Ljetni makeup trend: Brozner obavezan kao i trend naglašenih obrva

Home / Lifestyle / Ljetni makeup trend: Brozner obavezan kao i trend naglašenih obrva

Već duže vrijeme naglasak u makeup – u lica  su lijepo oblikovane obrve, koje naglašavaju gornji »okvir» lica, ističu karakter koji želimo istaknuti. Bronzer je uvijek potiho dio ljetnog makeup-a, ali ovo ljeto sve dekorativne linije su ga već lansirale kao «glavnog igrača» makeup trenda.

Ljetni makeup  trend: Brozner obavezan kao i trend naglašenih obrva

Ovaj ljetni najtraženij način šminkanja je uvod u jesenju snagu dualnosti makeup trenda: odlučnost i nježnost, snaga i profinjenost…

hello
Artdeco ljetni trend 2016. godine

Tako je i sa spojem  profinjeno naglašenih obrva i prirodne snaga istaknutih jagodica i obraza bronzerom.  Bojom koja «izlazi» iz tonova puderai tamnijih pigmenta kože lica. Zanimljivo mi je uvijek promatrati psihologiju makeup industrije i stvaranje trendova. Uvijek me iznova oduševljava!

Obrve

Oblik i boja obrva u šminkanju lica stavljaju “ točka na i“  vizualnom karakteru i ljepoti lica pogotovo pri naglašenom makeup-u očiju. Obrve koje čine gornji okvir lica, nakon kose koja uokviruje lice, mogu se naglasiti  s olovkom za obrve i sjenilom za obrve. Naravno možete se poigrati i sa  mat sjenilima za oči, koji će poslužiti kao odlična zamijena.

  • Desna i lijeva strana lica  nije ista kao niti desna i lijeva obrva!
  • Isctajte ih, produžite i podebljajte, te stvorite im novi oblik. Igrajte se!
  • Oblik obrva je bitan! Ovisno o obliku te boji obrva možemo dati različite osjećaje izgleda lica: tugu ili veselje, možda strogost ili iznenađenost.
  • One daju simetričnost te skladnost, kada nam pogled „padne“ na cijelo lice.

Kako iscrtati obrve

Ovisno o karakteristikama lica i samih obrve: popunite ih bojom, produžite, ako su pretanke lagano ih s doljnje strane podebljajte, kada ih želite diskretno istaknuti. Potez s gornje strane dodajete kada želite  jače naglasiti obrve.  Oblik obrva također podlježe trendu i modi kao i samom makeup-u.

Obrve u trendu ljeta

Želite li prirodno naglasiti obrve te lagano ih podebljati u odnosu na osnovi izgled, neovisno kojem tipu lica pripadate, nek to bude olovka za obrve namijenjena ženama svijetle puti i plavušama, tj. bojo kapučina. Za ostala varijante jačeg naglaska obrva, koji je trend od prije i/ili  volite jaki naglasak na obrve, odličan izbor su tamnije olovke za obrve, samo nemojte se vizalno  postarati s olovkom za obrve boje dim-siva.

Zlatni savjet za obrve

Obrve su vrlo bitne za cijelokupni izgled lica; njihova debljina, oblik i boja dati će određeni karakter vašem licu.  Nosite li naočale? Obrve su također i tu  vizalno jako bitne! Ovisno dali mijenjate boju kose u odnosu na prirodnu boju za više tonova ( plavuša u brinetu nap.) ili posve drugu boju izaberete (postajete crvenokosa)  obrve postaju jače ili slabije uočljive na licu. Tako naprimjer, ako ste tamne kose i obrva te kosu obojite u „plavo“, obrve postaju izrazito naglašene na licu – izgledaju puno tamnije jer je kosa postala svijetla. Posvijetlite i obrve za koji ton u odnosu na prirodnu boju obrva!

Ne preporučam da to radite sami, neka to obavezno radi stručna osoba.

Oblik obrva  mijenja se kroz  modu, ali osobnost lica nek bude glava misao vodilja prilikom umjetničkog iscrtavanja obrva!

Oprez sa čupanjem obrva jer nakon niza godina „rada“ na obrvama one prestaju rasti te se prorijede kroz godine. Dali ste možda primijetili? Odgovor je; «Olovke i sjenilo za obrve!»

Bronzer

Bronzer
Artdeco bronzer

je top hit ovog ljeta!  Mogli smo to naslutiti s puderima na obrazima koji su zamijenili rumenilo ovog proljeća. Sunce jako sija, puderi više ne mogu biti glavni igrači na obrazima, bronzer je tu u punoj snazi i ljepoti ljetnog makeup trenda.

Neki su mat, neki su lagano reflektirajući, Osnovna je podjela na svijetliju, srednju i tamniju varijantu dvobojnih bonzera, kako bi  lagano moglo izabrati prema pigmentu kože, stupnju preplanulosti, želji za naglaskom obraza.

Ljetni top trend za bronzere, svih dekorativnih linija koje šalju glavne smjernice trenda, je definiran  osjećajima: zavodljiva prirodnost i profinjena sexualnosti kao osnovni makeup motiv.

Savjet

Široki potezi nanošenja bronzera umjesto rumenila, koji obuhvaćaju područje obraza  i ispod crte jagodične kosti dati će ispijeniji izgled lica u odnosu na ljetni trend izgeda lica. Potpuno u trendu biti ćete tako da bronzerom obojite  središnji dio jagodične kosti  čime ćete profinjeno naglasiti obraza i osmijeh na licu.

Zlatni savjetnik za bronzer

Bronzer uvijek nanosite na suhu podlogu lica, tj. na puder u prahu ili kamenu kako bih  se pokazao u najboljem «svijetlu». Ako brozner nanosite na samu tonirajuću kremu mijenja se i pojačava ton boje bronzera na licu u odnosu na sam dekorativni proizvod.

Bronzer u trendu ljeta

Preporuka za dame  koje su lagano preplanule ili svijetle puti odlično je da odaberu svijetliju kombinaciju bronzera, dok žene tamnije puti i koje lagano mogu preplanuti, kako bi bile u potpunosti u ljetnom makeup trendu, slobodno biraju prema želji tamnije tonove bronzera.

Odgovori