Kraljevska ljekovita kadulja

Poznato je od davnina da Kadulja utječe na koncentraciju i pamćenje. Današnja najnovija istraživanja govore o tome kako kadulja umanjuje Alzheimerovu bolest. Tisuće i tisuće godina ova kraljevska ljekovita biljka poznata je po svojim čudesnim moćima. Ova biljka koristi se za uravnoteženje našeg energetskog bića.

Kadulja

kadulja-kao-lijekGlavobolja, ekcemi, upale jetre, crijevne smetnje, upala želuca, noćno znojenje. Izuzetno je velika pomoć ženama u menopauzi ili pak onima koji imaju problem s PMS simptomim, upala grla, razni limfni čvorovi, artritis, bijelo pranje i vaginalne infekcije, dijabetes, paradentoza, jača cirkulaciju, štiti od reume.

Naravno kada se kuha čaj iznimno je važno paziti na jačinu jer jak čaj može poticati znojenje ili izazvati probleme u želucu.
Poznato je od davnina da Kadulja utječe na koncentraciju i pamćenje. Današnja najnovija istraživanja govore o tome kako kadulja umanjuje Alzheimerovu bolest.

Tisuće i tisuće godina ova kraljevska ljekovita biljka poznata je po svojim čudesnim moćima.  Ova biljka koristi se za uravnoteženje našeg energetskog bića.

Skoro da ne postoji niti jedno spiritualno čišćenje bez ove fascinantne biljke barem iz mojih iskustva i znanja.
Još su stari šamani u svom radu koristili ovu biljku kraljicu.


Da li kao napitak i lijek ili kao jedan od sastojaka s određenim ljekovitim biljkama. Kadulja se koristila i spominje u starom Egiptu oni su je uglavnom koristili kao lijek za neplodnost.  Faraon nije mogao prijeći u zagrobni život bez ove biljke.  Kod starih Rimljana kadulja je imala iznimno veliki značaj. Oni su je smatrali svetom biljkom.
Pri branju kadulje svi berači su morali biti čisti imati čiste noge, čak se koristio i poseban nož koji je služio isključivo za branje ove biljke. Prethodno prije samoga rituala branja potrebno je bilo dati žrtvu u hrani da bi berba bila unosna.

Kadulja spada u one biljke koje štite od negativne energije ili magije. Postoji staro vjerovanje da kadulja štiti od tuče i požara.dobar-okus-zdravlja
Koristila se uz razne rituale i svečanosti kao porod i sprovod.

Pošto ova predivna biljka ima antibiotičko djelovanje nije čudno da su je stari narodi toliko cijenili i njen list, stabljiku i cvijet jer cijela je iskoristiva.

Možda ste čuli za ove izreke : “Tko popije šalicu kadulje dnevno duže će živjet “ili “Kad zaprijeti smrt po kadulju u vrt”.

Glasoviti travar Sebastijan Kneipp napisao je: Tko ima malo vrta, trebao bi u njemu posaditi kadulju jer kad to imaš, prirodna je ljekarna uvijek pri ruci.

Danas konvencionalna medicina potvrđuje status ove čudotvorne biljke koji je stoljećima nosila. Zato je zovemo kraljicom ljekovitog bilja.

Valentina Štefanić

Duhovni učitelj, energoterapeut, Tarot majstor - učitelj, utemeljitelj i osnivač Festivala Alternative i Udruge Plava ptica +385 98 192 4294

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *