Palo Santo (Bursera Graveolens) – “Sveto drvo”

Ovo predivno mirišljavo drvo raste na obali Južne Amerike a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Koristili su ga šamani i iscjelitelji za uklanjanje negativnih energija, čišćenje aure a posebno se rabilo za tjeranje zlih duhova. Time dobiva naziv “Santo” tj “.Sveto ” i naravno privlačenje pozitivne energije. Ovo čudesno drvo ima slatkaste note bora, mente i limuna. Kako divno miriši dok ovo pišem …

Palo Santo (Bursera Graveolens) – “Sveto drvo”

Nedugo sam od svog prijatelja dobila komadić drveta da ga zapalim i pročistim energiju . Nisam slutila da je toliko moćno. Zato zahvaljujem i dijelim informaciju.palo-santo-sveto-drvo

Ovo predivno mirišljavo drvo raste na obali Južne Amerike a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Koristili su ga šamani i iscjelitelji za uklanjanje negativnih energija, čišćenje aure a posebno se rabilo za tjeranje zlih duhova.

Time dobiva naziv “Santo” tj “.Sveto ” i naravno privlačenje pozitivne energije.
Ovo čudesno drvo ima slatkaste note bora, mente i limuna. Kako divno miriši dok ovo pišem …

Ljudi su koristili Palo Santo svakodnevno za vrijeme molitve, meditacije, uklanja ustajalu energiju i svojim dimom pročišćava prostor, povećava pozitivnu energiju, donosi uspjeh i sreću ,i podiže kreativnost. Palo-Santo-čajTradicionalno se koristi za ublažavanje prehlade, simptoma gripe, depresije, astme, glavobolje,  otklanjanja stresa, emocionalnih boli i drugo.  Ono što vam iz iskustva mogu reći jest da stvara duboko stanje opuštenosti mira i mentalne jasnoće.

Definitivno utječe na svakoga tko boravi u vašem prostoru jer je prostor ispunjava izuzetno pozitivnom energijom sklada i mira i održava uzemljenu i čistu energiju. Svjež dim stvara ugodu a dobar je i protiv komaraca i insekata.

Čarolija svetog drveta je u alkemijskom procesu koji se događa nakon njegove smrti. Da bi Palo Santo dobilo svoja magična i ljekovita svojstva mora umrijeti, ali ne bilo kakvom smrću, već samo prirodnom smrću starih stabala.

Stabla žive 80 do 90 godina, a nakon svog životnog vijeka moraju ostati još 4 do 10 godina u svom prirodnom staništu da bi se dovršila metamorfoza. Tek tada čarolija nastaje.

Prema legendi, mladenci bi trebali zajedno posaditi drvo, što bi ih vezalo za cijeli život u uspješnom i sretnom braku. Mogu se koristiti i stošci i štapići ali drvo ima daleko veću snagu. Kada čistimo prostoriju dimom treba je ostaviti zadimljenu barm tri sata.

Štapići i stošci

Štapići i stošci se koriste pri meditaciji. Ili  kao čaj a spravljamo ga tako da par štapića prelijemo vodom i pustimo neko vrijeme da odstoji zatim profiltriramo i služimo kao čaj protiv kašlja. Po potrebi zasladimo šećerom ili medom.palo-santo-2

Eterično ulje

Karakteristična aroma Svetoga Stabla dolazi iz prirodnih monoterpena. Ekstrakti monoterpena se koriste za odstranjivanje žučnih kamenaca, mnoga istraživanja ispituju prevencija
protiv bolesti raka. Prevencija i usporavanje karcinoma je najveća moć D-limonene (Dl), koja djeluje kemopreventivno protiv tumora dojke, bubrega, pluća, kože i gušterače. Naravno može se koristiti i pri meditaciji nekoliko kapi.

Eterično ulje se ima veliki učinak kod aromaterapije i masaža pa ih terapeuti i danas koriste jer pospješuje cirkulaciju i obnavlja vitalnu energiju.

palo-santo-drvo

Valentina Štefanić

Duhovni učitelj, energoterapeut, Tarot majstor - učitelj, utemeljitelj i osnivač Festivala Alternative i Udruge Plava ptica +385 98 192 4294

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *