Ljekovitost egipatskog crnog kima

Kad da bi birali jedan od najljekovitijih biljaka zasigurno bi to bio crni kim. Za njega je prorok Muhamed napisao da ” iscjeljuje sve osim smrti”.  Spominje se u Bibliji, Hadithu a koristili su ga i faraoni. Sjeme crnog kima pronađeno je i u Tutankamonovoj grobnici.  Znanost je ovu biljku i njena svojstva te ljekovitost počela ispitivati prije četrdesetak godina.

crni-kim-5Ljekovitost egipatskog crnog kima

Ulje crnog kima glasi kao panaceja tj. svelijek, pa ga mnogi zbog toga i ne shvaćaju ozbiljno kao izrazito potentan lijek za veliki broj ozbiljnih bolesti. Kada bi ljudi više poznavali prirodu onda bi ovoj biljki dali kraljevsko mjesto jer ulje crnoga kima ne samo što podiže imunitet i daje organizmu ravnotežu i balans ono ga doista liječi .

Navest ću neka oboljenja gdje se crni kim pokazao djelotvornim:
dijabetes pogotovo tip II , bronhitis, kašalj, upalu pluća, glavobolje, ekceme, nadutost, proljev, PMS, hripavac, upalu grla, upalu sinusa, depresiju , multiple skleroze, autoimunih bolesti , karcinom, AIDS, nesanica, sprečava ispadanje kose , umanjuje bore, reagira na suhu kožu, smanjuje bolove u zglobovima, artritis, kolike, jetrene bolesti , crjevne gljivice, slabu cirkulacija, astmu, anemija, rastapa bubrežne i žučne kamence, ima uspjeha kod alergija, poboljšava pamćenje, uravnotežuje probavu, pomaže kod bolesti zubi i desni … Ovaj popis bi se doista mogao nastaviti …

crno kimMeđu glavnim sastojcima su:

– nigelon
– timokinon
– beta sitosterol
– bjelančevine
– vitamini B1, B2, B3
– folna kiselina
– kalcij, željezo, bakar, cink, fosfor
– alfa linoleinska kiselina
– omega 3 i omega 6 masne kiseline
– miristinska, palmitinska, palmitoleinska
– stearinska, oleinska, linoleinska i arahidonska kiselina

Ulje crnog kima

crni-kim-ulje-u-bociciUlje crnog kima sadrži do 25% timokinona koji potiče uništenje tumorskih stanica, te je odlična prevencija kod osoba s visokim rizikom za razvoj raka. Ulje ove kraljevske biljke značajno smanjuje posljedice radiološke terapije. Istraživanje jordanskih i američkih znanstvenika govori da crnim kimom možemo djelovati i na leukemiju.
Uzima li se 3 puta na dan po čajna žličica ulja crnog kima, olakšat će se i umanjiti neželjene učinke kemoterapije, a tijelo potaknuti da jača vlastitu sposobnost samoobrane.

Kako preventivno koristiti crni kim kod alergija ?

Ono što je sigurno da treba djelovati preventivno. Jer bolje je spriječiti nego liječiti. Ulje crnog kima je dosta gorkastog okusa ali doista vraća organizam u balans. Jača imunitet i tjera parazite iz organizma. Prirodni je antihistaminik pa ga je mudro koristiti u sezoni alergije da bi se organizam unaprijed pripremio. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma, pa čak i kompletnog izlječenja.Ulje crnog kima uzimajte tri puta na dan nakon obroka, po 30-40 kapi.

Uzmite u obzir da kod alergija tretman treba trajati sve do kraja jeseni. Napravite pauzu preko zime i onda ponovite u veljači.

Djelovanja protiv patogenih mikroorganizama

Crni kim je prirodni antibiotik koji nema štetnih posljedica. Koristi se kod različitih infekcija i upala, a djelotvoran je i protiv gljivica i parazita. Pokazao se učinkovitim protiv E.coli, pa se primjenjuje i u liječenju urinarnih infekcija. Dakle upotreba i ljekovitost ovog dragulja je neupitna možda samo još dovoljno neistražena.

Danas je dostupan u svakoj apoteci i kapsulama ili u ulju. Meni je osobno draže ulje bez obzira na okus. Konzumirajte prirodno i ostanite zdravi i vitalni!

Valentina Štefanić

Duhovni učitelj, energoterapeut, Tarot majstor - učitelj, utemeljitelj i osnivač Festivala Alternative i Udruge Plava ptica +385 98 192 4294

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *