Make-up trend na tvojoj diplomskoj ili maturalnoj zabavi

Home / Lifestyle / Make-up trend na tvojoj diplomskoj ili maturalnoj zabavi

Neovisno kako ćete se našminkati, te koji stil preferirate u make-up, promocija diplome i maturalna zabava su trenuci za pamćenje. Zato se usudite i zablistajte u potpunoj punoći make-up zavodljivosti.

save 2

Trend u ovoj make-up edukaciji je naglašavanje osobnosti ljepote lica. Prijedlog je osnovna dva make-up tipa isticanja lica; ili donjeg djela ( usne) ili gornjeg djela (oči ) a usne su naglašene toliko da prate «igru»zavodljivosti pogleda. Sve to ovisi o vašoj želji, osobnosti, stilu…

Pa krenimo!

Usne kao glavni make-up adut!

Crveni ruž u žarkoj „otvorenoj“ nijansi tona je klasika koja nas kroz modu prati kroz stoljeća i uvijek se u velikom stilu vraća kao carska boja koja ističe usne. To je trend i ove sezone!save 3
Crveni ruž je idealni za ovakvu večer, neovisno o tipovima i karakteristikama lica, i/ili boji kose, iako  je idealan za plavuše i crnke svijetle puti.
Ako i niste ljubiteljica crvenog ruža, ne odričite ga se lako. Izaberite Vaš najbolji crveni ton i zablistajte u ovom važnom za vas trenutku odrastanja.

Usne kao pratnja zavodljivom pogledu!

Odlučite se da oči imaju glavnu ulogu na licu, usne neka budu naglašenje nježnim tonovima, prozračnim kremastim ružem koji je upotpunjen sjajilom za usne.
Ako želite naglasiti svijetli ton boje na usnama, odlično je da pripremite usne za šminkanje s laganim prepudravanjem usana prije nanošenja takvih nježnih svijetlih tonova ruževa i sjajila za usne. Olovka za usne neka bude boja Vaših usana ili ton svjetlija od ruža za usne, te korektivna olovka za usne boje kože.

Probaj i ti!

Kada se koristi crveni ruž, probajte prvo lagano prepudrati usne te ih lagano i uokviriti s crvenom olovkom za usne.

MArija Koprtla
Foto: Benedikt Novak, Make -up Marija Koprtla iz knjige “Lice u ogledalu”, Model : Martina Žetaić, Midiken

Da bi bili sigurnu s crvenom bojom na usnama neka uvijek Vaš odabir bude ruževi za usne a ne sjajila.

Evo par dobrih savjeta za naglašavanje usana crvenom bojom!

Usne su vam punije? Izabrati boju vina na usnama!
U slučaju da Vam je, pogotovo, gornja usnica tanka, onda nek vam izbor padne na „pravu“ karmin crvenu boju i svjetlije tonove crvene boje.
Želite li povećati lagano gornju usnicu? Crvena olovka za usne nek bude početak i kraj potez šminkanja usana.
Želite li lagano samo naglasiti usne crvenom bojom? Prstom utapkajte ruž na usne i u tom slučaju koristite kremaste i/ili klasične ruževe koji u sebi nemaju dodatni sjaj! Olovka za usne u tonu ruža za usne neka vam posluži za uokvirivanje usana što ružu daje dodatnu postojanost te ste sigurni da Vam se neće desiti da se boja„razlije“ tj. pređe preko vanjskog ruba usana.

Profesionalni make-up izgled!

Make-up prijedlog za zavodljivu diplomsku i maturalnu zabavu!
Oči naglasite ne bojama – crnim tušem i bijelim sjenilom ispod obrve.  Crveni ruž kao boja na usnama uz sebe voli ne boje na očima. Crnu i bijelu! Sjetite se samo glumačke ikone M.M. koja je svoj zavodljivi pogled naglasila crtom crnog tuša te smeđeg i bijelog sjenila na očima.

Sjenila za oči boja: crna, smeđa, boja čokolade, narančasta, te zlatna i boja slonovače, pogotovo ako ste žućkastog pigmenta kože, odlično će pristajati uz crveni ruž na usnama.
Lagano rumenilo na obrazima će povezati šminku očiju i usana kad gledamo cjelokupan make-up!
Crveni ruž je odličan odabir kada se osjećate posebno, zavodljivo, samouvjereno, seksi!
Iznenadit će te se koliko je lijep crveni ruž i zahvalan u svim svojim „licima“ ovisno kako ga nanosimo na usne ili kombinirate preparate dekorativne kozmetike za bojanje usana: olovke, sjajilo, ruž za usne. Efekti su različiti. Isprobajte i vi!

I za kraj vratimo se na make-up početak: Svaka najbolja make-up priča započinje savršenom podlogom.

Posvetite joj punu pažnju!

Pozdrav iz sve snage!

Odgovori