Savršeni ljetni makeup

Home / Lifestyle / Savršeni ljetni makeup

Vrijeme godišnjih odmora započinje. Opuštenost i ležernost je tu. Vrijeme je da živate u dnevnim i večernjim šetnjama. Vrijeme je da bez žurbe izdvojite par trenutaka za stvaranje savršenog dnevnog makeup-a, dok za večernji makeup trenutak se mjeri u par minuta. Priuštite si taj osjećaj zadovoljstva vlastitom ljepotom. Uživajte!

ljetni-make-up-3
Sjajilom za usne dajte usnama izgled svježine što će te postići izborom i nježnih tonova te sjajilom prozračnog koraljnog i/ili oranž tona.

Dnevni ljetni makeup

Odlična i lagana podloga za ljetne dane je lagani tekući puder bez velikog sjaja ili tonirajuća krema koja će nježno ujednačiti ton i boju kože lica.
Maskara može biti i vodootporna. Bijela olovka za oči imati će višestruki pozitivan makeup efekt: istaknuti će oblik oka, dati će svježinu pogledu, vizualno naglašava pravac donjih trepavica šminkali ih ili ne. Bijelom bojom obojite «unutarnju crtu oka». Preporučujem donje trepavice samo dotaknite maskarom pogotovo na središnjem djelu pravca trepavica.

Obrve obojite i iscrtajte laganim potezima i svjetlijim tonovima boja za obrve. Zamijenite olovku za obrve s sjenilom za obrve u ljetnom razdoblju.
Mat sjenilo za oči može biti odlična zamjena za sjenila za obrve. Sjenilo za obrve ostavlja nježniji, prirodniji trag pigmenta u odnosu na olovku za obrve. Iscrtajte i oblikujte obrve po navici i želji. Kako se vama najviše sviđa. Ležerni smo i dalje i odmaramo.

Bronzer samo nanesite lagano na obraze, točnije na samu jagodičnu kost. Neka se njegov ton nježno ističe u odnosu na boju lica i stupanj preplanulosti kože.
Trend će te maksimalno pratiti ako i namjerno izostavite bronzer za dnevni makeup što je poželjno kod mladih dama koje su svijetle pute.

ljetni-makeup-2
Večernji make up može biti potpun, tj nadopunjen u odnosu na dnevnu varijantu šminkanja.

Sjajilom za usne dajte usnama izgled svježine što će te postići izborom i nježnih tonova te sjajilom prozračnog koraljnog i/ili oranž tona.
I za kraj dnevnog djela mala bitna crtica: dekorativna industrija se pobrinula da masne podloge točnije tekući puder i tonirajuće kreme većinom imaju zaštitni faktor br. 15. Uživajte, te budite lijepi i sigurni da ste kožu lica zaštitili od UV zraka u ljetnom danu.

Večernji ljetni makeup

Spremate se za večeru, „ludi“ paty na plaži? Noć vas zove i željni ste dočekati prve zrake sunca? Večernji make up može biti potpun, tj nadopunjen u odnosu na dnevnu varijantu šminkanja.

Tako podloga, koja se sastoji od laganog tekućeg pudera, malo korektora ako zatreba, puder u kamenu ili prahu ( tek toliko da je koža na dodir suha) koristite ako želite da vam cijelu noć šminka bude kao i onog trena kada ste se i našminkali.

Što se tiče boja evo par savjeta za ljetni makeup:

Masne boje na očima nepostojane su. Sigurno ste primijetili da se one vole nakupiti na pregibu gornjeg kapka te brzo razmazati, pogotovo u ljetnim večerima.

Crnu olovku za oči dobro je lagano matirati crnim ili smeđim, može i boje kapučina sjenilom, čime će te olovci dati postojanost a također vizualno stvoriti gradaciju tonaliteta i boja make up-a očiju.

Još bolja «igra» na očima je ta da sjenila za oči koristite s vlažnim aplikatorom ili kistom ( kao da se igrate s vodenim bojama). Ovom tehnikom nanošenja sjenila za oči bilo koja boja sjenila može «glumiti» tuš ili olovku, te najpostojanija je.

ljetno-jesen-make-up-2016
Tema vodilja ljetnog makeup trenda se sastoji u naglascima karaktera i osjećaja naznačenih na licu zbog čega je toliko zahvalan

Znamo da je svjetski makeup trend ovog makeup ljeta: bronzer i naglasak na usnama. Dnevna varijanta za obojiti usne su svijetle nježne boje sjajila za usne, vlažni efekt sjaja na usnama, dok večernja lepeza boja na usnama pokriva crvene , oranž tonove ruža za usne. Obrve već duže vrijeme vladaju na vizualu lica svake žene modnog svijeta.
Tema vodilja ljetnog makeup trenda se sastoji u naglascima karaktera i osjećaja naznačenih na licu zbog čega je toliko zahvalan taj ljetni makeup trend za ležerno i brzopotezno trendi dnevno i večernje šminkanje. Zasjajte kao sunce i ispunite si makeup želju kao zvijezda padalica. Uživajte!

I crtica za kraj!
Uvijek u ljetnim mjesecima i ujutro i uvečer nahranite kožu lica s vlažnim kremama koje će biti i odlična podloga za večernju šminku!
Zaštiti se od sunca osim kremama za sunčanje i makeup-om. Zašto ne! Budite zdravi i lijepi!

Odgovori