Filmska recnzija: Tvrdi orah 2, animirani avanturistički, 91min

Home / Kultura / Filmovi / Filmska recnzija: Tvrdi orah 2, animirani avanturistički, 91min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

KIDS FRIENDLY: TVRDI ORAH 2, animirani avanturistički, 91min

“Tvrdi orah 2” je američko-kanadska animirana avantura o šumskim životinjama koje nastoje zaštiti svoje utočište u zadnjem gradskom parku koji nije pretvoren u igralište ili golf teren. Iako je ovo dječji film, nasilja ima u izobilju. Od bezrazložnog zabijanja vjeverice Luje u poštanske samdučiće, gađanja životinja s pračkom ili pak drobljenja šintera opremom iz zabavnog parka.

Baš kao i u filmu “Vrapčić Richard” pojavljuju se scene s grizenjem kablova, pa je preporučljivo da nakon filma roditelji daju djeci do znanja da to nije baš zabavno i bezopasno. Ono što je pohvalno je da se film bavi temama vezanim za zaštitu okoliša i problemom uništavanja staništa divljih životinja zbog  učestale gradnje.

Film se prikazuje u 4DX, 3D i 2D formatu (nije prilagođen za IMAX iako se i tamo prikazuje), te je sinkroniziran na hrvatski jezik. Iako je pun akcije i malenih krznenih životinja koje izvode razne gegove, odraslima bi film mogao biti poprilično dosadan.

Za djecu: 5+.

Za roditelje: Unatoč brojnim akcijskim scenama i gegovima roditeljima će teško plijeniti pažnju.

Nasilje: Nasilje je prisutno. Recimo kada Luju štakor Kompa lupi daskom po glavi ili kada gradonačelnikova kći pračkom gađa životinje. Za djecu animirani film može biti stvaran kao i okolina u kojoj žive. Ako uvide da je nasilje normalan i prihvatljiv način ponašanja kako bi se nešto postiglo, mogli bi ga početi provoditi i u stvarnosti.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Ima prizora i dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo nije primjeren za manju djecu.

Autor: Iva Brčić

Save

Odgovori