Filmska recenzija: DUŠA, animirani obiteljski, 107 min

Home / Kultura / Filmska recenzija / Filmska recenzija: DUŠA, animirani obiteljski, 107 min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

KIDS FRIENDLY: DUŠA, animirani obiteljski, 107 min

duša, dusa soul animirani
Filmska recenzija: DUŠA (Soul), animirani obiteljski, 107 min

Što reći o “Duši“, već da je legendarni studio Pixar iznjedrio još jedno remek-djelo za male i velike gledatelje. Radi se o jazz glazbeniku koji traži životnu svrhu tek nakon
nesreće, kad mu se odvoji duša od tijela. Iako možda zvuči kao kakva morbidna egzistencijalna drama, to “Duša“ svakako nije.

Sa lakoćom miješa humor s dramom, edukaciju s umjetnošću, duhovnost sa zabavom. Pritom i nas i našu djecu podsjeća da postoje druge razine postojanja i nudi odgovor u čemu leži divota ljudskog iskustva.

Filmska glazba je gotovo meditativna, a dizajn likova je odličan spoj pomodnog i eksperimentalnog, te estetski podsjeća i na Zagrebačku školu crtanog filma.
Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, nasilju, niti ludom tempu, već se ugodno mogu smjestiti u polupraznim kino dvoranama i prepustiti ovom
inspirativnom animiranom filmu. Igra sinkroniziran na hrvatski jezik u 2D i 3D formatu.

Za djecu: 8+.
Za roditelje: Fantastična animacija i glazba, te svježi pristup metafizičkim temama čine i ovaj Pixarov film više nego dostojnim pažnje odraslih.
Nasilje: Nema ga.
Zastrašujući prizori: Nema ih.
Rječnik: Primjeren za djecu.
Seks: Nema seksualnih aluzija.
Tempo: Normalan.

KIDS FRIENDLY!

[osvrt Tihoni Brčić]

Odgovori