Moć riječi

Jeste li ikada izrekli nešto što ste duboko požalili – našli se u situaciji „plaćati“ ili ispaštati za to neuspjehom, ograničenjem, tugom… vrlo skupo iako i mnogo godina kasnije?  Svatili ste koliko ste sebičnošću ili nesmotrenošću povrijedili druge ili sebe? Riječi mogu raniti, ali one također mogu prožeti blagoslovom i transformirati našu stvarnost.

Moć riječi

moć riječi
Nije dovoljno samo misliti pozitivno. Izgovorena riječ put je do uspjeha, kvalitetno realiziranog posla, sretnih odnosa ali prije svega put ka zdravlju i dugovječnosti.

Riječi imaju moć. One pokreću duhovne sile koje utječu na događaje i okolnosti našeg života. Na primjer, Kabala kaže kako klevete i tračevi zapravo povećavaju i pojačavaju bolesti koje se šire zrakom u našem svijetu. Vrijeđanje neke osobe apsolutno nanosi duhovnu i fizičku štetu osobi kojoj su poslane posebno ako su s namjerom izrečene.

No i kada nenamjerno izgovorimo nešto to često jednako boli. Kao i kod fizičkog udarca bez obzira dali je slučajan ili namjeran osobu kojoj je nanesen jednako boli.

Međutim, zbog slobodne volje, te istine su skrivene od naših racionalnih umova i od urođenog, egoistične uskogrudnosti prema svemu metafizičkom. Dakle, nama je sve to vrlo lako zanemariti i odbaciti moć i utjecaj na izgovorenu riječ.

Ono što je pritom zanemareno također je i odgovornost! Odgovornost za misli, riječi, djela i propuste / izbore.

Riječi dolaze iz naših usta, produkt su naših misli i za njih treba biti odgovoran također.

 

Moć je izgovarati prave riječi

Bilo da te naše riječi dolaze iz našeg malog egoističnog uskog i plitkog bića ili dolaze od Svjetlosti. Kada dopustimo da svjetlo govori u naše ime, naš govor ispunjava druge nadom, blagoslovom, ljubavi i inspiracijom. I još jedna bitna stvar – tu nema laskanja, Svjetlost ne laska, ego laska. Osobi koja je u skladu sa Svjetlosti laskanje, odnosno “pozitiva” ega u potpunosti je transparentna.

Prema Kabali, došli smo na ovaj svijet s određenim brojem negativnih riječi koje nam je dopušteno izgovoriti. Kada se to poštuje smrt nas nadilazi.

Nije dovoljno samo misliti pozitivno.

Izgovorena riječ u skladu sa Svjetlosti put je do uspjeha, kvalitetno realiziranog posla, sretnih odnosa ali prije svega put ka zdravlju i dugovječnosti. Njome zapravo razvijate, povečavate svoju emocionalnu inteligenciju i empatiju – profinjene emocije uspjeha!

Zamislite da smo govorili samo pozitivne riječi, riječi Svjetla?

Pozovimo Svjetlost da govori u naše ime, u svim prilikama, tako da svaka riječ uzdiže dušu i sve postojanje. Vrijedi truda.

Save

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *