već dan nakon zahvata je poželjno početi s vježbama i fizikalnom terapijom kako bi se oporavak ubrzao, a rezultati postali vidljiviji. Kroz cijeli proces oporavka će Vas voditi naše stručno osoblje koji će redovito obavljati kontrolne preglede.

Rezultati liposukcije

Rezovi mogu biti prisutni na tijelu od 6 do 12 mjeseci nakon operacije.
U međuvremenu će rezultati svakim danom postajati sve vidljiviji, a većina korisnika ove usluge je vrlo zadovoljna učinjenim promjenama.

 Liposukcija, ultrazvučna liposukcija, Što je to je liposukcija, a što VASER lipo ultrazvučna liposukcija i kako se izvode

VASER lipo ultrazvučna liposukcija

Vaser lipo ultrazvučna liposukcija je minimalno invazivan kirurški zahvat kojim se uklanjaju tvrdokorne masne naslage s gotovo svih problematičnih dijelova tijela, ostavljajući kožu zategnutom, a tijelo oblikovanim, uz maksimalno brz oporavak pacijenta.

Vaser lipo ultrazvučna liposukcija može se primijeniti na područje podbratka, ruku, trbuha, leđa, bedra, unutarnjeg dijela natkoljenice, pa čak i područja oko koljena i gležnjeva – dakle, gotovo svih dijelova tijela koji mogu biti problematični unatoč dijetama i vježbanju.

Prednosti ove vrste liposukcije, u odnosu na klasičnu, su višestruke: značajno manja razina boli i gubitka krvi, predvidljivi i precizni rezultati te značajno brži oporavak. Kod drugih vrsta operacija oporavak, naime, može potrajati i do dva tjedna, dok se kod Vaser lipo ultrazvučne liposukcije pacijent ponekad može vratiti normalnim dnevnim obvezama već nakon četiri dana.

Ipak, potrebno je naglasiti da Vaser lipo nije zamjena za mršavljenje, već ciljano uklanjanje tvrdokornih nakupina masnih naslaga koje se ne mogu riješiti dijetom i fizičkom aktivnošću. Stoga su idealni kandidati za ovu vrstu liposukcije aktivni ljudi koji redovito vježbaju.

Priprema pacijenta za VASER lipo ultrazvučna liposukciju

Prije samog termina obavit će se konzultacijski pregled u Poliklinici Superiora, gdje će pacijent s liječnikom definirati svoja očekivanja i dobiti detaljne upute o mogućim dijagnostičkim pregledima.
Ako se zahvat izvodi na većem području možda će biti potrebna opća anestezija, pa je potrebno u Poliklinici obaviti i anesteziološki pregled.

Tijek zahvata VASER lipo ultrazvučne liposukcije

Zahvat se, najčešće, izvodi u lokalnoj anesteziji, moguće uz oralni sedativ, a tek ako je riječ o opsežnijem zahvatu moguće je da će biti potrebna opća anestezija.Za razliku od klasične liposukcije, kod Vaser lipo zahvata u masno tkivo se uvodi tanka sonda putem koje se ubrizgava otopina lokalnog anestetika i adrenalina. Otopina “razrjeđuje” neželjene masne jastučiće, a ultrazvučna sonda koja se, potom, uvodi kroz isti ubod emitira ultrazvučnu energiju i razbija masne stanice. Rezultat je stvaranje tzv. masne emulzije koju kirurg, potom, pomoću kanile, odnosno vakuum pumpe nježno izvlači s neželjenog mjesta.

Tako dobivene masne naslage mogu se, potom, pročistiti i transplantirati na druga mjesta na tijelu u svrhu ravnanja bora, oblikovanja drugih dijelova tijela (grudi, stražnjice…) ili korigiranje nepravilnosti nastalih tijekom ranije liposukcije.

Tijekom Vaser lipo ultrazvučne liposukcije krvne žile, kapilare, živci i kolagen ostaju nedirnuti, a time je i značajno smanjena mogućnost za pojavu boli, modrica, podljeva i ostalih negativnih posljedica koje su uobičajene kod klasične liposukcije. Također, nakon Vaser lipo ultrazvučne liposukcije koža ostaje zategnutija i brže se prilagođava novim konturama mišića.

Tijek oporavka i korisni savjeti kod VASER lipo ultrazvučne liposukcije

Uspoređujući s klasičnom liposukcijom, pacijent se nakon Vaser lipo zahvata mnogo brže vraća svakodnevnom životnom ritmu – u prosjeku nakon sedam dana, a u pojedinim slučajevima već i nakon četiri dana nakon zahvata.

U dogovoru s liječnikom, za optimalne rezultate, nakon zahvata je nužno tijekom određenog postoperativnog perioda nositi steznik. Efekt zahvata će maksimalno dobro biti vidljiv nekoliko mjeseci nakon Vaser lipo ultrazvučne liposukcije.

Izvor: Poliklinka Superiora

Odgovori