Tarot – istina ili samo zabava?

Možemo reći da je tarot  kao kamen temeljac zapadnog  hermetizma urastao u kabalističko drvo života. Možemo ga slobodno zvati i “zrcalom sudbine “.

Što je to Tarot?

Valentina Štefanić, tarot majstor
Valentina Štefanić, tarot majstor

Ono što svakako trebamo znati o ovoj doista jednostavnoj i postojanoj tehnici  koja se kroz vjekove se očuvala do današnjeg dana da doista daje precizne i istinite odgovore, te da može ući u svaku skrivenu misao pitača . To je zaboravljeno znanje predaka koje nas može dovesti do nas samih. Naravno, njegova snaga je u stručnosti osobe koja ga tumači.

Povijest Tarota

Tarot je nekad davno prije 18. st. služio kao kartaška igra slična talijanskom Tarou .Negdje u 18. st. okultisti su donjeli odluku i počeli ga rabiti  u svrhu predviđanja. Tarot je sigurna sam pravo remek djelo ljudskog uma i služi se jezikom simbola, jezikom nesvjesnog stoga ako ispravno postavimo pitanje  možemo otkriti neviđene tajne.

Dvadeset dva aduta ili velike arkane (tarot karte) kao ilustracije u slikovnicama ilustriraju pitačev život u svim njegovim životnim ulogama i svim razinama svijesti .

Tarot su mnogi mistificirali  baš zbog komleksnosti simbola  i  zbog njegovog porjekla.

Mnogi su ga i svojatali. Postoji hipoteza da je nastao u drevnom Egiptu, pa druga da su Romi kreatori tarota a i postoji priča da su ga Židovi osmisli .Postoji i priča da je jedan od prvih špilova  skrivao sam Vatikan.

Istina je da je Tarot uzburkao mnoge vode i kroz povjest koketirao i sa religijama, sa umjetnošću i sa znanošću.

Moja istina

Onaj ko ga je osmislio dobro se našalio sa raznim sterotipima društvenim i drugim normama.

Na tarot se nemože uvrijedit jer on je vaša istina koju  nekada ne želite vidjeti. On naprosto vidi sve i ono što je pitan i ono što nije  ali je u vašim mislima prisutno, svjesni vi toga ili ne.

Ono što se o zna u javnosti o Tarotu zapravo je jako malo jer je namjera da ga se prikaže osiromašenog i nepovezanim sa njegovim izvorom. Zašto je to tako?  Za sve postoji uzrok a i posljedica. Što je vaša svijest manja veća je mogućost da budete manipulirani i u propustu. Činjenica je da tarot „radi“ a zahvalimo onom ili onima koji su nam dali tu mogućnost da se zbližimo sa njime jer ne kaže se za badava slika govori tisuću riječi.

Kroz divinacije  razvijamo svoju intuiciju i svoje skrivene sposobnosti. Ne strahujte, svi smo mi  nekada  i negdje bili Luda ,Car, Crica ,Papa… Kada dolazite na Tarot dolazite na svoju istinu pa se treba sa time i znati nositi .

Valentina Štefanić

Duhovni učitelj, energoterapeut, Tarot majstor - učitelj, utemeljitelj i osnivač Festivala Alternative i Udruge Plava ptica +385 98 192 4294

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *