Poruke Anđela: Božićna poruka anđela

Ako obitelj nije skladna ni sretna, rijetkoće biti sretna u danima adventa i Božića. Vjerojatnije će se neskad tijekom cijele godine preslikati na te dane i kulminirati napetošću i svađama. Čini se da u vrijeme Božića oni sretni postanu još sretniji, a oni nesretni još nesretniji, što stvara dodatne razloge za brigu i tugu.
Želimo li u vrijeme blagdana ostvariti skladne odnose pune ljubavi, oko tog sklada treba raditi cijele godine.

“Oprosti” i “Žao mi je”

Katkad je dovoljno samo malo stpljenja i tolerancije da se manji nesporazumi u obitelji poprave. Katkad treba imati snage reći “Oprosti” i “Žao mi je”, pobijediti svoju volju za dobrobit cjeline.
Često smo tako povrijeđeni i ranjeni da nemamo snage za nove pokušaje, da ne možemo zaboraviti ni oprostiti.
Kada je srce tako ranjeno, kad nemamo snage za oprost bližnjima ni otvaranje svjetlu, kad mislimo da smo sami na svijetu i nemamo se čemu veseliti, najbolje je da rješenje svojih problema prepustimo anđelima.
Prepuštanje anđelima znači da za sve ono što nam je teško, što nas boli i što ne možemo sami, možemo zamoliti anđele za pomoć.
Možemo moliti za snagu, strpljenje, razumijevanje, utjehu,vraćanje vjere u ljubav i ljude, za sve ono što mislimo da nam nedostaje.
Najjača je molitva ona kad molimo svojim riječima i obraćamo se anđelima iz srca, jer oni su tu, uz nas, i samo čekaju da im se obratimo za pomoć.
Najvažnije je najprije moliti za sebe – da imamo snage i povjerenja otvoriti se anđeoskoj energiji. Nakon toga molimo za svoje bližnje, obitelj, drage osobe, one koji su u nevolji i kojima je potrebna pomoć.

Prisutnost i blagoslov

Što više vremena provedemo u molitvi, meditaciji i kontaktu s anđelima, jače ćemo osjećati njihovu prisutnost i blagoslov te brže otvarati svoje srce iscjeljenju i oprostu.
Bez oprosta i komunikacije dobri odnosi među ljudima nisu mogući, a kako su ljudi često brzopleti i griješe u odnosu s drugima, trebamo naći načina da se izdignemo iznad zamjeranja i svađa.Uspijemo li održati dobre odnose u svakodnevnim situacijama, uspjet ćemo, uz pomoć anđela, dobru energiju prenijeti u osobito lijepo i ljubavlju ispunjeno vrijeme, a to je vrijeme božićnih blagdana.


Možemo li biti uz bližnje u običnim danima, prihvaćati ih s njihovim vrlinama i manama, zacijelo ćemo uspjeti s njima provesti sretan i ljubavlju ispunjen Božić.Bilo bi savršeno da za mir i ljubav u obitelji molimo zajedno, ali nije li to moguće, molitva samo jednog člana obitelji može odnos okrenuti u pozitivnom smjeru i zaista učiniti čuda.
A u kontaktu s anđelima i uz njihovu pomoć, do jučer nepremostive prepreke i narušeni odnosi preko noći mogu se pretvoriti u onakve kakve svi priželjkujemo – pune razumijevanja, ljubavi i potpore.
Svu ljubav koja nam nedostaje anđeli mogu nadoknaditi – samo ako ih zamolimo i otvorimo se njihovom božanskom svjetlu.
Nebeska obitelj, Bog Otac-Majka, sestre i braća u duhu i naši anđeli čuvari mogu nam nadoknaditi svaki oblik ljubavi koji nam možda nedostaje. Roditeljsku ljubav, od naših roditelja, ili nas kao roditelja. Bratsku ili sestrinsku ljubav, ili nešto drugo što nam od obitelji nedostaje na zemaljskoj, materijalnoj razini: prijateljsku ljubav ili intimnu, partnersku ljubav.
Kada smo otvoreni božanskoj ljubavi, ona nam je dostupna u svim oblicima i u svoj svojoj punini. Uz pomoć anđela čuvara možemo si nadoknaditi sve što nam nedostaje i za božićne blagdane zazvati Nebesku obitelj.
Željka Tokić i Dan Šercar

Save

Save

Save

Željka Tokić

Duhovni učitelj, savjetnik i terapeut

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *