Duhovnost i mistika

Moć riječi

Jeste li ikada izrekli nešto što ste duboko požalili – našli se u situaciji „plaćati“ ili ispaštati za to neuspjehom, ograničenjem, tugom… vrlo skupo iako i mnogo godina kasnije?  Svatili ste koliko ste sebičnošću ili nesmotrenošću povrijedili druge ili sebe? Riječi mogu raniti, ali one također mogu prožeti blagoslovom i transformirati našu stvarnost.

Moć riječi

moć riječi

Nije dovoljno samo misliti pozitivno. Izgovorena riječ put je do uspjeha, kvalitetno realiziranog posla, sretnih odnosa ali prije svega put ka zdravlju i dugovječnosti.

Riječi imaju moć. One pokreću duhovne sile koje utječu na događaje i okolnosti našeg života. Na primjer, Kabala kaže kako klevete i tračevi zapravo povećavaju i pojačavaju bolesti koje se šire zrakom u našem svijetu. Vrijeđanje neke osobe apsolutno nanosi duhovnu i fizičku štetu osobi kojoj su poslane posebno ako su s namjerom izrečene.

No i kada nenamjerno izgovorimo nešto to često jednako boli. Kao i kod fizičkog udarca bez obzira dali je slučajan ili namjeran osobu kojoj je nanesen jednako boli.

Međutim, zbog slobodne volje, te istine su skrivene od naših racionalnih umova i od urođenog, egoistične uskogrudnosti prema svemu metafizičkim. Dakle, nama je sve to vrlo lako zanemariti i odbaciti moć i utjecaj na izgovorenu riječ.

Ono što je pritom zanemareno također je i odgovornost! Odgovornost za misli, riječi, djela i propuste.

izgovaranje-pravih-rijči--72-imena-Boga

Meditacijom na ovaj simbol potičemo izgovaranje “pravih” riječi, riječi Svjetlosti, blagoslova … pozitive

Riječi dolaze iz naših usta, produkt su naših misli i za njih treba biti odgovoran također.

Moć je izgovarati prave riječi

Bilo da te naše riječi dolaze iz našeg malog egoističnog uskog i plitkog bića ili dolaze od Svjetlosti. Kada dopustimo da svjetlo govori u naše ime, naš govor ispunjava druge nadom, blagoslovom, ljubavi i inspiracijom.

Prema Kabali, došli smo na ovaj svijet s određenim brojem negativnih riječi koje nam je dopušteno izgovoriti. Kada se to poštuje smrt nas nadilazi.

Nije dovoljno samo misliti pozitivno.

Izgovorena riječ put je do uspjeha, kvalitetno realiziranog posla, sretnih odnosa ali prije svega put ka zdravlju i dugovječnosti.

Zamislite da smo govorili samo pozitivne riječi, riječi Svjetla?

Pozovimo Svjetlost da govori u naše ime, u svim prilikama, tako da svaka riječ uzdiže dušu i sve postojanje. Vrijedi truda.